neděle 2. března 2014

Být zdrojem světla

Jste léčitelé, učitelé a vůdci. Jste tady, abyste přinesli na Zem nové informace, ideje, způsoby léčení a lásku do všech sfér, v nichž se rozhodnete působit. Budete pracovat v mnoha oblastech, protože na každé úrovni společnosti je zapotřebí nového vědomí. Když duchovně rostete a probouzíte své vnitřní světlo, stáváte se zdrojem světla a probuzení pro ostatní.

Než jste se rozhodli zrodit se, existovali jste jako vyšší já ve vyšších dimenzích světla. Abyste mohli žít na této planetě, vytvořilo vaše vyšší já nejprve duchovní tělo, které se stalo modelem nebo vzorem pro vaše čakry, meridiány a energetické systémy. Pak vaše vyšší já připojilo k vašemu duchovnímu tělu i tělo mentální, emocionální a fyzické.
Představte si, že byste si oblékli mnoho vrstev košil, kalhot a ponožek a k tomu byste přidali ještě několik silných svetrů a kabátů. Jak by vám asi bylo? Podobně se cítí vaše vyšší já, když vstoupí do fyzického těla. A vy se divíte, proč je vám někdy tak těžko! Když váš duch opustí vaše tělo, shodíte tuto svrchní ulitu a vrátíte se do esence svého vyššího já, esence bez forem.

Mnohým z vás připadá těžké žít v pozemské hmotné dimenzi, protože jste přišli z vyšších duchovních dimenzí většího světla. Někteří z vás jste se ještě ani plně nespojili se svým fyzickým tělem a dáváte přednost životu ve vašem mentálním světě před životem ve světě fyzickém. Možná si přejete, abyste mohli tvořit věci tak rychle, jako se vám daří představovat si je ve své mysli, neboť si vzdáleně vzpomínáte na vyšší dimenze, kde jste tvořili okamžitě s příslušnou myšlenkou.

Jako vyšší já máte velkou síť podobně smýšlejících přátel a pracujete společně na naplňování vyššího smyslu. Mnozí jste přišli na pozemskou rovinu společně se svou skupinou "spřízněných duší". Možná někdy zažíváte při setkáních s lidmi pocit, jako byste potkali dávného přítele, kterého jste nějakou dobu neviděli. Někteří už jste pracovali v pozemské rovině po mnoho životů, někteří jste přišli nedávno. Přitahovalo vás to sem, protože tato doba nabízí obrovské příležitosti léčit, učit a přinášet světlo, což umožňuje vašemu vyššímu já dosáhnout ještě většího vyzařování.

Vaše vyšší já dobře vědělo, kolik odvahy je zapotřebí, abyste vstoupili do dimenzí hmoty - do vaší pozemské, turbulentnější roviny - a opustili jemné, čisté, harmonické energie vyšších rovin. Přálo si růst tím způsobem, že se bude učit a přinášet světlo, což umožňuje vašemu vyššímu já dosáhnout ještě většího vyzařování.

Mnozí z vás si ještě mlhavě pamatujete na stálou lásku a podporu, jíž jste se ve vyšších dimenzích těšili. Proto jste možná v dětství prožívali těžké chvíle, cítili se nepochopení nebo nedocenění lidmi kolem sebe. Možná jste měli pocit, že by svět měl dávat větší smysl a že lidé nemusí prožívat tolik bolesti a zmatku, kolik prožívají. Možná jste se pilně snažili uspokojit druhé, protože jste chtěli, aby se cítili dobře. Dokázali jste vnímat jejich emoce, a protože jste se v jejich pocitech ztráceli, často jste nevěděli, kdo vlastně jste. Někteří jste vzali dokonce i bolest a tíhu jiných lidí za svou vlastní a snažili jste se řešit za ně jejich problémy.

Těžké dětství jste si mohli vybrat také proto, že jste věděli, že si tak vybudujete pevný charakter pro naplnění vašeho životního poslání. Když si vás ostatní neváží za to, kdo jste, máte příležitost naučit se věřit si i bez ocenění vašeho okolí. Nedostatek vnějšího uznání vám může pomoci být soběstačnými a nezávislými a najít svůj směr bez spoléhání se na druhé. Více si třeba uvědomíte, co druzí lidé cítí, a rozvinete tak svůj soucit.
Jako dítě jste nebyli tak úplně osamocení a nepoznaní. Vaši rodiče rozpoznali, kdo jste, do té míry, do jaké rozpoznali, kdo jsou oni sami. Mnohé vyspělé bytosti přišly dobrovolně jako učitelé nebo pečovatelé o děti, aby ve vás, léčitelích a učitelích, mohly zasadit semínko růstu. Možná si vzpomenete na nějakého svého učitele nebo na blízkého dospělého přítele z dětství, který podstatně změnil váš život.

