čtvrtek 23. října 2014

Poselství andělů o současné energii (říjen 2014)

"Současná energie vám všem přináší možnost zbavit se hromadně starých, nepotřebných energií. S touto energií se nevyplatí bojovat, protože si tím jen oddálíte a ztížíte proces, jímž sami stejně nakonec projdete. Tato vlna energie, která nyní plošně působí na vás všechny, vám přišla na pomoc - není v tom nic špatného. Víme však, že současné dění vnímáte velmi negativně, a proto bychom vám chtěli vysvětlit jeho vyšší účel. 

Představte si současnou energii jako obří prachovku, která přišla "oprášit" vaše životy ode všech usazenin, jež vám ho znemožňují prožívat šťastně. Když doma utíráte prach, jeho část při tom rozvíříte. Obdobně působí také tato očistná vlna energie. Všechen ten energetický prach a nečistoty se snaží z vašeho života odstranit, ale tyto staré energie se přitom na chvíli rozvíří a poletují v atmosféře. Jako energetické nečistoty si můžete například představit svůj hněv, obviňování druhých, pocity ukřivděnosti a ublíženosti, stavění se do pozice oběti, nebo cokoli jiného, co vám znemožňuje radovat se ze svého života a šťastně naplňovat jeho nejvyšší smysl. 

Abyste mohli žít šťastný život, je třeba ho očistit ode všeho, co mu v tom brání. Jestliže tedy ve vašem okolí vyvstávají konflikty, nedorozumění, hádky, nebo se ve vaší vlastní mysli vynořují nehezké myšlenky, pociťujete tíživé a sžíravé pocity, říkáte ošklivá slova nebo jinak vnímáte něco nepříjemného, pak vězte, že to všechno pouze konečně vyplulo na povrch, aby to mohlo odejít a abyste se tím v budoucnu už netrápili. Všechno to nepříjemné, co teď vyvstává (a to především v oblasti mezilidských vztahů a komunikace), existovalo z velké části už nějakou dobu, jen jste na to tolik nemysleli, neřešili jste to, potlačili jste to v sobě a nebo jste si to možná ani neuvědomovali. Tak či tak, brání-li vám to ve štěstí a lásce, je třeba to propustit z vašeho života pryč. Stejně jako vaše fyzické tělo přirozeně potřebuje vylučovat všechny škodliviny, vaše duše zase potřebuje vyloučit duševní škodliviny - myšlenkové, emoční i energetické. Pečujte o své tělo i duši a naslouchejte jim. Promlouvají k vám. Říkají vám, co potřebují. A tato velká očista je právě jednou z těchto jejich potřeb. Dovolte tedy této současné energii - oné velké prachovce - aby z vás ometla všechno smetí, které se na vás či ve vás usadilo, abyste mohli opět plně zářit a cítit radost.

Radíme vám, abyste se nenechali vtahovat do vnějších projevů tohoto dění, protože mnohem více to souvisí s vaším nitrem než s tím, co se děje ve vnějším světě. Vaše ego si však přeje být soustředěno ven - směřuje vaši pozornost vždy na všechno to špatné, povzbuzuje vás k neustálé obraně a pocitům ohrožení, zatahuje vás do dramat, vztahuje si vše na sebe, a tím vším vám jen ztěžuje celý tento proces. Uvědomte si prosím, že máte na výběr a že se nemusíte nechat strhnout tímto nutkáním. Pro lidské ego je velice lákavé pustit se s někým do argumentování, vybojovávat si svou pravdu a vynucovat si uznání. Takovéto potřeby nikdy nevycházejí z vaší duše. Nic se nestane, když je neposlechnete a do hádky se nepustíte, když nebudete bojovat o to, kdo má nebo nemá pravdu, nebo když se přestanete snažit všechno ovládat a kontrolovat.

Současná energie zesiluje tyto vaše lidské stránky a tendence, aby vám pomohla si je lépe uvědomit, a tím s nimi pak také snáze pracovat. Odhaluje všechnu tu negativitu, která se ve vás usadila, aby vám pomohla ji uvidět, přijmout ji a propustit. Můžete zjistit, že se neobvykle hodně hněváte a rozčilujete, že se vás věci více dotýkají, že se setkáváte s neobvyklým množstvím nepříjemných lidí, že se vaše mysl plní silným pesimismem nebo že máte větší sklon se životem a jeho přirozeným pochodem bojovat. To všechno ve vás leželo již dlouho, avšak nyní se to zesílilo, abyste si to uvědomili a mohli to vědomě propustit, popř. vzít do svých rukou, abyste to přeměnili v něco dobrého. Když tyto věci nevidíte, nemůžete je změnit. A protože víme, že si změnu přejete, a ví to i Vesmír, pak se vám dostává této formy pomoci, třebaže zřejmě neodpovídá vašim ideálním představám. 

Ještě jednou tedy: nenechte se prosím rozptylovat vnějším děním, ale spíše se obraťte do sebe a svého nitra. Zkoumejte, co všechno jste v sobě nosili či ještě nosíte, vypište si to na papír, vložte do něj všechnu tu energii, která vás tížila, a pak papír spalte a nechte vítr či proud řeky, aby jeho popel odnesly. Stejně jako voda proudící v řece nebo prudký podzimní vítr, který pomáhá stromům zbavit se starého, suchého listí, je tento současný proces zcela přirozený a není se v něm čeho bát. Jste doprovázeni milujícími bytostmi, o něž se můžete opřít a na něž se můžete spolehnout. Nevíte-li si s něčím rady, odevzdejte to do jejich rukou a umožněte jim, aby se o vás postaraly. Uvolněte se, dýchejte a dovolte této energetické "prachovce", aby odnesla smetí z vašeho života stejně tak, jako vítr odnáší suché listí z korun stromů. Nebojujte s ní. Nechte ji, aby naplnila svůj účel, a ona pak zmizí. To je jediné, co potřebujete udělat. Dostane se vám pak velké úlevy a pocitů lehkosti,  neboť vaše srdce bude otevřené dokořán a ve své mysli budete mít prostor pro nové, láskyplné myšlenky.

Nechápejte prosím toto období špatně. Nestavte se do pozic obětí. Nesvádějte vinu na druhé lidi nebo na vnější okolnosti. Za sebe, své myšlenky, pocity, postoje, názory, činy nebo způsoby vnímání či chápání věcí zodpovídáte pouze vy, nikdo jiný. Dokud budete ukazovat prstem na ostatní nebo na vnější okolnosti, stavíte se do pozice obětí a jako oběti pak také končíte. Neciťte se ukřivdění a ublížení. Ať se stalo cokoli, je to pryč. Tím, že to budete nadále nosit ve své energii, si jen budete působit zbytečné trápení navíc. A to přece nechcete. 
Přejete-li si vstoupit do nové, jasnější éry svého života, pak se nebojte projít tímto očištěním a oddat se přirozenému proudu života. Pomůžete tak nejen sobě samým, ale i svým blízkým a své budoucnosti, která již nebude zatížena starými břemeny. Toto období je dar pro vás a my jsme tady, abychom vám pomohli ho v něm rozpoznat a přijmout. Jsme stále s vámi a nikdy vás neopustíme. 
Nebojte se. Všechno je - a bude - dobré."

* * *

(Poselství andělů, M.T.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.