pátek 27. září 2013

Poselství archanděla Michaela o uzavřeném srdci

Pokud cítíte ve svém srdci tíživý blok nebo bolestivou zábranu, která vám nedovolí cítit radost a upřímně se těšit ze života, pravděpodobně jste se uzavřeli kvůli nějakému zraňujícímu zážitku spojenému s druhým člověkem. Každý z vás má jiný život a jiné vztahy, ale všichni jste se setkali s lidmi, jejichž chování, jednání či vyjadřování vás zranilo a přimělo vás k tomu, abyste se začali chránit. Uzavřeli jste se se svou bolestí o samotě a se strachem očekávali, odkud příště přijde další rána. Raději svou bolest preventivně udržujete ve svém srdci, abyste měli neustálou připomínku toho, že je nutné být neustále na pozoru. Jenže lidé podobní těm, kteří vám bolest způsobili, cítí vaše zranění a oslabení, a jsou k vám přitahováni právě tou bolestí, kterou jste nepropustili. Bolest uvězněná ve vašem nitru jako by říkala: "Hej, tady jsem a čekám na další ránu!" A když se rána dostaví, vaše mysl si potvrdí: "Ano, všichni na mě útočí, takže bylo správné zůstat uzavřený/á a neustále si připomínat, jak mě tamten člověk zranil, abych byl/a připravený/á na další takové zranění." Vzniká tak koloběh zraňujících situací, které jsou jako přes kopírák, ale do nichž se sami znovu a znovu uvádíte kvůli své uzavřené bolesti, jen proto, že vaše mysl to posoudila jako nezbytnou ochranu.

Buďte k sobě laskaví a vysvětlete své mysli, že takhle to opravdu nefunguje. Vysvětlete jí, že každé zranění, které v sobě zadržíte, vám jen více ublíží a není třeba je v sobě živit a neustále si je připomínat. Vysvětlete jí, že ne všichni lidé jsou takoví, a že každý si přitahuje takové lidi, kteří jsou v něčem naladění stejně jako on sám. Chcete-li tedy mít kolem sebe láskyplné osoby a vnímavé přátele, nemůžete v sobě nosit bolest, zranění a strach.
Vaše mysl nic jiného nezná. Soudí, co je třeba udělat, na základě vašich dosavadních vědomých zkušeností. Pracuje výhradně logicky a dedukčně. Vyvozuje si závěry pouze na základě toho, co sama pochopí a co si dá do souvislosti. Proto je třeba uvědomit si, že to, co vaše mysl říká, nemusí být vždy pravda. Vaše mysl vám chce pomoci, ale nemůže udělat víc, než logicky vyvodit nějaký závěr a podle něho vám říct, jak se zachovat. Pokud nezná jiný způsob zajištění bezpečí a ochrany vašich pocitů než je zablokování se a preventivní udržování bolesti coby varování, pak se nezmůže na nic jiného než na to, aby vyslala příkaz k uzavření se a k udržování pozornosti vůči možnému ohrožení.

Toužíte po lásce a jemnosti. Toužíte po hlubokém naplnění a po sdílení své lásky a radosti s druhými lidmi. Jak byste však mohli toto všechno cítit, když jste zablokovaní? Abyste mohli zažívat čistou lásku, je třeba se očistit od bolesti. Bolest vám nijak nepomáhá ve vaší ochraně, spíše naopak. Možná se na své cestě nevyhnete lidem, kteří se chovají hrubě, ale i když vás jako vnímavé osoby jejich chování zasáhne, bolest zase odezní, když jí k tomu dáte prostor. Aby mohla bolest odejít, musíte jí otevřít dveře. Klíč od nich máte jen vy, nikdo jiný. 

Někdy čekáte, že vaši bolest vyléčí láska někoho druhého. Pravdou však je, že i když vás druhý člověk bude milovat jakkoli moc, vaši bolest tím neosvobodí. A vy jeho lásku ani plně nepocítíte, i kdyby byla jakkoli silná. Čistá láska se nemůže usídlit v srdci, ve kterém držíte strach a bolest. I když je láska silnější a mocnější, je to vaše vlastní rozhodnutí, které ji připustí nebo ne. Je to vaše svobodná vůle. Zda láska do vašeho srdce vstoupí a pomůže bolesti odejít, záleží jen na vás a vaší ochotě bolest propustit. 

Mnohdy sami vidíte, že láska druhého člověka vám nepomáhá, a tak usoudíte, že vám jí asi nedává dost. Začnete toho druhého člověka obviňovat, že vám nedává, co potřebujete. Začnete ho žádat, aby pro vás dělal více. Začnete po něm chtít další a další věci, o nichž jste přesvědčeni, že vám určitě pomohou a že jsou tím, co potřebujete. Ovšem jediné, co potřebujete, je otevřít ty dveře ve svém nitru, kde vězníte svou bolest, a pustit ji ven. Dokud si tohle neuvědomíte, budete trápit sebe samé i druhé lidi, kteří vám neustále pomáhají a milují vás, což vy ale necítíte, protože vaše srdce je plné bolesti a strachu. 

