úterý 1. října 2013

Poselství andělů o současných změnách ve vztazích

V tomto období můžete pocítit obavy ze změn, kterými procházíte všichni bez výjimky. Nejvíce se to však odráží na vašich vztazích, neboť každého vztahu se účastní dva různí lidé se svými vlastními osobnostmi a vlastními životy. Kdykoli jeden z partnerů (ať už v milostných, přátelských, pracovních, rodinných nebo dalších typech vztahů) začne procházet nějakou proměnou, druhý se může cítit znepokojen a zaskočen, protože netuší, co se děje. Někteří se začnete obviňovat a pochybovat o sobě, protože si usmyslíte, že jste to nějak způsobili vy. Další z vás začnou proti změnám partnera bojovat a on se začne bránit, protože hluboko uvnitř cítí, že změna, která přichází, je pro něj pozitivní, a jeho duše vám prostě nemůže dovolit, abyste mu bránili v růstu z pouhého strachu nebo nejistoty.
Uvědomte si, prosím, že veškeré změny, kdykoli a kdekoli, jsou vždy pozitivní a pomáhají jak jednotlivci, tak i jeho partnerovi, k větší lásce a svobodě. Mnozí se bojíte nechat partnerovi svobodu a prostor, protože máte automaticky strach, že by vás hned opustil, a tak se snažíte ho "držet pod zámkem" a mít ho i váš vztah pod plnou kontrolou. Když si však uvědomíte, že všechny změny vás oba vedou vždy k větší lásce, pochopíte, že se není čeho bát a že tyto změny váš vzájemný vztah jedině posílí, je-li to v nejlepším zájmu vás obou.

Každý partner je ve vztahu dobrovolně, protože se pro něj rozhodl. Nemusíte ho přesvědčovat ani ho do vztahu tlačit. Ani nemusíte neustále dávat pozor na to, zda s vámi chce pořád být a zda náhodou nepřemýšlí o odchodu. Touto kontrolou ho jedině odeženete od sebe dál. Pokud je s vámi, tak proto, že s vámi chce být, z vlastní vůle. A to je jediné, na čem záleží. Nenechte se vystrašit dočasnými neduhy ve svých partnerstvích. Nebojte se ponechat svému partnerovi prostor a svobodu k tomu, aby se mohl měnit a rozvíjet podle svého vlastního srdce. Když si ve vztahu vzájemně ponecháte každý svobodu k vlastním proměnám, uvidíte, že váš vztah bude mnohem silnější, příjemnější, trvalejší a hlavně - překoná mnohem snadněji jakékoli složitější období.

Pokud by se někdo rozhodl ze vztahu odejít, je to také dobře, i když to tak zprvu nevnímáte. A stejně jako u každé změny, je to dobře pro něj i pro vás. Přestože odchod blízkého člověka ze vztahu může být bolestivý a zdánlivě nemusí ani dávat žádný smysl, soustřeďte se na lásku ve svém vlastním srdci, protože ta je zdrojem veškerého vašeho štěstí a splněných přání. Jestliže jste si přáli být šťastní a milovaní, a někdo od vás namísto toho odešel, bylo to proto, že on vám toto přání splnit nemohl a nebo nechtěl. Opět je zde důležitá jeho svobodná vůle.
Vztahy jsou pro vás tolik složité právě proto, že se jich účastní dva lidé s vlastní svobodnou vůlí. Je třeba umět se vzájemně respektovat a dovolit jeden druhému činit taková rozhodnutí, která uznáte sami za nejlepší. Lpět na někom nebo na něčem vám nepomůže. Pokud se někdo rozhodne vztah opustit, uděláte si to jen horší, pokud se budete snažit ho za každou cenu zastavit nebo přitáhnout zpátky. Pokud se někdo rozhodne změnit se natolik, že si přestanete rozumět a jeho přítomnost vám začne jen ubližovat, je pro vás oba to nejlepší a nejláskyplnější nechat ho jít svou cestou. Uvědomte si, že je to už jiný člověk, než ten, kterého jste znali, se kterým jste si tolik rozuměli a se kterým jste byli tolik šťastní. Člověk, který prošel takovou změnou, že do vašeho vztahu přináší jen utrpení, není ten stejný jako předtím. A pokud opravdu toužíte po lásce a štěstí, dovolte sobě samým i jemu, aby šel, kam potřebuje. Protože i sobě samým tím otevřete bránu k něčemu novému a nádhernému. Jsme tu pro vás, kdykoli budete potřebovat utěšit, uklidnit nebo vyjasnit věci, nejste-li si jistí, co dělat či nedělat.

