pátek 8. září 2017

15 archandělů, které si můžete volat na pomoc každý den

Archandělé jsou velmi oblíbení. Jak by také nebyli? Jsou něco jako superhvězdy andělské říše. 
Já sám jsem našel cestu ke své pravé podstatě s pomocí archanděla Uriela. Věřím, že každý z nás má jednoho archanděla, který je mu nejbližší. Rád bych vám dnes představil 15 z nich, kteří mají své specifické role, jimž se dá snadno porozumět, a tak je pochopitelné, proč právě je lidé nejvíce volají na pomoc. Stačí říct: "Trápí mě moje zdraví. Je načase si zavolat na pomoc archanděla Rafaela." Nebo: "Necítím se v bezpečí. Raději si k sobě zavolám archanděla Michaela."
Každý archanděl má svou specializaci.

Tím samozřejmě netvrdím, že by vám kterýkoli archanděl rád nepomohl s jakýmkoli problémem, avšak přece jen má každý z nich nějaké primární zaměření. Například pokud si přivoláte na pomoc se zdravím archanděla Michaela, přirozeně vám pomůže nejlépe, jak bude moci. Ale protože pomáhá zejména tím, že přesekává pouta k vaší minulosti a chrání vás, bude vám pravděpodobně pomáhat tímto způsobem. Je to tedy podobné, jako kdybyste si na pomoc s děravým potrubím zavolali na pomoc tesaře místo instalatéra. 

Než vám představím některé archanděly a jejich zaměření, je důležité vědět, že andělé ani archandělé nemají ve skutečnosti žádné pohlaví. Avšak jejich zaměření a energie, kterou vyzařují, obvykle na lidi působí buď mužsky nebo žensky. Pohlaví, která u archandělů uvádím, se tedy odvíjí od toho, jak lidé toho kterého archanděla vnímají. Pokud je však vy sami vnímáte jinak, zůstaňte u svého vlastního způsobu vnímání a nenuťte se do jiného.

* * *

Archanděl Ariel
Ariel vám pomůže, pokud máte starosti se zhmotněním toho, co v tomto světě potřebujete, zejména ve smyslu finanční hojnosti, prosperity a materiálních potřeb.
Je také ochránkyní přírody, tedy i zvířat a životního prostředí. Její jméno se překládá jako "Boží Lvice" a je spojována se světle růžovou barvou. 

Archanděl Azrael
Je-li vaše srdce zatíženo žalem, protože jste utrpěli ztrátu nebo potřebujete útěchu a způsob, jak se vyrovnat s minulými zážitky, povolejte Azraela.
Je jedním s nejlaskavějších a nejmilostivějších archandělů. Jeho jméno znamená "Boží milost" a pomáhá všem, kdo potřebují útěchu ve své bolesti. 
Zjevuje se obklopen krémově žlutou barvou. 

Archanděl Chamuel
Pokud jste něco ztratili nebo něco hledáte (zaměstnání, partnera, klíče od auta), archanděl Chamuel vám může pomoci. Jeho jméno znamená "Oči Boha" a pomůže vám najít cokoli, co hledáte.
Také lidem pomáhá smiřovat se s některými věcmi v jejich životě.
Je spojován se světle zelenou barvou.

Archanděl Gabriel
Archanděl Gabriel je patronem kreativních lidí. Pokud pracujete na nějakém uměleckém výtvoru; patříte mezi tvořivé typy jako herci, řečníci, spisovatelé, malíři; nebo potřebujete najít správná slova pro nějaký svůj rozhovor, je pro vás Gabriel ideálním pomocníkem. 
Je také skvělá, potřebujete-li někoho, kdo vás bude dokopávat k tomu, abyste své úkoly dokončovali a neodkládali je. 
Protože je andělem zvěstování, spolupracuje také s lidmi pokud jde o těhotenství, narození či adopce. 
Její jméno znamená "Boží síla" a je spojována s hnědočervenou barvou. 

Archanděl Haniel
Hanielino jméno znamená "Boží půvab". Pomůže vám, chcete-li rozvíjet své duchovní dary a intuici. Pomůže vám s karetními výklady, ať už pro sebe nebo pro druhé. Hodně také pomáhá ženám s ženskými záležitostmi. 
Je spojována se stříbřitě modrou barvou.

Archanděl Jeremiel
Jeremiel je dalším archandělem, který vám může hodně pomoci s rozvíjením svých duchovních darů, ale také vám pomůže s přehodnocením svého života, tak abyste se mohli rozhodnout, jaké změny byste měli dále podniknout.
Jeho jméno znamená "Bůh povznáší" a jeho barva je tmavě fialová.

Archanděl Jofiel
Jofiel je archandělem krásy. Ráda vám pomůže uklidit váš prostor a zkrášlit jakoukoli část vašeho života. Někteří lidé jí říkají "feng-shui anděl". Je především archandělem pozitivních myšlenek, protože ti, kteří ji volají na pomoc, často potřebují uklidit i ve svých myšlenkách. 
Jak asi tušíte, její jméno znamená "Boží krása" a je spojena s fuchsiově růžovou barvou.

Archanděl Metatron
Potřebujete-li pomoci se zvládáním svého času a jeho rozvrhem, pomůže vám archanděl Metatron. Může pro vás čas upravit tak, abyste měli více času na dokončení projektu či abyste někam přišli včas. Je také známý jako ochránce dětí a vysoce citlivých lidí. 
Význam jeho jména není jasný. Jeho barvy jsou fialová a zelená. 

