neděle 28. října 2018

Karetní výklad pro týden od 29.10. do 4.11. 2018

Pro týden od 29. října do 4. listopadu 2018 jsem vybrala karetní sadu Andělé a svatí od Doreen Virtue. Pro toto období nám vyšla karta anděla strážného s názvem PODÍVEJ SE HLOUBĚJI. Naši andělé nám skrze tuto kartu doporučují, abychom měli na paměti, že ne všechno je vždy tak, jak se zdá být - ať už se to týká situací nebo osob v našem životě. Potřebujeme se dívat pod povrch a nenechat se hned unášet tím, jak věci vidíme ze své vlastní perspektivy. Například nám situace, v níž se nacházíme my nebo někdo blízký, může připadat bezvýchodná, ale přitom mohou být na cestě mnohá řešení, která bychom nečekali a která budou mnohem lepší než kterékoli z těch, jež bychom se snažili vymyslet my sami. Nebo se můžeme setkat s člověkem, který je na první pohled arogantní a protivný, ale který ve skutečnosti hluboko uvnitř trpí žalem kvůli nějaké ztrátě nebo jiné ráně, která ho zasáhla. Nesuďme tedy druhé ani okolnosti jen podle toho, co vidíme. Protože to, co vidíme, je opravdu jen pouhý zlomeček všech skutečností, a to ještě subjektivně vnímaný a často i zkreslený. 

S tím vším souvisí také rada, abychom se nenechávali strhávat zbytečnými dramaty. Například než donekonečna řešit, kdo za danou situaci může, ji prostě raději řešme a neplýtvejme energií na něčí obviňování nebo utápění se v detailech. Než se kvůli nepříznivé situaci neustále trýznit vlastními myšlenkami a starostmi, co všechno špatného by se mohlo stát, soustřeďme se na to, co můžeme udělat pro její zlepšení. Stále je to o umění dívat se pod povrch věcí, protože veškerý chaos, který vnímáme, se děje právě na povrchu; uvnitř toho všeho, pod povrchem, existuje dokonalý vesmírný řád, ve kterém všechno, co se děje, má svůj význam, a podle kterého nakonec všechno to chaotické zapadne na své nové místo, tak, aby to bylo pro všechny a ve všech ohledech to nejlepší. 

Tato karta nás rovněž vyzývá k tomu, abychom se obrátili do vlastního nitra, spíše než abychom řešili všechny ostatní. Každý z nás má řešit především sebe - jsme koneckonců také jediní, s kým můžeme pracovat. Nemůžeme měnit druhé lidi, i kdybychom chtěli sebevíc. O svých změnách a o tom, co jak kdy uděláme, rozhoduje každý sám za sebe, na základě své vlastní svobodné vůle. Než se tedy snažit ovlivňovat nebo měnit někoho jiného, snažit se ho ovládat a manipulovat s ním tak, aby jednal podle našich představ, soustřeďme se sami na sebe a zamysleme se nad tím, proč vlastně máme potřebu na někoho působit nebo ho měnit. Můžeme odhalit mnohé své vlastní vnitřní nejistoty a strachy, díky čemuž na nich budeme moci zapracovat. Nastolíme-li sami v sobě vnitřní mír a klid, nebude nás rozmanitost druhých lidí znepokojovat, nebo alespoň ne tolik, jako kdybychom byli sami nejistí a neukotvení ve svém středu. Totéž platí také v případě snahy ovládat vnější podmínky - aby bylo všechno tak, jak chceme. Skutečný mír nalezneme, naučíme-li se žít s tím, že některé věci prostě podle našich představ nejsou a možná ani nebudou. Neznamená to rezignaci, ale prosté přijetí a uzavření míru s touto skutečností. Přestože však nemůžeme ovlivnit dané podmínky, můžeme ovlivnit sami sebe a způsob, jak se k nim stavíme, jak se na ně díváme a jak se s nimi vyrovnáme. Nad tím vším moc máme. 

Energie tohoto týdne na nás může působit jako malé tornádo, které do svého víru strhává všechno, s čím přijde do kontaktu. Dokážeme-li však setrvat ve svém vlastním středu, můžeme tento čas přečkat v klidu, bez zbytečných dramat a rozvířených emocí či myšlenek. Mějme vnitřní mír jako prioritu č.1 a odmítněme se zabývat povrchními a nepodstatnými záležitostmi. Ne všechno je tak akutní, jak to vypadá. Udržme si ode všeho zdravý odstup a vnímejme události očima své vlastní intuice. Klidná mysl ve spojení s intuicí nám pomohou snáze rozpoznávat, jak se věci doopravdy mají a zda máme jednat, nebo naopak raději vyčkávat. Naši andělé nám s tím rádi pomohou, požádáme-li je o to. 

- Magda


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.