čtvrtek 26. července 2018

Zatmění Měsíce a další vesmírné vlivy ke konci července 2018

Od 26. července do 19. srpna bude Merkur v retrográdní fázi. Čekají nás intenzivní změny a spolu s nimi také obrovské vhledy. Můžeme bojovat s původně nedostupnými a nyní se odhalujícími osobními pravdami, které nám mohou změnit život. Pokud v tomto období vyhledáváte upřímnost a otevřenost, buďte připraveni na to, že se vám jí dostane v plné palbě! Pravda se může nyní našimi životy prohnat jako hurikán, který vytrhává vše i z kořenů. Jakmile odhalí, co má, už věci nebudeme moci vidět stejně jako předtím. Buďte si však jisti, že jsme na to všechno připravení, i když se na to možná necítíte. Cokoli se v tomto období odhalí, je pro nás důležité vědět. A pokud pravdu schováváme - ať už sami před sebou nebo před druhými lidmi - prožene se naším životem tsunami, jestliže předtím tuto pravdu nenecháme přirozeně vyplout na povrch.

27. července nás také čeká zatmění Měsíce ve znamení Vodnáře (v konjunkci s Marsem), které odhaluje vnitřní příčiny našich vnějších podmínek. Byť se můžeme rozčilovat nad nespravedlností života, neprožíváme nic jiného než to, co určitým způsobem odráží nás samotné. To neznamená, že jsme přímo zodpovědní za všechno, co se nám děje. Ale ukazuje to na záhadné souvislosti mezi naším vnitřním světem a vnějšími prožitky, které, když žijeme život ve větší hloubce, se nám v něm zrcadlí v každém střípku. Toto zatmění podnítí naši vášeň, ale také nám připomene, že zůstat zdravě objektivní může být dobré, je-li život zrovna hodně intenzivní. Přijdou-li emocionální bouře, ustupte krok nazpět a zhluboka dýchejte. Pamatujte, že tato bouře nebude trvat napořád a najít v jejím středu klidný bod je velmi užitečné umění, které se vám bude v takovýchto situacích vždycky hodit.

V průběhu následujících měsíců bude nadále pokračovat odhalování našich vnitřních pohnutek. Pokud o něco usilujeme jen proto, že nám to vnukli druzí nebo společnost, bude to čím dál více jasné. Vzorce z dětství, očekávání ze strany rodiny hluboce zakořeněné v nás, jako by byla naše vlastní, diktát společnosti, náboženství, duchovních učení minulosti nebo i přítomnosti - to všechno nás přetváří v něco jiného, než kým náš autentický duch skutečně je. Toto období zatmění otevírá Pandořinu skříňku skrytých vlivů, aby nám ukázalo, o co se ve skutečnosti jedná. Na první pohled to nemusí vypadat hezky, ale z dlouhodobého hlediska nám to přinese větší porozumění a uvědomění, a také to zvýší naši schopnost odolávat vnějším vlivům a nepřijímat nic, co nám doopravdy neslouží a co nevychází z naší vlastní vůle.

Samozřejmě to platí i obráceně! Druzí lidé se mohou začít vymaňovat z našeho vlivu a začít odolávat tomu, co dříve vnímali jako to pravé. Ponechat jim prostor, aby mohli vše zpracovat a prozkoumat své vnitřní pohnutky, bude z vaší strany skutečně ohleduplný dar velké hodnoty, byť to pro vás nemusí být lehké. Můžete být hluboce zneklidněni, když se začne otřásat půda nějakého pro vás důležitého vztahu. Mějte však trpělivost jak se sebou, tak i s druhými, neboť my všichni jsme nyní vedeni do vlastního nitra, abychom zamezili možným budoucím konfliktům, které by napáchaly více zlého než dobrého. Stále nás ještě čeká další zatmění (zatmění Slunce ve znamení Lva 11.srpna), a tak tento proces odhalování nebude ještě kompletní. Společně s Merkurem v retrográdě, která potrvá do poloviny dalšího měsíce, se nám však naskytne mnoho příležitostí, jak se dostat ke kořenům věcí a přehodnotit podle toho své perspektivy.

31. července dokončí asteroid Vesta svou retrográdní fázi, která započala 9. května. To je velmi důležité a podpůrné. Vesta, ochránkyně domácího krbu a posvátného ohně, nás naplní nadějí a odhodláním začít řešit to, na čem skutečně záleží. Svou retrográdu končí ve znamení Střelce, znamení víry a optimismu, čímž nám připomíná, že tyto dva přístupy a náhledy na věci hrají velkou roli v tom, jak prožíváme svůj život. Pokud se rozhodneme, že není žádná naděje, nic se nezmění (a nebo že se mění až příliš mnoho!), že nemůžeme dostat to, co chceme, že vždycky všechno pokazíme a všechno je vina ostatních, budeme nyní sklízet následky právě těchto přesvědčení. Pokud však přijmeme Vestino poselství - že i v té nejtemnější hodině stačí malý plamínek víry a obnovující síla života nám posvítí na cestu - můžeme být překvapeni, jak moc se věci začnou měnit, i když bychom to předtím nečekali.

Můžeme mít v tomto období velký sklon brát si to všechno osobně. Kdo by si to taky osobně nebral? Život je přece jen velmi osobní zážitek! Je to však také něco neosobního, co se pouze odkrývá a projevuje skrze nás a naše individuální touhy, potřeby a zájmy. Čím více dokážeme oceňovat bolestivě intimní a současně expanzivně neosobní vír života, tím lépe dokážeme využít svou sílu, když je to potřeba, stejně jako vzdát se kontroly a nechat se vést inteligencí života, jehož záhadné způsoby jsou navždy za hranicemi našeho chápání a přitom jsou současně zasety hluboko v naší duši. 

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://astro-awakenings.co.uk/july-2018-astro-energy-report
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.