sobota 12. prosince 2015

Svátky klidu a míru (od Louise Hay)

Jsme příliš soustředěni na stres. Naše každodenní životy jsou jím pohlceny. Chtěla bych, abyste z tohoto způsobu myšlení vystoupili. Stres si vytváříte pouze ve svých myšlenkách. Stres je pouhou reakcí strachu na životní změny. Neutíkejte od svých pocitů. Namísto toho se soustřeďte na proměnu strachuplných myšlenek na myšlenky pozitivní. Jakmile se zbavíme strachu, můžeme se začít zbavovat stresu.

Sváteční období jsou plny radosti a vděčnosti, avšak pro některé z nás mohou být dosti stresující. Dopřejte si nyní, právě teď, čas na to, abyste se soustředili na svůj vnitřní mír. Míruplní lidé nenosí břemeno stresu na svých ramenou. Najdete-li klid uprostřed chaosu svého denního života, umožní vám to vidět ve svátcích radost a světlo. Otevřete své srdce, ustupte o krok dál a dýchejte. Během těchto nepokojných dní najděte tichost sami v sobě. Dopřejte si 10 až 20 minut každý den, ať už ráno nebo večer, kdy zavřete oči, zhluboka, pomalu se nadechnete a řeknete si: "Jsem v bezpečí a v míru."

Jste svobodní a nemusíte se stresovat, mí drazí. Zasloužíte si život bez stresu. Můžete z období svátků získat mnohem více, prožijete-li je v úžasu a klidu. Nechte se bez jakékoli námahy unášet vlnami života a stres se stane vaší minulostí. Vy sami máte vládu nad svými pocity. Najděte ve svém nitru prostor, v němž je život klidný a tichý, a vytvoříte si míruplný, radostný svět i okolo sebe. Chaotické myšlení nemá nic společného s vaší skutečnou existencí. Nechte čistotu svého vnitřního dítěte utvářet svět beze stresu, který si zasloužíte žít každý den.

Ať už jsou vaše stresy jakékoli, například zda si můžete dovolit kupovat dárky, navštívit svou rodinu a příbuzné nebo pořádat párty, vzdejte se jich. Toto je čas smíchu a mnohých požehnání. Během těchto okamžiků jsme v pravý čas na pravém místě a vedeme si přesně tak, jak si vést máme. Myšlenky plné strachu jsou mraky vznášejícími se nad námi. Rozptylte tyto šedé oblaky a vytvořte prostor pro jasné, sněhobílé obláčky pohodlí. Obejměte svou nebeskou duši prostřednictvím svátků a vychutnejte si tyto vzácné okamžiky se svými milovanými.

Zde je meditace pro procvičování vnitřního míru:

Přeji si žít v míruplném světě, proto se nejprve musím sám/sama stát míruplnou osobou. Bez ohledu na to, jak se chovají druzí, udržují ve svém vlastním srdci mír. Vyhlašuji mír uprostřed chaosu a šílenství. Halím všechny složité situace do míru a lásky. Vysílám myšlenky míru do všech neklidných částí světa. Jestliže si přeji, aby se svět změnil k lepšímu, pak musím také změnit způsob, jakým se na svět dívám. Jsem nyní ochoten/ochotna vidět život pozitivním způsobem. Vím, že mír začíná mými vlastními myšlenkami. Vybírám-li si míruplné myšlenky, jsem spojen/a s podobně naladěnými, míruplnými lidmi. Společně pomáháme přinášet mír a milující laskavost do našeho světa.

Vše je v pořádku.

S láskou,

Louise Hay


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.