čtvrtek 6. listopadu 2014

Vzdejte se zbytečných problémů

"Jedním z důvodů, proč se často cítíte unavení a vyčerpaní, je nedostatek péče, kterou byste si potřebovali věnovat. Zanedbáváte-li své duševní či fyzické potřeby v jakémkoli ohledu, vaše duše i tělo na sebe budou silně upozorňovat a volat o vaši péči. Avšak i v případech, kdy se o sebe dobře staráte, se můžete cítit nenaplnění a nespokojení, protože jste tuto péči skutečně NEVNÍMALI. Jste tak zvyklí neustále myslet na problémy, že je myšlenkově řešíte i v době, kdy byste měli veškerou svou pozornost věnovat sobě. Děláte-li důležité činnosti, aniž byste je plně vnímali, pak máte v konečném důsledku pocit, že jste je ani nevykonali. Možná namítnete, že když řešíte své problémy, tak si přece pozornost věnujete! Ale ve skutečnosti to tak není - věnujete pozornost PROBLÉMŮM, nikoli SOBĚ. VY nejste vaše PROBLÉMY!

Pokud se chcete opravdu dobře starat o svou duši a tělo, čiňte tak s plným vědomím a procítěním. Zapomeňte na problémy. Svět se nezboří, když na ně chvilku nebudete myslet. Vychutnejte si dobré jídlo, voňavou koupel, umění, pěkný film, zábavné cvičení, odpočinek či cokoli jiného, aniž byste při tom na cokoli mysleli. Uvolněte se a plně se oddejte tomu, co prožíváte. Právě tím můžete dosáhnout nejlépe pocitů naplnění. Vaše mysl si potřebuje být vědoma toho, co děláte. Je-li rozptýlena do spousty směrů zároveň, pak je jedno, že pro sebe děláte něco dobrého. Nevnímáte to, a tak vás to ani nenaplní. Proto bychom vás chtěli vyzvat, abyste věnovali více pozornosti naplňování svých potřeb. Prociťujte plně každou chvíli, kterou si věnujete.

Rovněž odmítněte řešit problémy, které řešit nemusíte. Ve chvíli, kdy se sami potřebujete starat o sebe, neztrácejte další energii. Nejprve ji znovu načerpejte - a dovolte si to chtít. Není nic špatného na tom odmítnout řešit problémy, ať už své vlastní nebo cizí. Pokud je něco neodkladné, vyřešte to. Pak si však potřebnou péči co nejdříve dopřejte. Mnohdy také nabíráte na svá bedra další a další problémy, přibíráte si i cizí problémy, vytváříte si nové problémy a děláte si další problémy navíc z věcí, které by problémem vůbec být nemusely. Ulehčete si svou zátěž a rozmýšlejte se, než přijmete nějaký problém za svůj a než za problém něco začnete považovat. Mnohé věci byste vůbec nemuseli řešit, do mnohých situací byste se vůbec nemuseli zapojovat, o mnohých tématech byste vůbec nemuseli diskutovat. Tolik energie ztrácíte zbytečnými problémy! Pečlivě tedy zvažte, které věci opravdu potřebujete řešit a které nikoli - a ty vypusťte. Máte právo odmítnout řešit to, co řešit nepotřebujete.

Někdy vás vyčerpávají i žádosti druhých lidí, jen proto, že neumíte odmítnout. Na odmítnutí není nic špatného. Je to součást sebelásky, úcty, kterou projevujete sami sobě, své duši i svému tělu. Jste-li unavení, běžte si odpočinout. Tíží-li vás vaše vlastní mysl, odmítněte ji poslouchat. Často vám diktuje, co všechno musíte, ale vy přitom NIC NEMUSÍTE. Je to jen názor vaší mysli nebo mysli někoho jiného. Řiďte se tím, co vnímáte jako nejlepší. Uděláte-li si čas a prostor na doplnění své vlastní energie, bude to dobré pro vás i pro všechny ostatní, kterým pak budete moci lépe pomáhat.

Chovejte lásku a úctu k sobě i k druhým, i k životu samému. Oceňujte svůj život a prokazujte mu úctu tím, že se o něj budete dobře starat. Milujte svou duši i své tělo. Dopřávejte pozornost a péči sobě stejně tak jako jiným lidem. Zredukujte množství svých problémů na nejnutnější minimum a nepřibírejte si další. Buďte ochotni umět odmítnout, ať už se jedná o nároky jiných na vás a nebo vaše vlastní, které si na sebe kladete. Jste cenní a důležití a potřebujete se postarat o to, aby byly vaše potřeby naplněny. Věnujte si to, co potřebujete, a nikam nespěchejte. Máte čas. Je to čas pro vás. JEN pro vás. Dovolte si v tento čas nemyslet na problémy. Ručíme vám za to, že se vám nejen uleví, ale i samotné problémy pak mnohdy úplně vymizí (neboť byly způsobeny právě vaší nedostatečnou péčí o sebe), a nebo se velmi usnadní, neboť budete mít více energie a inspirace a otevřené vědomí potřebné k jejich vyřešení.

Jsme s vámi a můžete nás kdykoli zavolat na pomoc se vším, co potřebujete. Povedeme vás a pomůžeme vám dostat se vždy v pravý čas na to pravé místo. Není žádný důvod dělat si starosti. Věnujte se teď sami sobě a milujte svůj život. Bohatě se vám odmění."


* * * 

(Poselství andělů, Magda Techetová)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.