pátek 2. ledna 2015

Těšte se z každého pokroku

Představujte si na chvíli keřík s rajčaty. Zdravá rostlina mívá i stovky plodů. Ale chceme-li mít tak velký keř s tolika rajčaty, musíme začít malým, suchým semínkem. To semínko nevypadá jako rajče. Kdybyste to nevěděli, zřejmě by vás ani nenapadlo, že by to mohl být keřík plodící rajčata. Ale představme si, že to semínko zasejete do úrodné půdy a zaléváte ho a svítí na něj sluníčko.
Když vyrazí první výhonek, nezadupete ho zase do země se slovy: "To přece není ten keřík." Podíváte se na něj a řeknete: "No páni! Už je to tady!" A s potěšením sledujete, jak roste. Pokud ho dál zaléváte a vytrháváte plevel a má-li dost slunečního světla, je z něj velký keř s mnoha chutnými rajčaty. A všechno to začíná jedním malým semínkem.

Stejným způsobem sami sobě vytváříte nové zážitky. Půda, do níž zaséváte, je vaše podvědomá mysl. Semínkem je nová afirmace. V TOM MALÉM SEMÍNKU JE UKRYT ZCELA NOVÝ ZÁŽITEK. Zalévejte ho afirmacemi. Nechte na něj dopadat sluneční světlo pozitivních myšlenek. Vytrhávejte ve své zahradě plevel negativních myšlenek, které se tam objevují. A až poprvé spatříte, že vykukuje ven, nezadupejte ho do země se slovy: "To nestačí!" Podívejte se na první důkaz, že jste něco překonali, a nadšeně zvolejte: "No páni! Už je to tady! Funguje to!"
A pak sledujte, jak roste a stává se z něj vaše projevená touha.

* * *

- Louise L. Hay, Miluj svůj život


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.