neděle 12. ledna 2014

Žít své vyšší poslání

Vyšší poslání je proud energie, ke kterému se připojujete, kdykoliv tvoříte něco, co slouží lidstvu nebo vašemu vlastnímu duchovnímu vývoji. Bez vyššího poslání bloudíte jako tulák bez cíle, vydáváte se cestami, které mohou vést k mnoha špatným odbočkám, na nichž můžete lehce ztrácet čas. Máte-li vyšší poslání, můžete rozhodovat o každé své chvíli, víte, co dělat s každou hodinou, dnem a týdnem. Tak můžete v tomto životě rychle růst a vyvíjet se.
Každý člověk na Zemi má nějaké vyšší poslání. Přišli jste sem, abyste se stali součástí energetického systému, ve kterém se pracuje s emocemi, osobností a myšlenkami a ve kterém vidíte své nitro odrážet se ve vnějším světě. Vybrali jste si to, abyste mohli tvořit, dívat se kolem sebe a tak poznávat, kdo jste. Existují i jiné Vesmíry, kde formy přicházejí a odcházejí daleko rychleji; objeví se a zmizí téměř současně s myšlenkou na ně.
Na Zemi se věci pohybují pomaleji. Čas je tu doslova zpomalený, abyste se mohli soustředit na určité věci. Vydělili jste se do určitého časového rámce, který jste si nazvali "od narození do smrti", a pracujete na specifických energiích. Já mluvím o širším, vesmírném rámci, protože z vesmírného hlediska je pozemská rovina velice pomalá. Vlnová délka tónů je tady velmi dlouhý, abyste měli možnost zažít hmotu. Z tohoto úhlu pohledu se chcete rozvinout vzhůru, k nejvyšší frekvenci těchto tónů, abyste mohli jít dál, do míst, kde jsou pravidla jiná. Jsou místa, kde existujete více jako bytost čisté energie, nespoutaní konkrétním světem času, prostoru a hmoty.
U vás myšlenky tvoří realitu a stávají se jí; mohli bychom říct, že váš svět je světem zmrazené myšlenky. K vytvoření formy je třeba delší čas a některým z vás pak trvá ještě déle, než se od ní odpoutáte. Jelikož čas je v této rovině pomalý, musíte dobře hospodařit s energií, a proto se vám může zdát, že vytvoření věci, kterou chcete, trvá někdy tak dlouho.
Soustředíte-li se na to, co chcete mít, a jste si vědomi svého poslání, můžete jít přímo k cíli. Vám, kdo píšete knihu nebo trénujete fyzické tělo, může jeho dosažení trvat i tak několik let, nicméně mít vyšší poslání šetří čas. Když mluvím o vyšším poslání, mluvím o smršťování času, urychlování vývoje vaší duše a zvyšování vašich osobních vibrací. Čím více se necháte vést svým posláním, tím méně plýtváte energií, a o to rychleji můžete jít výš. Vyšším posláním je v konečném důsledku duchovní vývoj.
Cílem růstu není nový domov nebo dokončená kniha. Je jím proces, jakým tyto věci tvoříte, a růst, který vám poskytnou: nové dovednosti a vhledy, které získáte; větší otevření vašeho srdce, když milujete; větší úcta ke kráse, kterou ve vás probudí vaše rozkvetlá zahrada; pocity, které máte při dokončení nějakého projektu; soustředěnost a koncentrace, s jakou pracujete - to je vyšší poslání, v tom spočívá vývoj.
 
Duchovní růst znamená více si uvědomovat krásu, otevřít své srdce a prožívat větší lásku a soucítění.

