pátek 14. července 2017

Přestaňte se bát a začněte jednat

(PROSÍM, pokud tento text KOPÍRUJETE někam jinam, učiňte tak v PLNÉM znění, tedy i s možností dobrovolného příspěvku uvedené na konci textu. Psaní je má práce, kterou chci pomáhat lidem a pokud si někdo přeje zaslat mi něco výměnou, má právo vědět kam. Nevyužívejte prosím mé texty ke svým reklamám a jiným zištným účelům - poskytuji je zde proto, aby pomáhaly, ne aby si někdo jejich prostřednictvím hromadil fanoušky či zákazníky. Děkuji a přeji vám příjemné čtení :)
* * *

Pokud jste měli v poslední době pocit, že ve vašem životě není nic tak, jak chcete, a že nemáte nad ničím ve svém životě moc, je toto pro vás poselstvím, že rozhodně nejste tak bezmocní, jak si připadáte. Přestože samozřejmě existují věci, které nemůžeme ovlivnit a které se zkrátka dějí, ať chceme nebo nechceme, existují také věci, které ovlivnit můžeme - ale z nějakého důvodu to neděláme.

Tato karta vychází, když se vzdáváme své vlastní síly a nebo jí nevěříme, a tak ji ani nepoužíváme. Tím se sami stáváme oběťmi, protože místo toho, abychom svou sílu využívali a aktivně utvářeli svůj život, necháváme ostatní lidi nebo vnější okolnosti, aby to dělali za nás. Síla přitom neznamená boj nebo něco agresivního - síla v pravém slova smyslu znamená čistou lásku a schopnost jednat v jejím jménu i přesto, že máme strach. Pokud někdo čeká, až se nebude bát, nebo až zmizí všechno, co v něm strach vyvolává, může čekat navěky, protože strach se bude objevovat v nových a nových podobách a kdyby na něm mělo záležet, co uděláme, nikdy bychom neudělali nic. Být silní a mít odvahu neznamená, že se nebojíme, ale že dokážeme jednat v souladu se svým srdcem I PŘESTO, že se bojíme.

Mnozí lidé se bojí být silní a jednat z pozice síly a sebevědomí hlavně ze strachu, že tím někomu jinému ublíží. Paradoxně jsou to přitom nejčastěji právě lidé, kteří jsou schopní ublížit nejméně. Právě ti, kdo jsou laskaví a které svět nejvíce potřebuje, se nejvíce schovávají, skrývají a raději nic nedělají, aby náhodou neudělali něco špatně. Pak se nám ovšem zdá, že je svět zlý a že v něm z většiny vládnou lidé necitliví a bezohlední - a ztrácíme naději a důvěru v budoucnost. Dobrých lidí je zde přitom MNOHO, problém je však v tom, že nejsou vidět a že nejednají, protože se bojí.

Kouzelník na kartě drží v jedné ruce vodní vír, který představuje schopnost citu a intuice. Schopnost cítit a vnímat většině z nás, kdo se tu setkáváme, opravdu nechybí. Co nám chybí, je odvaha aktivně konat v souladu se svým cítěním - kterou představuje oheň v kouzelníkově druhé ruce. Rovněž symbolizuje rovnováhu mezi intuicí a racionálnem, která je pro nás důležitá. Zrcadlo za kouzelníkem symbolizuje, jak se v našem vnějším světě odráží to, jak sami dokážeme sladit tyto dva elementy. Ať už nám chybí schopnost si důvěřovat a jednat a nebo naopak schopnost citu a vnímavosti, vnější svět a naše každodenní zážitky nás na to budou opakovaně upozorňovat, dokud to nezměníme. Kdo vnímá, ale nejedná, může být konfrontován se situacemi, které ho k jednání budou vyzývat. Kdo jedná, ale nevnímá, může narážet na překážky, které ho povedou k tomu, aby se zastavil a aby vnímat začal.

Tato karta promlouvá zejména k těm, kdo nekonají v souladu se svým srdcem kvůli nějakému svému strachu, a pak jen narážejí na důsledky tohoto nekonání. Pokud nám například někdo ubližuje, ale my s tím nic neděláme, přirozeně pak končíme jako oběti. To však není nic, co by se nedalo změnit nebo čemu by se nedalo předejít. Nejedná se zde o situace, kdy oběťmi skutečně jsme a kdy dané okolnosti skutečně změnit nemůžeme. Jedná se o ty, které změnit můžeme, ale neděláme to, protože se bojíme.

Odmítněte, aby vám strach stál v cestě. Udělejte to, co víte, že máte udělat. Jednáte-li v souladu se svým srdcem a se svým vyšším vedením, pak všechno, co bude následovat, poslouží tomu nejvyššímu dobru vás i všech ostatních, kterých se to týká. Hluboko uvnitř vždy cítíte, co je nejlepší. Také můžete požádat o znamení, že jdete opravdu po té pravé cestě. Nebesa vám znamení a potvrzení ráda poskytnou. Pravdou však je, že kdo CHCE pochybovat a kdo se CHCE bát, toho nepřesvědčí ani tisíc znamení. Je na nás a naší vlastní svobodné vůli, zda strachu dovolíme, aby nadále ovládal nás i celý náš život.

Tato karta nás vyzývá, abychom se chopili své síly a začali ve svém životě měnit to, co měnit můžeme. Když se přestaneme soustřeďovat na to, co změnit nemůžeme, a naopak se zaměříme na to, co ano, přestaneme se cítit bezmocní. Uvidíme nové možnosti. Objeví se nové příležitosti. A pak si přestaneme stěžovat na to, jaké jsme oběti - protože se jimi přestaneme dělat. Život jsme sem nepřišli promarnit strachem. Život máme žít. Máme ho ve svých rukou. Sami rozhodujeme o tom, jaký bude, kdo v něm bude, co během něj uděláme, jak naložíme s časem, jenž nám byl dán. MY jsme ti, kdo si vybírá. A jsme to MY, kdo může každý den učinit novou volbu.

- Magda Techetová

* * *

(z karetní sady Energy Oracle Cards, Sandra Anne Taylor)


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.