čtvrtek 7. dubna 2016

Novoluní 7.4. 2016

Toto novoluní je velmi transformativní a je v konjunkci s Uranem - který přináší nečekané - a v kvadratuře s Plutem - pánem smrti a znovuzrození rovným dílem. Můžeme zjistit, že jsme podivně osvobozeni něčím, co nás dosud jakoby svazovalo. Věci se ukážou být jiné, než jaké se zdály, a může se nám zjevit cesta skrze překážky.
Aby to však mohlo nastat, je třeba nová perspektiva. Prudké vyspění ve svých názorech, které nás povznese z "jak mohu zmanipulovat život, aby mi dal, co chci?" do "jak mohu životu uhnout z cesty, abych mu umožnil/a dát mi to, co mi chce a potřebuje dát?". Mezi těmito dvěma postoji může být velká propast. Jsme si tak jistí, že víme všechno nejlépe, že se snadno uzavřeme vůči životnímu ponoukání a jeho poselstvím, která nám říkají, že může existovat i jiná cesta, kterou jsme dlouho odmítali nebo přehlíželi. Protože temnota tohoto měsíce rezonuje s temnými kouty naší mysli, můžeme si najednou být akutně vědomi zanedbaných příležitostí a semínek potenciálu i ve všem tom, co jsme považovali za nejhorší možný scénář!

Temnota může být předmětem strachu a nebo poskytovatelem bezpečí a klidu. Temnoty se nebojíme jen doslovně, ale i metaforicky. Máme raději všechno jasné a jisté, vidět všechno jistě a být rozhodní, když čelíme těžkostem. Ale někdy to tak prostě není. Zjišťujeme, že jsme zmatení, zaslepení, neschopni čelit tomu, čemu musíme. Chce to čas a trpělivost, než přijdeme s plánem nebo než získáme dostatečnou jasnost, abychom poznali, že ve skutečnosti není třeba dělat vůbec nic. V naší společnosti se uznává znalost: jste expert, mistr, guru, učitel. Lidé vás vyhledávají pro rady a podporu. Nahlas říct "Opravdu nemám tušení" z nás činí ignorované, neinformované, neužitečné a bez zájmu.

A přitom vědět, že nevíme, je moudré a šlechetné. Chce to moudrost k tomu, abychom poznali své limity, a odvahu k tomu, abychom je odhalili ostatním ve světě, v němž všechno vědět znamená být král. Když víme, že nevíme, můžeme stejně tak vědět, že víme. Než si věci ještě více zkomplikovat v panice rychle stvořenou odpovědí, která vzešla ze spěchu a malé prozíravosti, můžeme uznat, že ještě máme co sbírat, abychom mohli jasně rozeznávat, co na své cestě kupředu udělat. A pak čekáme nebo hledáme informace, abychom zaplnili mezery. Ptáme se těch, kteří vědí, nebo hledáme vhledy hluboko uvnitř sebe. Jednáme jen tehdy, když je čas správný, a ne tehdy, kdy chceme co nejrychleji zahnat úzkost nebo pocit urgentnosti. Dostáváme se do souladu s danou situací, místo abychom s ní bojovali nebo ji nutili k vývoji.

Novoluní v Beranu je časem vysoké energie, neboť Beran je první znamení zvěrokruhu a novoluní je zvěstovatelem nových začátků - ve kterých je Beran ve svém živlu! Avšak v tomto čase je třeba, abychom trpělivě vše zvažovali a byli ochotni se zastavit a vše zhodnotit, než vystoupíme a začneme jednat. Můžeme být v pokušení napřed jednat, a pak teprve myslet, ale toho bychom mohli litovat. Moudrost tohoto novoluní se nám otevře, budeme-li v tichosti přemítat, a dá nám také sílu, kterou potřebujeme, abychom si připustili, že něco prostě ještě nevíme.

V tomto připuštění si spočívá magie možností, alchymie zrozená z našeho vzdání se smrtelného tisknutí života a umožnění mu, aby se odkrýval všude kolem nás, než abychom se zoufale snažili řídit a určovat, co jak má být. Umožňuje nám se poklonit vyšší moudrosti, kterou je život sám, a odevzdat se vyšší síle, která proniká našimi životy a utváří je zevnitř ven, z našeho samotného jádra, které vyzařuje jeho energii a potenciál skrze nás, aby se zhmotnil ve vnější podobě. Pokud stále čekáme, až se věci zlepší, až se život vzchopí a naplní naše přání, pak nám toto novoluní říká, že není všechno o nás, ale že my jsme o životě. Klíč k naplnění se nachází v žití pro samotný život, nikoli pro to kolem a čekání, že vesmír bude odpovídat tak, jak jsme nařídili. 

Největší překážkou v tomto povznesu je často víra, že my víme všechno nejlépe, že VÍME, jak BY věci MĚLY být, jen kdyby takové byly! "Tak to není", říká nám Měsíc. Je toho ještě tolik, čemu musíme porozumět, a tolik toho, co právě teď nevíme, klepe na naše dveře a vyžaduje naši pozornost. Bude to výzva pro všechno, co jsme si dosud mysleli, a naše původní "jistoty" se mohou přitom rozplynout. Nic není opravdu tak, jak to vypadá, a některé věci se pravdě ani zdaleka neblíží! Je načase odloupnout vrstvu očekávání a nechat život aby nás vedl krok za krokem a po cestě nás obdarovával.

- Sarah Varcas



* * *


zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195.1073741828.441253605959061/993279684089781/?type=3&theater
překlad: Magda Techetová

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.