Spousta vyspělých bytostí jsou mámy, tátové, učitelé ve školách a pečovatelé u dětí, protože mnohé z dětí, které se dnes rodí, jsou velmi vyspělé a staré duše. Právě tito lidé, kteří přišli pracovat s dětmi, vědí, že několik slov pro povzbuzení, okamžik rozpoznání a jiskra zájmu dokáže probudit přicházející děti světla, pomáhá jim uvědomit si smysl jejich žití a posílit jejich schopnost realizovat se v životě.

Věděli jste, že budete vnitřně silní a najdete způsob, jak přetvořit sebesložitější situaci, v níž se ocitnete. První úkol v pořadí byl vyléčit sebe sama, protože většina z vás přišla do vibrací a energií, které jsou mnohem turbulentnější než ty, v nichž jste existovali před svým zrozením. Nezlobte se na sebe za své pocity pochybností, viny, smutku nebo strachu. Uvědomte si, že to jsou pocity, které patří k bytí v těle na této úrovni lidské evoluce.

Možná jste se rozhodli prožít na vlastní kůži věci, které lidstvo jako celek ještě nezvládlo - jako například strach nebo pochybnosti - a víte, že když v sobě objevíte cesty, jak je zpracovat, můžete je nabídnout ostatním. Tím, že přivedete jakoukoliv svou vnitřní část k vyšším vibracím, usnadníte ostatním, aby se jim podařilo totéž. Vaše volby jsou telepaticky a energeticky přístupné druhým lidem. Kdykoliv milujete sebe sama nebo projevujete soucítění, přispíváte celému lidstvu.

Když jste se rozhodovali sem přijít, věděli jste, že přijdete na Zemi v době velkých změn. Za vašeho života dojde k více významným změnám, než v jakékoliv jiné historické době. Například počet lidí na Zemi roste rychleji než kdykoliv v minulosti, což si vyžádá odpovídající změny sociálních a kulturních struktur.

Jste stavitelé nového. Jste tady, abyste pomohli lidstvu uskutečnit tuto transformaci a můžete začít rozšiřováním vlastního vědomí, léčením sebe sama a předáváním svých dovedností a životního díla světu.

Časy turbulence, kdy se vše mění, nabízejí spoustu příležitostí k růstu. Představte si ptáka, který se snaží vzlétnout: bez vzdušného proudění je to mnohem těžší. I vy potřebujete to správné množství pohybu a změn - turbulence - abyste mohli růst. Mnozí jste se začali aktivněji snažit o svůj duchovní růst v době, kdy jste prožívali nějaké krize a změny. Ačkoliv ke svému růstu nepotřebujete krize, někteří lidé přistoupí ke změně, jen když se jejich život dostane do slepé uličky, nebo když to staré už nefunguje tak jako dřív.

Už od dětství jste možná cítili, že máte určité poslání nebo cíl.

Možná jste cítili, že máte něčemu posloužit, že máte nějaké poslání, ačkoliv jste nevěděli jaké. Když si vaše okolí vašeho vnitř­ního smyslu pro lidské hodnoty moc nevážilo, začali jste o sobě možná pochybovat. A přece, navzdory těžkostem a malé pod­poře lidí okolo sebe, vás mocná vnitřní síla poháněla dál, abyste hledali, snažili se a naplňovali své touhy.

Mnozí z vás jste se dočasně nechali zastavit sebekritikou a pochybnostmi, protože hustota hmoty vám zastiňuje, kdo jste a jaký je váš vyšší smysl. Pochybnosti o sobě a přílišná skromnost vás brzdí při naplňování vašeho vyššího smyslu daleko více než jakékoliv ostatní příčiny. Je důležité, abyste věřili svým snům; uka­zují vám vaše zvláštní poslání. Důvěřujte, že cokoliv, čemu se věnujete, vás vede na vyšší cestu. Pokračujte ve svém růstu a čím dál lépe si budete uvědomovat, co je vaším posláním.

Každý z vás se zrodil s nějakým posláním, unikátní rolí, kte­rou máte sehrát a ve které vás nikdo jiný nemůže zastoupit. Roz­hodli jste se stát v první linii nadcházejících změn a přispět k vytváření nových forem, jež podpoří vznik vyšší reality. Mnohé z vás láká podnikání, kde máte možnost svobodně tvořit a uplat­ňovat své myšlenky. Pracujete-li jako zaměstnanci nějaké firmy, dáváte nejspíš přednost takovým místům, kde můžete mluvit do chodu věcí.

Předběhli jste svůj čas.

Jste nositelé vizí o tom, čeho může lidstvo dosáhnout. Možná jste si už položili otázku, proč myslíte jinak než druzí, nebo někdy pociťujete, že se od ostatních jakoby lišíte. Některé z myšlenek, které se vám dnes honí hlavou a které jsou na dnešní poměry neobyčejné a nezvyklé, přinesou v příštích letech změnu k vyššímu vědomí. Možná vás přitahuje ekologie, mírová hnutí, věda, technologie, psychologie, metafyzika nebo nějaké jiné odvětví, které přispěje svým dílem k nové vizi lidstva.

