čtvrtek 28. dubna 2016

Retrográdní fáze Merkuru ve znamení Býka 28.4.-22.5. 2016

Merkur vstoupí do retrográdní fáze ve znamení Býka 28.dubna v 5:15 univerzálního času. V přímém uspořádání s Uranem, Erisem, Cheirónem a Měsícem je v tomto Merkur příslibem odhalování pravd, nacházení chybějících kousků puzzle a nabídky toho, co potřebujeme ke znovunastolení rovnováhy mezi myslí a duší. Ve znamení Býka Merkur vyhledává jistotu a fakta a spíše se vyhýbá světu fantazií a imaginace. Přeje jasné komunikaci a vyjadřování myšlenek i pocitů, které prošly mnoha úrovněmi bytí, než jsme byli schopni je zformulovat. Pokud byl náš život v poslední době roztříštěný a vynášel na povrch otázky, které jsme jen stěží byli schopni uspokojivě určit, pak nám tento retrográdní chod Merkuru přinese naději ve formě nových informací, možností, které jsme možná dlouho přehlíželi, a vnese i nějaký ten starý dobrý zdravý rozum a důležité vhledy.

To, že Merkur obrací svůj chod, znamená, že máme nyní v retrográdní fázi pět planet (Merkur, Mars, Jupiter, Saturn a Pluto), z nichž tři jsou v zemském znamení a dvě v ohnivém. Toto nebeské znamení vypovídá o čase, kdy je třeba uzemnit naši inspiraci tím, že se obrátíme do svého nitra, abychom vyživili a opečovávali naše nejcennější sny. Říká, že můžeme nyní bezpečně sejmout nohu z plynového pedálu našeho života a umožnit své duši, aby nám šeptala povzbuzení v tichosti našich vlastních srdcí. Život není vždy jen o aktivitě a činu, není jen o tom, co navenek vidíme, že děláme a čeho dosahujeme. Je to sice součást lidské říše, ano, ale stejně tak k tomu patří i obrácení se dovnitř, abychom se spojii s pulsem bytí, které námi proudí každou sekundu každý den: ať už jsme vzhůru nebo spíme, ať už milujeme nebo trpíme, nebo když nakupujeme v supermarketu. Vesmír momentálně podporuje ty, kdo hledají ticho vnitřní rozmluvy a srdeční údery Božství, navždy rytmické ve svém samotném jádru.

Samozřejmě, život je uspěchaný, já vím. Rozvrhy se musí dodržovat, povinnosti plnit, práce dodělat, účty zaplatit a pusy nakrmit. Jen několik z nás může jednoduše toto všechno odložit stranou a odejít na tři týdny do ústraní (ale pokud můžete, udělejte to! Jen stěží k tomu najdete lepší čas!). Můžeme si ale zajistit určitý čas pro tichou reflexi a něžný odpočinek. Čas na oslavu své vlastní společnosti a přijetí všech svých myšlenek, pocitů, nadějí, snů i strachů, tak jako se matka stará o své novorozené dítě, se srdcem přetékajícím láskou a mysli okouzlenou zázrakem toho, co nyní přichází.

V průběhu následujících týdnů nás může potkat pár překvapení. Můžeme zjistit, že věc, kterou jsme mysleli, že chceme, nám nyní tak přitažlivá vůbec nepřipadá; že plán, který jsme se celí zpocení snažili realizovat, je ve světle vnitřních odhalení úplně špatný. I naše největší úspěchy, na kterých jsme tak dlouho pracovali, nám mohou začít připadat jako koule na řetězu spíše než jako cestovní pas k naplnění. Tak ať. Ať už nyní cokoli vidíme a jakkoli se nám to jeví, odhaluje se to z určitého důvodu a je to prodchnuto tvořivou silou světa, který se před našima očima neustále odkrývá. Je na nás, abychom přijali toto úžasné tajemství života. To, co jsme si mysleli, že víme naprosto jistě, se může ukázat jako jednoduchá iluze, zatímco naděje, které jsme zavrhli, se mohou ukázat skutečné. Buďte nyní co nejvíce otevření. Otevřete se všemu, všem možnostem, neboť Vesmír je nekonečné místo naplněné kouzly a zázraky, které bychom ani nečekali.

Toto není klasický retrográdní průchod Merkuru a ve vzduchu jsou kouzla. 9.května se Merkur dostane do zákrytu se Sluncem, když ho bude míjet. Taková událost se stává jen čtrnáctkrát v celém století - naposledy k tomu došlo v listopadu 2006. Merkur, planeta mysli, bude hyper-nabitá silou Slunce, samotnou životní silou. Zapomeňte na jakékoli zhouby nebo temnotu, které se o Merkurově retrográdní fázi vykládají! Jakýkoli chaos v tomto čase bude zásadně tvořivý a naplněný potenciálem. Tento přechod Merkuru podporuje zhmotňování na materiální úrovni a prodchne naše myšlenky i projevy velkou silou. Jak říkáme, tak se stane, a tak hovořme dobře a jasně, s jasným záměrem. Jak budeme myslet, tak bude život odhalovat, a tak ctěme svůj nejvyšší potenciál a neshazujme se, ani nepodceňujme.

Během této retrográdní fáze Merkuru můžeme zjistit, že naplnění nespočívá v dosahování dlouho žádaných snů, ale ve vytváření nových; nikoli v tom, že jsme tím, kým jsme mysleli, že chceme být, ale že jsme tím, kým jsme právě teď. Jedině tak zjistíme, co se bude dít dál a jakou roli v tomto odhalování hrajeme my sami.

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/photos/a.444155599002195.1073741828.441253605959061/1006280559456360/?type=3
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.