Když mluvím o vyšším poslání, mluvím o poslání duše a tím je uvést všechny vaše energie do rovnováhy a vyladit a zharmonizovat vaši bytost s tónem duše. Duše každého z vás nějak zní, má svůj tón; čím více dokážete rozeznít tímto tónem svůj hlas, tím lépe můžete tvořit ve vnějším světě formy, jež ladí s bytostí ve vašem nitru. Když zníte svým tónem, všimněte si, že začínáte hlouběji a rytmičtěji dýchat. Svůj tón můžete začít hledat tak, že necháte z úst vycházet různé zvuky nebo tóny, dokud nenajdete krásný zvuk, který vám bude velmi příjemný. Rozezníte-li se krásnými, příjemnými tóny, začnete si pročišťovat auru a zvyšovat své vibrace. Začnete vytvářet harmonii mezi různými částmi své bytosti.
Vyvíjíte se nejrůznějšími způsoby, záleží na tom, kde na své cestě jste. Ve své podstatě je to tak, že duše začínají cestu v hustštích energiích pozemské roviny a propracovávají se vzhůru, do vyšších a jemnějších energií. Někteří z vás jdete velmi rychle, jiným to trvá déle. Co může zpomalit váš růst? Jednou z takových věcí je neschopnost opustit formu, za kterou už není žádná esence. Pokud jste vytvořili nějakou formu, ale důvod k ní už pominul, pak je načase nechat ji odejít. Všimli jste si toho ve vztazích, když se lidé kolikrát drží skořápky vztahu, ačkoliv v jejich spojení už není životní energie. Další z věcí, které zpomalují váš vývoj, je nedostatek poslání. Díváte-li se vzhůru, chcete-li jít výš, pak půjdete, je-li to vaše poslání. Pak můžete vzít každou situaci svého života a ptát se: "Rozvíjím se v této situaci, dostávám se výš, nebo ne?" A pokud ne, můžete se ptát dál: "Je možné tuto situaci nějak změnit nebo být s tímto člověkem nějak jinak - tak, abych mohl/a růst?"
Jakoukoliv životní situaci můžete prožít ve vyšším poslání. Můžete vystoupit z hustších energií těžkých emocí, strachu nebo bolesti. Pozemskou rovinu můžete zažívat jako překrásné místo. Používání smyslů, dotýkání se, naslouchání zvukům, cítění a poznávání lásky mohou být radostné zážitky. Můžete opustit oddělenost. Tolika způsoby si vytváříte oddělenost a samotu. Ve vašem vesmíru máte nejen individuální těla, ale velice často jste oddělení i od svých vlastních hlubších já. Kdykoliv máte například nějaké pochybnosti, když si myslíte, že nejste dost dobří nebo silní, oddělujete se od svého vyššího já. Cestou vaší duše je spojit všechny vaše části a splynout s vaším vyšším já.
O poslání se dá mluvit také jako o různých konkrétních věcech, které chcete vykonat. Rád bych ale doporučil, abyste se nejdříve ptali: "Co je esencí té které formy?" Tak například, chcete-li začít podnikat, jaký to má nejvyšší smysl, jak to poslouží planetě? Jak to poslouží vám? Chcete-li dosáhnout nějaký finanční cíl, můžete se nejdříve ptát, co je esencí tohoto cíle. Jak posloužím vytvořením této formy svému vyššímu poslání? Chcete-li mít peníze, abyste mohli udělat ve světě svou práci nebo vytvořit projekt, který bude léčit ostatní, chcete-li být pouhým nástrojem (a nechcete to z egoistických důvodů), pak vám Vesmír pošle tolik peněz, kolik budete potřebovat. Snažíte-li se však o něco, jen abyste to měli nebo se k tomu upnuli, zpomalí to váš růst. Vesmír se bude svým láskyplným a jemným způsobem snažit vám v tom zabránit. Pokud přesto dostanete možnost vlastnit věci, na kterých lpíte, ačkoliv už pro vás dávno přestaly být užitečné, budete žít v těžších a hustších energiích, v energiích většího zápasení.

Život nemusí být těžký.

Můžete si tvořit radost zjemněním své energie. Co chci říci "zjemněním"? Kdykoliv se na vás lidé zlobí, můžete sami lehce sklouznout ke zlobě nebo tvrdosti. Anebo se můžete natolik zjemnit, že se na ně podíváte s hlubokým soucítěním. Tím oddělíte své energie na osobnostní úrovni a spojíte se v srdci.
Mnozí z vás si myslíte, že potřebujete ovládat a kontrolovat svou energii pevnou vůlí. Žijete-li ve vyšším poslání, budete žít v harmonii se svou energií, aniž byste ji museli kontrolovat. Konkrétně to znamená, že nebudete trávit (dokonce ani v mysli) žádný čas rozhodováním se nebo vstupováním do situací, které vám nepřinášejí radost. A ještě jednou: znít svým tónem, zpívat si jej, je cesta, jak se vracet zpět do svého centra. Všimněte si, jak se tím osvobodí a rozjasní vaše mysl. Čím více si budete zpívat svůj tón, tím snadněji najdete ten pravý, který bude v harmonii s vaší bytostí. Takovou věc vás nemůže nikdo naučit, svůj tón si pro sebe musíte objevit sami. Je to radostný, příjemný a míruplný tón či zvuk, který vám vždycky udělá dobře.
Před svým narozením jste si vybrali energie, které v sobě budete rozvíjet, aniž byste si předem určili jak. Vše, co prožíváte - kariéry, které si vybíráte, i lidé, které si přitahujete - to je zkrátka jen důsledek vašeho vývoje. Je to tvoření i jeho výsledek. Můžete se splést a myslet si, že nový dům nebo nějaký člověk znamená váš pokrok. Jistým způsobem ano, ale pokrok samotný jste udělali dlouho před tím, než se k vám tyto věci a lidé dostali.
Obraťte se na chvíli do sebe, vnímejte svou energii a nechte přijít obraz, symbol, motiv, pocit nebo slovo, které by reprezentovalo vaše poslání tady na Zemi. Okolo čeho se v tomto životě soustředí váš růst? Jaké byly vaše hlavní výzvy? Co jste vždycky chtěli vytvořit jako formu ve vnějším světě?
 
