sobota 4. června 2016

Novoluní v Blížencích 4.-5.6. 2016

Novoluní ve znamení Blíženců nastane 5.června ve 3:01 ráno univerzálního času. V konjunkci s Venuší a ve vrcholu trojúhelníku vytvořeném s Plutem a Černou Lunou Lilith nám tento nový měsíc zvěstuje nečekaný vývoj, který může překvapivě usnadnit náš pokrok navzdory podmínkám, které značí pravý opak. Neberte nyní nic za bernou minci. Pamatujte, že vesmír se zrodil podle svého vlastního designu a naše vnímání této jeho podoby je nevyhnutelně ovlivňováno okolnostmi a našimi soudy o nich. Jednoduše nemůžeme vidět celý obraz a velká jeho část pro nás navždy zůstane tajemstvím. Události, k nimž dojde v období tohoto novoluní, urychlí pohyb starých záležitostí, ale novým směrem. Buďte proto připraveni přivítat nové začátky i v počátečním návalu těžkostí a/nebo nečekaného vývoje.

Možná v tomto čase novoluní vyhledáváme jistotu, vhledy, znalosti a sílu, ale zapomínáme, že skutečná síla spočívá v přijetí tajemství a vlastního nevědomí. Když tak učiníme, odemkneme alchymii odevzdání, která naší realitě umožní, aby se povznesla a změnila způsoby, které bychom nikdy sami nevymysleli. Toto novoluní vyživuje naši zděděnou moudrost, která prostě zná pravdu i za vysvětleními, teoriemi a slovy. Možná si přejeme na všechno přijít sami svou myslí, ale nyní je čas také cítit a dovolit našim tělům promlouvat a cítit smysl hlubokého vědění. V tom leží veškeré vědění a rady, které budeme potřebovat.

Toto novoluní uctívá mnohé tváře ženského principu: instinktivního měsíčního vědomí, fyzičnost Venuše i divokou vytrvalo Lilith. Je přizpůsobivé a přináší nám celou plejádu možností. Avšak její pozice v jednom z rohů Velkého Čtverce (Velkého Kříže) znamená, že můžeme mít na výběr i příliš mnoho možností a nemusíme se umět snadno soustředit. Potenciál tohoto nového měsíce je velký, ale můžeme být snadno rozptýleni třpytivými sladkostmi na povrchu, zatímco nám unikne hluboko uložený poklad přímo pod našima nohama. Neptun, Jupiter a Saturn, které se nacházejí v ostatních třech vrcholech čtverce, nám připomínají, že pravda je jako kluzká ryba a že zrovna když si myslíme, že máme konečně jasno, může se náhle ukázat celá nová perspektiva, aby znovu zamlžila naše vody a vhodila nás opět do pochybností.

V tomto novoluní můžeme bažit po kontaktu a potřebovat spojení s druhými, avšak nějakým nevysvětlitelným způsobem se nám to nemusí podařit. Pokud zjišťujete, že potřebujete spojení, ale nedokážete ho najít, zvažte, zda nejsou vaše energie, mysl a pocity příliš roztroušené na to, aby se dokázaly smysluplně spojit s vnějším světem. Často se musíme nejprve setkat sami se sebou, než se můžeme doopravdy setkat s někým druhým, a čas tohoto novoluní není žádnou výjimkou. Nejprve vyhledejte své vlastní přátelství a skuteční přátelé si vás pak po cestě nevyhnutelně najdou.

Pokud se nás toto novoluní hluboce dotkne, je to proto, že jsme připraveni na čerstvá spojení a smysl komunity, na změnu srdce i mysli, která umožní nové vztahy, jež budou pohánět naši inspiraci a účinnou aktivitu. Nejprve se však musíme obrátit sami do sebe, strávit čas v tiché temnotě a uctít své skutečné já, které zoufale touží, nyní více než kdy dřív, být tím jediným, které sdílíme.

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/posts/1027828300634919:0
překlad: Magda Techetová

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.