úterý 19. května 2015

7 tipů, jak zvládat svou citlivost

Jako vysoce citliví lidé můžete cítit emoce všech ostatních. Někdy to může být až příliš zahlcující. Může se vám zdát těžké odlišit své vlastní pocity od energií jiných lidí. Avšak potlačování svých pocitů ve snaze se ochránit, je stejně tak bolestivé.
Naštěstí existují způsoby, jak svou citlivost zvládat:

1. Važte si své citlivosti
Být citliví JE přednost, bez ohledu na to, co říkají druzí, nebo jaké problémy vám kvůli ní vznikají. Citlivost vám umožňuje vnímat pravdu o situacích a vztazích. Citlivost je soucitná, protože doslova cítíte za druhé lidi. A jako soucitní lidé jste si vědomi toho, jak se vaše činy dotknou druhých, a tak jste obzvláště jemní a ohleduplní. 

2. Obklopte se jemností
Je nekonečně jednodušší být citliví, jsou-li lidé a situace ve vašem životě milí, ohleduplní a něžní. Máte právo přeuspořádat svůj život tak, abyste měli za přátele lidi, kteří jsou laskaví a milující. Můžete se vyhýbat lidem, kteří se chovají hrubě, nebo s nimi alespoň omezit kontakt. Pro některé citlivé osoby to znamená i vytvoření si vlastního zaměstnání nebo práci v menší společnosti. Pro jiné citlivé lidi to znamená pracovat doma, tak aby se mohli vyhnout nervy drásajícím rušným dálnicím. Buďte na sebe hodní - a to znamená i dopřávat si odpočinek tehdy, kdy to potřebujete, a nenutit se překonávat své energetické limity.

3. Buďte si vědomi energie bolesti
Jako citliví lidé dokážete vycítit bolest v druhých. Ve skutečnosti je to duchovním darem, který je součástí vašeho životního poslání, neboť když cítíte bolest, napomáháte jí k proměně prostřednictvím svých modliteb za druhé, a pomáháte všude, kde můžete. Je rovněž důležité modlit se nad živočišnými produkty, než se jich dotknete nebo je sníte, protože v těchto dnech naneštěstí většina zvířat trpí bolestí během života i smrti kvůli masu, sýru, kůži, vejcím, mléku atd. Stát se vegany a/nebo se modlit nad živočišnými produkty zabrání tomu, abyste tyto bolestivé energie vstřebávali. Obdobně když se budete vyhýbat nákupu oblečení nebo jiných produktů, které byly vyrobeny v manufakturách, neovlivní vás energie bolesti zneužívaných pracovníků. Modlete se nad oblečením, než si ho vezmete, abyste proměnili energii bolesti, nebo si vyberte jiný obchod nezaložený na levné pracovní síle, např. fair trade, který můžete snadno najít na internetu.

4. Procvičujte si asertivitu
Protože jste hodní, soucitní a citliví, jiní lidé vás mohou zkoušet využívat kvůli vaší laskavosti. Potřebujete tedy být v kontaktu se svými pocity a signály svého těla, které vás vždy varují, jste-li využíváni. Učte se o asertivitě a s praxí si vybudujte sílu vymezovat si zdravé hranice, tak abyste dokázali říkat Ne bez pocitů viny.

5. Modlitby fungují
Modlitby za duchovní ochranu, vedení vašich činů a pomoc vám pomohou, kdykoli cítíte bolest nebo jste přetížení. Kromě Boha, Ježíše a dalších bytostí, které jsou v souladu s vaším náboženským a duchovním přesvědčením, si zavolejte na pomoc také archanděla Michaela, který nenáleží k žádnému náboženství a je andělským ochráncem, který pomáhá každému, kdo ho zavolá. 

6. Detoxikujte se
Je důležité, abyste si dovolili cítit to, co cítíte, a důvěřovali, že vaše pocity jsou vašimi přáteli, kteří vám říkají pravdu. Vyhýbejte se všemu, co vaše pocity utlumuje, jako je např. alkohol, drogy nebo kompulzivní znecitlivující chování. Dobrý poradce vám může pomoci vyléčit stará zranění, která se pod tím skrývají, tak abyste se mohli životu přiblížit i bez chemických nebo jiných závislostí.

7. Léčení s přírodou
V přírodě je tolik darů, které vám mohou pomoci cítit se šťastní a zdraví a přitom si udržet svou citlivost! Stromy a rostliny přirozeně očišťují vzduch i energie ode všech toxinů. Mějte u své postele květináč s rostlinou, tak aby rostlinka mohla čistit vaši energii i vzduch ve vašem pokoji, zatímco spíte. Běžte ven, opřete se o strom a požádejte ho, aby vás očistil od negativní nebo bolestivé energie - a on to udělá, jako jsem to já sama zažívala po mnoho let, stejně jako i další lidé.
Používejte také gel z aloe vera na holení nebo v tělovém mléce, neboť aloe vera je léčivá složka, která očišťuje od negativních energií. Dělejte si horké koupele s mořskou solí, kterou můžete koupit v obchodě se zdravou výživou v oddělení koření, a to i za mnohem lepší cenu než maličké balíčky soli do koupele. Přidejte ještě svůj nejoblíbenější esenciální olej (levandule zklidňuje city a růže otevírá srdce lásce).
Nošení přívěsků s krystaly v blízkosti srdce může také fungovat jako štít před hrubými energiemi. Vyberte si hematit nebo černý turmalín pro ochranu energie, nebo čirý křišťál pro očištění své energie, ať už jako přívěsek nebo dlouhý řetízek, a budete se cítit očištění a chránění v průběhu celého dne. Protože však krystaly absorbují energii, je třeba se pravidelně modlit za jejich očištění.

- Doreen Virtue

* * *

zdroj: http://www.angeltherapy.com/blog/7-ways-manage-your-sensitive-energy
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.