Vyšší poslání je vždycky něco, co milujete.

Příští měsíc si více uvědomujte své poslání. Vždycky má v sobě hravost a radost. Vyšší poslání vás vede do jemnějších životních energií, jako je hluboký kontakt s milovaným člověkem, radostné sblížení přátel při hře nebo soustředěnost a lehkost, s jakou děláte práci svého života. Budete-li ochotni žít ve vyšším poslání, můžete mít radost v každém okamžiku.
Projevovat své vyšší poslání znamená věřit v sebe a věřit v dobrotu Vesmíru. Kdybyste měli udělat jedno jediné rozhodnutí, které by vám nejvíce pomohlo při projevování vašeho vyššího poslání, bylo by to: věřit v sebe a důvěřovat Vesmíru. Z mé perspektivy vidím tolik lásky, tolik lidí v okruhu několika kilometrů od vašeho domova, s nimiž byste se mohli v lásce spojit, a takovou hojnost peněz ve vaší společnosti, že je možné vytvořit jakékoliv poslání, pro které se rozhodnete.
Jaký by to byl pocit, kdyby každá vaše buňka uznala a potvrdila vaše vyšší poslání a byla s ním spojená? Budete-li mít své poslání ve svém srdci, zjemní se vaše fyzické tělo, pozvednete své myšlenky a vnesete mír do svých emocí. Naplňovat poslání znamená spojit se se svým vnitřním já, vynést ho na svět a jít se svou energií vzhůru. Tento váš život vám nabízí příležitost najít světlo a žít s radostí. Vše, čeho do své smrti dosáhnete, je vaše. Cokoliv získáte, každý prostor, kam vnesete radost, každé místo, kde objevíte smích, mír a potěšení, na vás už bude čekat ve vašem příštím životě - ať je to kdekoliv. Kdykoliv rozvíjíte své tělo, lépe jíte, více cvičíte, tančíte, hrajete si, soustředíte se nebo přinášíte světlo, vyvíjíte se také v budoucích životech. Součástí poslání v pozemském životě je vnést sem vaše vyšší já a propojit se na všech úrovních s vaším duchem. Každý z vás má schopnost pomáhat a léčit druhé a většina z vás má také upřímnou touhu to dělat.
Až se ráno probudíte, najděte si (i kdyby to mělo být jen jednou za rok) nějaký symbol pro své vyšší poslání, vezměte ho do svých rukou a udělejte to, o čem jsem mluvil: představte si, že ve svých rukách držíte nejvyšší poslání, které jste přišli v tomto životě vytvořit. Vneste si ho do srdce. Naplňte ho světlem a požádejte vyšší síly Vesmíru o vedení a podporu. Prociťujte, jak vaše energie stoupá a pošlete svůj symbol vzhůru, aby se k vám mohl vrátit. Tak pošlete Vesmíru zprávu, že chcete růst. Vzápětí začnete dostávat mnoho příležitostí rozšiřovat své vědomí a rozvíjet se, přičemž žádná z výzev, které se před vámi objeví, nebude nikdy tak složitá, abyste ji nemohli zvládnout s tím, co už umíte a co máte. Země může být velmi jemné místo k žití. Nicméně na některých hrubších a hustších energetických úrovních ji zrovna jako jemnou nepocítíte.

Rostete a učíte se ze všeho, co tvoříte.

