čtvrtek 6. října 2016

Logika a vnitřní vedení

"Jak do systému vnitřního vedení zapadá logika a analytická mysl? Koneckonců, fakta jsou fakta a existují rozumné věci, které se mají dělat, když se svět hroutí, a lidé dělají všechno pro to, aby vás naštvali! Logika má své výhody, ale pokud se stane vaším JEDINÝM průvodcem a nahradí ve vedení Ducha, stane se vaše myšlení mechanickým a vy získáte na život mechanistický pohled, který vám zabrání vnímat kouzlo a tajemství a omezí vaše kouzelné schopnosti.

Logická mysl se snaží ve všem najít smysl, což je sice ušlechtilý cíl, ale nikdo z nás jej nemůže dosáhnout! Nemáme kapacitu pochopit vše, co se v životě děje, nebo přijít na to, jak změnit své životní podmínky a pozměnit chování jiných lidí. Nikdo z nás nemůže vědět, proč přijde zemětřesení nebo přílivová vlna a zemřou tisíce lidí, ani to, co my osobně můžeme udělat, abychom 'vyřešili' tyto zdrcující problémy lidské existence. Kdybychom se mermomocí snažili zjistit, čím jsme 'přilákali' kapsáře, který nám ukradl peněženku, proč se objevilo chronické onemocnění bez známé příčiny nebo proč příbuzní nerespektují naše hranice, asi bychom zešíleli.

Některé věci se prostě dějí. Použití čiré logiky při rozebírání různých událostí v životě může někdy vysvětlit, jak k něčemu došlo, a také poskytnout informace, které mohou pomoci zabránit či předejít katastrofám v budoucnu. Ale logika vám nedokáže ukázat základní kauzální síly, odhalit tajemství nebo kouzlo a neumí odpovědět na otázku Proč?

Duch vás nabádá, abyste věřili, že vaše srdce bude s největší pravděpodobností bít i nadále, že vám bude vzduch i v budoucnu plnit plíce, a pokud uděláte správné rozhodnutí a budete tvrdě pracovat, nebude váš život tak složitý, jakým by byl, kdybyste udělali špatná rozhodnutí a přenechali celý tento boj někomu jinému. Ačkoli byste byli rádi přesvědčeni o tom, že se lze zcela vyhnout podráždění, frustraci, bolesti a tragédiím, není to prostě možné - a z toho se logická mysl může zbláznit.

Nejde VYMYSLET, jak změnit svůj život tak, aby se vám nic špatného a nečekaného nestalo. Můžete se však rozhodnout pro mystickou cestu: budete pracovat se symboly, které jsou řečí tajemného světa a Ducha, a žít bohatší, hlubší život, který nelze naplánovat do posledního detailu. Pokud se odevzdáte tomuto dobrodružství a budete důvěřovat vedení Ducha, nové cesty se vám začnou odhalovat samy. 

Duch je protilékem na každé utrpení, které sami sobě připravujeme. Práce s jeho vedením, které nám připomíná existenci milující, uklidňující síly duchovna, nám může pomoct uvědomit si, že vždy, když se cítíme ztraceni, je to jen iluze, protože Duch je neustále s námi."

* * *

- z knihy Kouzelná mapa, Colette Baron-Reid

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.