pondělí 22. června 2015

Kdy ze vztahu odejít

Lidé často věří, že mít nějaký vztah, přestože se v něm necítí dobře, je lepší než nemít žádný. A tak ve vztahu zůstávají, protože jim připadá méně trýznivé být naštvaní než osamělí, nebo se raději budou stále rozčilovat, než aby ztratili svůj pocit bezpečí.

Když odejdete od něčeho, co se vám zdá zlé nebo co odmítáte, poskytne vám to úlevu, protože nemusíte čelit nepříjemným věcem, a tedy pro vás může být snazší dopracovat se k příjemnější myšlenkám a častěji být v souladu s vaší širší perspektivou. Úleva po rázném rozchodu však mnohdy bývá jen dočasná, pokud jste ze vztahu odešli, aniž byste dosáhli skutečného vibračního souladu se Zdrojem ve vašem nitru. A další vztah, který si přitáhnete, je tak podobný tomu předcházejícímu.
Samozřejmě že pokud je někdo fyzicky nebo i psychicky týraný, měl by co nejrychleji odejít. Pouhé fyzické vzdálení od určité situace však nezastaví pocit utrpení, pokud o tom, co jste si vytrpěli, budete stále přemýšlet, rozhořčovat se nad tím nebo si zdůvodňovat, proč jste museli odejít.

Pokud se soustředíte na nepříjemné myšlenky, stále je v sobě živíte, a nedovolujete si tedy dosáhnout souladu s takovým řešením nebo vztahem, po jakém opravdu toužíte. Jednoduše řečeno, nemůžete se dostat tam, kam chcete, pokud stále poukazujete na existenci toho, co si nepřejete. To je v rozporu se zákonem přitažlivosti.

Lidé jsou často překvapeni, když zjistí, že pokud zůstanou v nějakém vztahu a současně cíleně deaktivují jeho nežádoucí aspekty, vztah se natolik zlepší, že už nemají důvod se rozejít. Netvrdíme, že je možné ve všech případech natolik se soustřeďovat na to pozitivní, až to vyvolá výrazné změny v povaze nebo chování člověka, s nímž žijete - ale víme, že do vašeho života nemůže přijít nic, co by nebylo aktivní ve vašich vibracích.

Mnozí lidé tvrdí, že by nepříjemné věci nebyly aktivní v jejich vibracích, kdyby to u nich nevyvolávali jiní lidé svým chováním. My sice uznáváme, že je rozhodně snazší cítit se dobře ve společnosti příjemných lidí, ale nikdy nemůžeme říci, že chování druhých může za to, jak se cítíte, protože je ve vaší moci soustředit se na to, co chcete, a tedy si to přitáhnout, a to i přesto, jak se chovají lidé ve vašem bezprostředním okolí.

Kdybyste pokaždé, když vnímáte něco nežádoucího, jednoduše odešli jinam, po určitém čase byste se dostali do úplné izolace. A pokud si pokaždé, když uvidíte něco nežádoucího, uvědomíte, že současně můžete jasněji vnímat něco, co chcete, a rychle přesunete pozornost ve směru této čerstvě zdůrazněné žádoucí věci, vše ve vašem životě se začne zlepšovat.
Namísto toho, abyste opustili problémový vztah, namísto toho, abyste po svém partnerovi chtěli, ať se chová jinak (takže by vám jen stačilo dívat se na něj a hned byste se cítili lépe), raději nasedněte do každé nové rakety touhy, která z vás vyletí na základě neustálých kontrastů, a vaše nové vibrační vzorce myšlení (nebo nová přesvědčení) vám zaručí, že vám zákon přitažlivosti přinese jiné zážitky. 

Vždy platí, že to, co zažíváte, odpovídá vašim ustáleným vibračním vzorcům (přesvědčením). A je úplně jedno, zda máte či nemáte důvod chovat se negativně a cítit se zle - i tak to znamená, že si přitahujete odpovídající negativní věci. To, co se vám děje v každé oblasti vašeho života, je znakem toho, jaká jsou vaše přesvědčení a ustálené vzory myšlení.

Budete mnohem silnější, když zjistíte, že vaše vzory myšlení nemusí odpovídat tomu, co právě zažíváte, a proto se vaše prožitky (v jakékoli oblasti) mohou změnit. Nedoporučujeme vám fyzicky odejít ze vztahu, aniž byste předtím dosáhli myšlenkového souladu s novými tužbami, které se ve vás zrodily na základě vašeho současného vztahu. A potom - ať už zůstanete v současném vztahu nebo si najdete někoho jiného - můžete mít přesně to, po čem toužíte.

* * *

- z knihy Klíč ke všem vztahům, Esther a Jerry Hicks


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.