úterý 7. srpna 2018

Retrográdní fáze Uranu 2018

7. srpna 2018 vstupuje do pětiměsíční retrográdní fáze planeta Uran, která nám tímto dává výzvu pohlédnout na omezení, která si klademe všude kolem sebe. Uran není zrovna poskytovatelem pocitu "bezpečí". Ne v tom smyslu, jak si bezpečí většina z nás představuje. Podle Uranu je "bezpečím" naše schopnost kdykoli přijmout a plně prožít absolutně cokoli - od skutečných katastrof až k nekontrolované extázi našich životů. Je-li naopak podle nás "bezpečím" předvídatelný, ovladatelný život, překříží nám Uran cestu a v průběhu následujících měsíců nám bude dávat mnohé příležitosti k tomu, abychom se osvobodili od předsudků, které ovlivňují naše životy.

Je snazší všímat si našich vnějších omezení než těch vnitřních. Obvykle jsme pod tak silným vlivem svých přesvědčení, které podkládají, kým jsme, že máme nulovou objektivitu. Může pro nás být nemožné vidět se jinak, než jací si myslíme, že jsme. A právě tento slepý bod je naším největším omezením. Můžeme vzdorovat omezeným očekáváním vnějšího světa jak jen chceme, ale pokud neumíme rozpoznat, kde se sami sebe potlačujeme, stáváme se my svým vlastním věznitelem. Uran v retrográdní fázi říká, že je načase poodstoupit, udělat si objektivní pohled na věci a zpochybnit ty nejzákladnější názory, které máme sami o sobě a své identitě. Proč je pro nás důležité vidět se právě takto? Proč je pro nás tak důležité být uznáváni právě za tyto či ony vlastnosti? Proč sami sebe definujeme právě takto? Co tím získáváme a co tím ztrácíme? O co doopravdy jde? A co je nejdůležitější - co by se stalo, kdybychom si dovolili nechat celou tu naši drahocennou ochraňovanou identitu rozmetat na kousky Uranovou osvobozující silou?

Budeme-li následovat toto vedení během následujících měsíců, můžeme se zbavit strachu ze změn, teroru nepřijetí a sebepotlačování ze strachu "co si o mně pomyslí?". Více se tak sladíme se životními vzestupy a pády. Uranova kvadratura s Marsem ve Vodnáři zdůrazňuje, jak důležité je udržet si odstup namísto emocionálních podrážděných reakcí na ohrožení našeho obrazu o sobě samých. Pokud nás nějaký aspekt naší identity stejnou měrou definuje i omezuje, může pro nás být děsivé se ho vzdát. Čelit prázdnotě, která pak následuje, v nás může vyvolat intenzivní strach, ale není to nic, za co bychom se měli stydět. Změny, které zasahují do našich samotných kořenů, se dotýkají našeho samotného jádra, a podrývají vše, o co jsme se ve svém každodenním životě opírali a na co jsme mohli spoléhat. K vykonání této vnitřní práce je třeba velká odvaha. Zatímco nám bude Uran pomáhat svým vlastním způsobem probouzení, naším dílem bude otevřít se té možnosti, že možná nejsme tím, kým jsme si mysleli. Když se přestaneme křečovitě držet svých přesvědčení o sobě samých a připustíme, že možná můžeme být i jiní, umožníme tak uvolnění prostoru pro nové perspektivy. Pokud nám v přítomnosti přistřihuje křídla nějaké dávné trauma či nevyléčená bolest, následující měsíce nám pomohou tyto rány vyléčit. Přestože to ze začátku může bolet, ani zdaleka se to nemůže rovnat utrpení života stráveného snahou vyhýbat se bolesti, který bychom žili, kdybychom se tímto procesem neosvobodili. 

- Sarah Varcas

* * *

zdroj: https://www.facebook.com/AstroAwakenings/posts/1810927762324965
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.