Pokud jste zmatení a nejistí, nedělejte nic. Obraťte se místo toho sami do sebe, do svého nitra, a jemně promlouvejte s vaším srdcem. Partnera nechejte být. I on toto období potřebuje k důležitým vhledům. Pokud cítíte u svého partnera jakousi formu izolace či odporu, neberte si to osobně a nesnažte se ho nutit k vysvětlením. On sám pravděpodobně neví, proč se takto cítí. Pravdou je, že každý z vás teď potřebuje čas sám pro sebe, pro své vlastní proměny a také k tomu, aby načerpal síly na další nové začátky.
Někteří už jste toto složité vztahové období překonali a víte tedy, že se není čeho bát, přestože se to může chvílemi zdát poměrně hrůzostrašné. Ale tak je to i v pohádkách. I když se hrdinové na své cestě potýkají s těžkými zkouškami a někdy i se zlem, nakonec zvítězí láska, pravda a štěstí. I život každého z vás může být pohádka. Je však jen na vás, zda seberete veškerou odvahu k tomu, abyste na své cestě vytrvali, a také k tomu, abyste věřili v sílu lásky, která nakonec vždy vede ke štěstí, i kdybyste měli projít trnitou cestou, ohněm, bažinou či rozbouřenou řekou. Pamatujte na to, že nejste v ničem sami. Nebojte se požádat o pomoc či radu nás nebo své blízké, u kterých to pocítíte za správné. Nechat si pomoci je také součást hrdinství. Jak víte, každému hrdinovi napomáhaly na jeho cestě dobré bytosti, hodní duchové či jiní lidé. Kdo si pomoct či poradit nenechal, obvykle nakonec neměl dost síly ani moudrosti k tomu, aby do cíle došel. Hlavní byla však vždy víra v jeho srdci, touha konat dobro, odvaha jít tou správnou cestou bez ohledu na cokoli, síla projít čímkoli, co potká, a moudrost, ať už jeho vlastní či ta, které se mu dostalo od moudrých učitelů.

Ničeho se nebojte, protože toto období brzy zase pomine. Věci se zdají nejasné a zmatené. A právě proto, že tomu příliš nerozumíte, máte strach a začínáte bojovat. Nebojujte, prosím. Není proč. Všechno probíhá dobře. Cokoli se nyní odehrává, ať je to jakkoli zvláštní či těžké, se brzy urovná a zaujme nový řád. Všechno staré a nefunkční se nyní transformuje tak, aby z toho mohlo vzejít něco nového, co vám přinese lásku, radost a štěstí. Toho se přece nemusíte bát, ne? Uklidněte prosím svou mysl a soustřeďte se na své srdce. Hluboko uvnitř vnímáte, že je to všechno dobré. Není důvod utápět se v obavách a nekonečné snaze o kontrolu nad vším, co se děje. Nesnažte se za každou cenu držet všechno v původní podobě, jen kvůli strachu, aby to náhodou nebylo horší. To je hlas vašeho ega, které vám namlouvá, že budete v bezpečí jen tehdy, když udržíte všechno při starém, tak, jak je vám to známé. Pravdou však je, že v bezpečí budete vždy, a pocítíte to o to více, když každou změnu ve svém životě budete brát jako vítané požehnání. Protože právě tím změny opravdu jsou. Když přivítáte změny ve svém životě s otevřenou náručí, budete se cítit v bezpečí a milovaní, ať už se bude měnit cokoli a jakkoli, protože budete se změnami spřátelení a budete vědět, že se neustále přibližujete k ještě většímu naplnění. Buďte klidní a setrvávejte v míru. Rozsviťte si svíci v jemné barvě a nalaďte se na energii lásky. Pomůžeme vám v tom, budete-li chtít. Děkujeme vám, že jste ochotni na sobě pracovat a nacházet tak nové cesty, jak vytvořit mír v sobě samých, ve svých životech i ve světě jako takovém. Jakékoli pozitivní změny uděláte sami na sobě nebo ve svých životech, ovlivníte tím mnohé další a přispějete ohromnou měrou ke krásným proměnám, které si všichni pro svůj svět tolik přejete. Všechno má velký smysl a bude to v pořádku. Věřte nám.

* * *

(Poselství andělů, M.T.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.