Krize si vytváříte, protože se v takových okamžicích dostáváte do blízkosti své duše, soustředíte se dovnitř, ven a vzhůru a spojujete se se svým posláním. Jste-li ochotni žít ve vyšším poslání, naslouchat sobě a spojit se se svou duší, a jednáte-li podle její tiché nápovědy, nemusíte procházet krizemi a bojem. Nemusíte dokonce ani znát konkrétní formu svého poslání. K tomu, abyste si své vyšší poslání přitáhli, stačí mít záměr vytvořit si ho. Poslání představuje pohyb duše, energii spojující nebe se zemí. Známkou tohoto pohybu jsou konkrétní formy - nový dům, manželství, věci, které jste chtěli. To jsou však jen slavnosti, které ukazují na to, že vaše duše udělala nový krok na své cestě růstu. Jelikož všichni rostete velmi rychle, musíte si vytvářet stále nové výzvy, abyste měli možnost prožívat, kdo jste. Mohou to být radostné příležitosti ve vyšších rovinách, anebo krize a boj v rovinách nižších.
Chcete-li žít ve vyšším poslání, začněte tím, že se mu o něco více zavážete. Jak trávíte svůj čas? Kudy se ubírají vaše myšlenky, když jste sami? Naučte se zaměřovat svou pozornost výš; ve chvílích, kdy nemáte nic zajímavějšího na práci, přemýšlejte, proč jste tady a co můžete nabídnout lidstvu. Poslání přichází, když směřujete k vyššímu já, podporujete druhé a jste ochotni naplnit jakoukoliv vizi nejvyšší služby, kterou můžete nabídnout. Najděte něco, co byste mohli udělat příští týden, něco konkrétního, o čem byste věděli, že je to součástí vašeho životního poslání, ať krátkodobého nebo dlouhodobého. Potvrďte si, že až to vytvoříte nebo vykonáte, budete ochotni uznat, že žijete ve vyšším poslání. A až s tím budete hotovi, můžete si vytvořit nějakou další konkrétní věc, kterou uděláte, a začít si tak stavět své stupínky do života ve vyšším poslání.
Zítra si během dne říkejte, jak jste nádherní. Sledujte svou vnitřní krásu. Prociťujte svou vnitřní sílu, potvrzujte si svou dobrotu a své schopnosti. Uvědomte si, jak umíte milovat, a vnímejte světlo, které kolem sebe máte. Potvrzujte sebe samé a při tom se ptejte po svém vyšším poslání. Vy víte, co chcete dělat. Máte možná důvody, proč to nejde, staré vzpomínky nebo vzorce, které vám v tom jakoby brání, ale přesto přese všechno víte, co chcete. Nechte to vyplout na povrch, vyneste to ven z nevědomí, z šepotu ve vaší mysli, a učiňte to skutečností. Mějte svou vizi před sebou. Ať chcete míruplný a klidný život nebo být dobrým rodičem nebo žít se ženou či mužem, kteří vás budou milovat, vážit si vás a cenit - postavte se za tuto svou vizi a držte se jí. Prostě se pro ni rozhodněte a budete ji prožívat jako skutečnost ve svém životě.
Ujasněte si svůj záměr. Ať je vaším přáním posloužit světu a odvést svou životní práci nebo vytvořit si prosperitu nebo se více otevřít své tvořivosti a dovednostem, vždycky v sobě najdete nějakou část, která ví, jak na to. Mluvte s ní, požádejte ji, ať vám ukáže, jaké kroky máte udělat. Sledujte svůj vnitřní dialog a naslouchejte zprávám, které k vám přicházejí od této části.
Tvoření forem v hmotě je otázkou důvěry a víry v sebe a podržení si své vize před sebou. Je mnoho důvodů, proč přestat věřit a důvěřovat Vesmíru nebo sobě, ale je také mnoho důvodů, proč v tom pokračovat. Vesmír vás často testuje, nakolik své vizi věříte. Dosažitelný je každý cíl, nepřestanete-li na něm pracovat.

STRÁNKY KE HRANÍ

1. Zamyslete se, co je teď vaším cílem. Zapište si jej.
2. Zavřete oči a nechte do své mysli vstoupit symbol představující nejvyšší možné naplnění tohoto cíle, které poslouží vývoji vám i lidstvu. Nakreslete si nebo popište svůj symbol.
3. Vezměte tento symbol do rukou, dejte si ho k srdci a ptejte se:
a) Jak přináší tento cíl více světla do mého života?
b) Jak přináší více světla do života ostatních?
c) Jak slouží lidstvu?
4. Jaký, byť sebemenší, krok směřující směrem k tomuto cíli byste mohli udělat dnes nebo zítra?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.