Představte si, že stoupáte na vysokou horu. Před vámi jde mnoho lidí a mnozí jdou i za vámi. Bytosti kráčející před vámi se k vám otáčejí a posílají vám paprsky světla, lásky a energie a osvětlují a usnadňují tak vaši cestu. Stále jasněji vidíte, kam jdete. Vaše kroky jsou jistější. Dokážete stoupat čím dál rychleji. A teď si představte, jak se otáčíte vy a posíláte své světlo a moud­rost lidem za vámi, posíláte jim povzbuzení a vědění z cesty, kte­rou jste právě zdolali.

Ve svém duchovním úsilí nemusíte být sami. Bezpočet duší ve vaší realitě i ve vyšších dimenzích kráčelo po stejné cestě před vámi a osvětlilo vám ji. Když porostete, budete také vy usnadňo­vat cestu ostatním. Jednotlivé kroky na cestě růstu můžete sice udělat jen vy sami, máte však k dispozici mnoho světla a pomoci.

Jen krok za vámi jdou stovky tisíc lidí, kteří se probouzejí. Vzpomeňte si, jací jste byli vy, než jste se probudili k této cestě růstu. Na světě je mnoho, mnoho tisíců lidí, kteří se právě pro­bouzejí. Možná ještě nevědí, kam se obrátit, ani jaké informace hledat. Právě se začínají ptát, naslouchat a vnímat. Až prohléd­nete clonu iluzí a probudíte se ke své cestě a do pravdy, půjdete do světa a budete jim pomáhat, aby i oni mohli pomáhat dalším.

Lidstvo je na cestě k evolučnímu skoku.

Vaše energetická těla se vyvíjejí; s duchovním růstem vaše aura nabývá duchovního třpytu a nové energie. Nový člověk bude mít světelné tělo, schopné vibrovat ve vyšších frekvencích a vyzařovat světlo. Vy, vaše děti a vaše vnoučata přinesete transformaci vědomí, kterou si dnes ani nedokážete představit.
To, s čím se dnes tak poctivě potýkáte - více milovat, věřit si, odpouštět, soucítit a uvolnit bolest a negativitu - bude v budoucnosti snadnější, protože energetické systémy lidí už budou vyvinutější. Lidstvo bude mít plněji zformované světelné tělo a stane se zářivějším zdrojem lásky a moudrosti.

Mnozí si přejete, aby tento váš život byl posledním na této zemi, jako by to byl váš konečný cíl. Až dosáhnete vyšších a ještě vyšších úrovní mistrovství v životě na Zemi, můžete se po své smrti rozhodnout pro návrat, nebo nemusíte. Pozemská rovina je krásné místo. Až se stanete mistrem života s vyšším vědomím, můžete prožívat nebe na Zemi. Mnoho vysoce vyvinutých duší se rozhodne přijít na Zem, ačkoliv by mohly žít v jiných dimenzích, prostě proto, že milují lidstvo a Zemi jako takovou. Dosažení vyšší úrovně mistrovství vám umožní více pomáhat ostatním v jejich růstu a díky vaší schopnosti sloužit dostanete i vy nové příležitosti k vašemu vlastnímu růstu.

Nejste na Zemi proto, že byste byli příliš malí pro život ve vyšších dimenzích. Vaše vyšší já poslalo část sebe sama - vás - abyste se naučili něco dalšího o tom, jak vyjadřovat jeho vědomí ve světě forem a hmoty. Věřte, že jste tady právě teď proto, že je to pro vás to pravé místo nabízející nejlepší příležitost k vašemu vývoji. Když rostete a rozpínáte se, roste a rozpíná se i vaše vyšší já. Milujte své lidství, stejně jako své božství. To, co prožíváte ve svém každodenním životě - zkoušky, pocity, vztahy - je právě to, z čeho jste se sem přišli učit.

Pocity a myšlenky, které máte, celé vaše lidství, vám nabízí bohatou a báječnou příležitost růst a stát se zdrojem světla pro ostatní. Když se více naplňujete světlem, pomáháte lidstvu dosáhnout tzv. "kritického množství světla". Až bude na světě dost lidí, kteří dokáží udržovat a vyzařovat větší množství světla, celé lidstvo projde kvalitativním skokem a dosáhne nové evoluční fáze. Až ještě více lidí rozšíří své vědomí, bude stále snazší být svým vyšším já a dosáhnout osvícení. Až se více lidí naučí udržovat a vyzařovat více světla, budou moci mnozí další snáze dosáhnout svého plného potenciálu již v tomto životě.

* * *

- z knihy Duchovní růst, Sanaya Roman

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.