sobota 19. října 2013

Nedělejte si starosti, mějte radost!

Představte si, že máte svou vlastní blankytně modrou oblohu. Je jen na vás, jaké si zvolíte počasí. S každou starostí si na svou oblohu přivanete škaredý temný mrak. Čím více mraků si na svou oblohu přivanete, tím větší bude tma a tím méně bude vidět jasné světlo, které tam neustále je, ale které nabývající mraky zastírají.

Je to radost, která řeší vaše problémy, nikoli starosti. Právě radost je tím sluncem, tím důležitým světlem, které vám neustále dává naději a umožňuje vám všechno jasně vidět. Když zastíráte toto světlo, nemůžete se divit, že nic nevidíte a že je všechno stále temnější.
Možná si říkáte: "Jak mám asi cítit radost, když....?" (doplňte si všechno, co vás teď zatěžuje). Vaše pocity ale nezávisejí na vnějších okolnostech. Je na vás, co se rozhodnete cítit. Vaše radost nijak nezávisí na tom, co se děje nebo neděje. Radovat se můžete kdykoli. Neexistuje žádné "Až se stane to a to, PAK budu mít radost." To vy sami si svou radost podmiňujete a bráníte jí vstoupit do svého srdce. Jste to vy, kdo rozhoduje, kdy a co bude cítit. Stejně tolik důvodů, kolik jste schopni si najít pro vytvoření starostí a tíhy, jste schopni najít i pro pocítění radosti a štěstí. Důvod ve skutečnosti žádný nepotřebujete. Vaše naladění můžete změnit bez ohledu na cokoli. Když si však najdete byť jen několik málo věcí, které vás těší a kvůli kterým stojí za to zůstat pozitivní, hned to pro vás bude snazší.

Ať se ve vašem životě děje cokoli, CÍTIT se můžete tak, jak sami chcete. Pocity vám nikdo nedává ani nebere. Jsou jen vaše. Sami si je vytváříte a prociťujete, sami se nalaďujete tak, jak se zrovna rozhodnete, a na základě toho všeho si sami přitahujete vše, co tomuto naladění odpovídá. Čím lépe se budete cítit, tím lépe uvidíte vše pod svou oblohou. Čím méně starostí a čím více radosti budete cítit, tím více mraků odeženete a tím více světla vnesete do všeho, co před vámi leží.

Přestaňte být napjatí a uvolněte se. Vneste do svého světa více světla, nikoli temnoty. Jde vám přece o vyřešení situace, nikoli o zvyšování strachu z ní! Tak proč byste si v nalezení vytouženého řešení měli bránit starostmi? Proč si svou slunečnou oblohu zakrývat ošklivými mraky? Slunce svítí neustále. Je tady pro vás pořád. Je jen na vás, zda mu dovolíte, aby vám svítilo na cestu, dokud nenajdete, co potřebujete, a nebo zda ho zakryjete mraky a budete ve vzniklém šeru tápat ještě více. Volba je jen na vás

* * *

(Poselství andělů, M.T.)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.