Archanděl Michael
Pro všechny, kdo se necítí bezpečně, je tu archanděl Michael, jehož jméno znamená "ten, který je jako Bůh". Pomáhá nám ztišovat naše strachy a chrání nás. Rovněž nám může pomoci přerušit nechtěná pouta k naší minulosti nebo k lidem, které byste rádi v míru propustili ze svého života. Michaela také zavolejte, potřebujete-li více sebedůvěry nebo jasnosti ohledně svého poslání.
Jeho barva je tmavá královská modrá, někdy i se zlatou.

Archanděl Raguel
Raguela zavolejte, pokud potřebujete urovnat hádky, vyřešit nedorozumění nebo se prostě ujistit, že mezi vámi a jinými lidmi bude všechno v pořádku. Jeho jméno znamená "Boží přítel" a pomůže vám zklidnit mezilidské konflikty či obtížné situace nebo vám pomůže najít si nové přátele. 
Jeho barvou je světle modrá.

Archanděl Rafael
Rafael, jehož jméno znamená "Bůh léčí", je archandělem fyzického léčení. Jste-li tedy nemocní, máte fyzické bolesti nebo jiné problémy ve svém těle, je tady pro vás. Rafael je také archandělem bezpečného cestování, a tak si ho můžete zavolat na pomoc například při letech nebo cestování na dlouhé vzdálenosti. 
Rovněž je známý jako dohazovač. Často doporučuji lidem, kteří si přejí najít svého milostného partnera či partnerku nebo urovnat problémy ve svém milostném vztahu, aby pracovali společně s archandělem Rafaelem a Chamuelem. 
Rafael je spojován se smaragdově zeleným světlem. 

Archanděl Raziel
Raziela vidím jako archandělského čaroděje. Je opravdu velmi magický a pomůže vám lépe chápat esoterické informace, uzdravit se z následků z minulých životů nebo pochopit, co znamenají vaše noční sny. Jeho jméno znamená "Boží tajemství" a je spojen s barvami duhy.

Archanděl Sandalfon
Pokud máte pocit, že vaše modlitby nebyly vyslyšeny či zodpovězeny, zavolejte tohoto archanděla, aby je k Bohu odnesl sám osobně. Požádejte ho, aby vám pomohl vidět, slyšet či jinak rozpoznat odpovědi na vaše modlitby. 
Sandalfon je také spojen s hudbou, a tak je vynikajícím průvodcem pro hudebníky! 
Jeho jméno znamená "bratři společně" a zjevuje se v tyrkysové barvě.

Archanděl Uriel
Potřebujete nějaký skvělý nápad? Potřebujete vnuknutí ohledně toho, co máte udělat dál nebo něco zjistit ohledně určité životní oblasti? Pak je tu pro vás archanděl Uriel. Uriel je také známý jako pomocník s emočním léčením, a tak, pokud v sobě nosíte starou bolest, se kterou se potřebujete vypořádat, požádejte ho o pomoc. 
Společně s Gabrielem tvoří skvělý doprovod pro všechno, kteří se cítí být duchovními učiteli. 
Jeho jméno znamená "Boží světlo". Vídám ho ve třpytivě zlaté barvě, i když někteří ho vídají spíše v sytě žluté.

Archanděl Zadkiel
Zadkiel, jehož jméno znamená "Boží spravedlnost", je tutorem archandělské říše. Představte si ho jako andělskou ginkgo bilobu! Pokud si děláte starosti s nějakým testem, zkouškami ve škole, naučením se nové dovednosti nebo se zapamatováním si nějakých věcí, zavolejte si na pomoc Zadkiela, který je spojován s indigově modrou barvou. 
Mimo jiné vám však také může pomoci s odpuštěním, a to jak vůči druhým, tak i vůči sobě.

* * *

Před mnoha lety jsem se zúčastnil jedné andělské konference. Řečník si připravil meditaci, během které nám představil 15 nejznámějších archandělů. Moc jsem se na to těšil, protože má intuice se opravdu hodně rozvíjela, a tak jsem očekával opravdu silný zážitek.
Řečník začal vítat archanděly do místnosti v abecedním pořadí a začal s Ariel. K mému překvapení jsem nic neprožíval. Uvolnil jsem se ve svém křesle a pokusil se ještě více sosutředit na meditaci. Následovali archandělé Azrael a Chamuel. Stále jsem však měl pocit, jako bych v obecenstvu seděl sám. Necítil jsem nic a přemýšlel jsem, co je špatně. 
Řečník představoval postupně všechny archanděly a já ani nadále nic necítil, dokud se nedostal k archandělovi Urielovi. Po celé místnosti jsem najednou viděl třpytivé zlaté světlo! Dokonce jsem slyšel anděly zpívat! To zlaté světlo mě téměř oslepovalo a cítil jsem úžasnou euforii. Byl jsem okouzlen tím, co jsem prožíval. 
Když se pak řečník dostal k poslednímu archandělovi, Zadkielovi, celá meditace zase ohluchla. 
Později, tentýž den, jsem si vytáhl z balíčku kartu archanděla Uriela. Hned poté vytáhl kartu jiný účastník z jiného balíčku karet - a zase to byl archanděl Uriel. Na konci toho dne mi pak jeden z velmi nadaných kartářů řekl, že vidí, jak mě doprovází archanděl Uriel. 

Ok, ok! Chápu! pomyslel jsem si.

Ne všechny andělské prožitky jsou tak silné. (I když by se mi opravdu líbilo!) Ale pokud si kterýkoli anděl přeje, abyste si ho všimli, věřte mi, že najde způsob, jak to udělat. 

- Radleigh Valentine 

* * *

zdroj: https://www.healyourlife.com/15-archangels-to-call-on-everyday
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.