pátek 17. dubna 2015

Nechte své děti růst

Děti jsou požehnání od Vesmíru. Nejsou majetkem svých rodičů. Jsou to jedinečné zářivé duše - dávné duchovní duše, které sem přicházejí pro další lidskou zkušenost. Vybraly si své rodiče podle lekcí, které potřebují, a výzev, které mají překonat. Jsou zde, aby nás naučily mnoho věcí, budeme-li otevřeni tomu, abychom se od nich učili.
S dětmi to může být těžké, protože mají odlišné náhledy na Život. Rodiče se však často snaží učit je starým, neplatným ideím, které jejich děti instinktivně odmítají, neboť vědí, že pro ně nejsou správné. Je povinností rodičů poskytnout jejich duši bezpečný, pečující prostor, aby mohly plně rozvíjet svou osobnost. Kdybychom si jen uvědomili, že každé dítě, které přichází na tuto planetu, je léčitelem a dokáže zázračné věci, které napomohou rozvoji lidskosti, když je k tomu povzbudíme. Když se snažíme dítě nutit do řádu, který nám předali prarodiče, pak mu prokazujeme protislužbu, stejně tak jako ji prokazujeme celé společnosti. 
Tleskejte jedinečnosti svých dětí! Dovolte jim vyjadřovat sebe samé ve svém vlastním stylu, i když si myslíte, že je to bláznivý nápad. Neříkejte jim, že jsou špatné, ani je neshazujte. Bůh ví, že i já jsem ve svém životě podnikla mnoho bláznivých nápadů, a stejně tak i vy a vaše děti!
Nemusíme být dokonalými rodiči. Jsme-li milující, naše děti budou mít výjimečnou příležitost vyrůst v laskavé lidi, které bychom si přáli mít za přátele. Budou z nich jedinci, kteří jsou naplnění a úspěšní. Vlastní naplnění přináší vnitřní mír. To nejlepší, co můžeme udělat pro své děti, je učit se milovat sebe samé, neboť děti se vždy učí příkladem. Budeme mít lepší život a ony také.

Zde jsou afirmace jak pro rodiče, tak i pro děti, které můžete praktikovat společně:

- Miluji nové věci.
- Rád/a se učím. Život je vzdělání. Jsem studentem. Dělám to nejlepší, co umím, a každý den je to snadnější.
- Dítě uvnitř mě ví, jak milovat, zpívat, tancovat i léčit. Oceňuji se a mám ze sebe radost.
- V každém vidím to nejlepší.
- Nyní přispívám k jednotnému, milujícímu a míruplnému rodinnému životu.
- Abych dostal/a více lásky, potřebuji se hlavně více milovat já sám/sama.
- Dovoluji si snít ve velkém.
- Jsem jedinečná osobnost, která má svou vlastní cestu.

- Louise Hay

* * *

zdroj: facebook.com/louiselhay
překlad: Magda Techetová

Fotka uživatele Heal Your Life.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.