Můžete si takto pokazit mnoho vztahů a odehnat od sebe velmi laskavé osoby, jen proto, že čekáte, že oni a jejich láska vás osvobodí a vyléčí. Jejich láska k vám ale nemůže přijít, dokud jí nedovolíte naplnit vaše srdce, a to nejde, když jste přesvědčeni, že tam tu bolest potřebujete mít, abyste byli v bezpečí. Rozumíte tomuto nekonečnému kruhu? Otevřete své bolesti východové dveře, aby mohla odejít, ať je jakkoli stará a jakkoli velká, a ona půjde. Nikdo nechce být vězněný navěky, ani vaše zranění ne. Vaše zranění se chtějí osvobodit, aby se mohla vyléčit, a teprve když jim to umožníte, budete mít ve svém srdci prostor pro lásku, která je všude kolem vás a která dosud musela čekat, až se ji rozhodnete vpustit do svého srdce a naplnit ho štěstím.

Vaše vztahy jsou velmi ovlivněny tím, co nosíte ve svém srdci. Máte-li z jakéhokoli důvodu potřebu bránit se, být na pozoru, nedůvěřovat nebo si v oblasti svého srdce a břicha vytvářet tvrdý kamenný štít, máte někde ve svém nitru skrytou bolest. Nemusíte o ní ani vědět. Známkou skryté bolesti může být i to, že opakovaně narážíte na podobné zraňující situace nebo osoby. Možná máte problémy s dechem a cítíte napětí. Co s tím? Nemusíte přemýšlet nad tím, kde leží příčina a co se vlastně kdy stalo. Stačí, když si uděláte chvíli o samotě v tichosti, kdy budete pobývat sami se sebou a dovolíte si vyplavit všechno, co se ve vás nastřádalo za delší či kratší období. Je to pocitová očista, která pročistí a projasní vaši energii, a tím také ovlivní vaše prožitky a to, co budete zažívat do budoucna. 

Očišťování nebývá příjemné. Vyplavujete při něm ze svého nitra mnoho bolesti ve formě nejrůznějších emocí. Nemusíte na nic myslet, prostě jen vyplavujte pocity z hloubi svého nitra a dovolte jim odejít. Ve skutečnosti je jedno, co se stalo, kdy se to stalo nebo jak a kvůli komu. Jediné, na čem záleží, je bolest, která ve vás zůstala, a potřeba ji propustit na svobodu. Můžete se vyplakat, vykřičet, vypsat, vykreslit, vycvičit nebo si najít jiný způsob, který vám pomůže. Moc se vám uleví. Můžete pak pocítit fyzický třes, uvolnění v oblasti břicha a srdce, lepší dýchání, pocit lehkosti nebo nevysvětlitelného štěstí. Můžete se také začít nekontrolovatelně smát. I to patří k očistě pocitů.
Ničeho se nebojte a především - nesuďte své prožitky. Nenechte svou mysl zasahovat do procesu očišťování, protože ten se nedá vysvětlit ani logicky popsat a ona ho stejně nemůže pochopit. Cokoli by vám chtěla říct, veškeré soudy, které by snad chtěla dělat, nejsou nijak opodstatněné a není tedy třeba dávat jí k tomu prostor. Řekněte jí, že tohle je jen a jen vaše chvíle a ona ať si jde zdřímnout :)

Jakmile očistíte své srdce, budete moci být znovu šťastní. Vaše prožitky budou zcela nové, čistější, jasnější a upřímnější. Ano, možná si budete připadat zranitelní, ale nemusíte se ničeho bát. Už budete vědět, že zůstat zablokovaný/á vám nepomůže a že i kdybyste se setkali s něčím zraňujícím, zase to odezní. Nebudete se muset udržovat na pozoru a vyživovat v sobě preventivně bolestivé zkušenosti. Přestanete si je přitahovat. Přestanete sami sebe trápit bolestí a stejně tak nebudete po druhých lidech chtít, aby pro vás dělali to či ono, protože jejich lásku budete stále cítit. A vy budete moci dávat svou lásku zase jim. Tudy vede cesta ke štěstí. Ne přes strach, ale přes očištění a lásku.

Je třeba mít odvahu k tomu otevřít dveře, za nimiž je naprostá tma, aby do ní mohlo posvítit světlo. My vám však slibujeme, že se vám nic nestane a že všechno dopadne výborně. Můžete si nás k tomu přizvat, když budete chtít. Pomůžeme vám jemně otevřít vaše srdce, vyplavit z něj vše, co do něj nepatří, odnést to pryč a zahalit vás takovou láskou, v jaké se budete cítit bezpečně vždy, nezávisle na okolnostech.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.