úterý 11. prosince 2018

Peníze, radost a vděčnost

Peníze jsou magnetické; proudí a obíhají. Čím více proudí a obíhají, tím bohatší je společnost. Když si přitahujete peníze do svého života, nevytváříte je, jen se napojujete na již existující proudění. Kdykoliv si vytváříte nějaké bohatství, neberete je někomu jinému; prostě se jen stáváte součástí přirozeného toku peněz. Nechte je tedy skrze sebe proudit. Pamatujte si, že čím více peněz obíhá, tím bohatší se může stát i každý jednotlivý člověk. Stejně to funguje i v obchodě: čím větší je obrat peněz, tím úspěšnější je firma. Prosperita přichází, když proud dávání i přijímání je volný a svobodný.

Všechny peníze, které utrácím, obohacují společnost a vracejí se ke mně zmnožené.

Když si vytváříte peníze, samozřejmě je také utrácíte. Kupujete si zboží, služby, jídlo a věci, které vám přinášejí radost. Čím více necháte peníze obíhat, tím více přispíváte k bohatství celé společnosti. Čím lépe se cítíte, když nějaké peníze vydáváte, tím budou magnetičtější. Platíte-li své účty, dělejte to s dobrým pocitem, se štědrostí. Kdykoliv platíte nějaký svůj účet, přispíváte ke koloběhu peněz a obohacujete vlastně společnost. 

Představte si, že k vám z vesmíru směřuje mnoho různých proudů a každý z nich s sebou nese nějakou možnost, jak k vám peníze mohou přijít. Kdykoliv máte nějaké pochybnosti, když platíte s nelibostí nebo nevěříte ve svou vlastní prosperitu, uzavíráte se některému z těchto proudů. Pokaždé, když své peníze vydáváte s radostí a láskou, otevíráte vesmíru další možné cesty, kudy vám může poslat hojnost. Příště, až budete něco platit, si představte, že nejméně desetkrát tolik se vám zase vrátí. Na své peníze se dívejte jako na svůj příspěvek k hojnosti lidí nebo institucí, jimž platíte. 

Všechny peníze, které utratím a vydělám, mi přinášejí radost.

Radost je velmi důležitý přístup; zvyšuje vaši prosperitu. Naučte se utrácet peníze - třeba i malé částky - tak, aby vám přinášely radost. Až budete mít více peněz, také je už budete umět utrácet pro radost. Chcete, aby vám peníze přinášely štěstí a potěšení. Pokud ale nevíte jak utratit i pár korun tak, abyste se cítili šťastnější, bude těžké si tyto pocity vytvořit třeba i s mnohatisícovými částkami. Začněte tím, že necháte své peníze, aby vám přinášely radost. Jak vaše finance porostou, bude vám to přinášet stále více radosti.

Pomyslete na nějaké malé množství peněz, které můžete hned teď utratit za něco, co si obvykle nepořizujete. Jen tak pro zábavu si vzpomeňte alespoň na pět věcí, za něž tyto peníze můžete utratit; věcí, které vám přinesou radost a potěšení. Může to být klidně i něco podivného nebo nepraktického - cokoli si jen přejete. Buďte maximálně vynalézaví.
Jeden člověk si vymyslel, že si koupí spoustu malých svíček, rozmístí si je po celém domě a rozsvítí je pro zvláštní meditaci. Jiného zase napadlo, že dá za stěrače všech starých aut v okolí obálku s lístkem, kde napíše lidem, jak moc si jich váží a uznává je. Vyberte si nějaký pěkný nápad a tento týden za něj nějaké peníze utraťte.

Utrácíte-li své peníze bez radosti a lásky, z povinnosti, s nelibostí, se starostmi nebo s pocitem, že si to vlastně ani nemůžete dovolit, bráníte si v proudění hojnosti a peněz. Podívejte se, jak své peníze utrácíte, a všimněte si svých pocitů, když nějaké peníze vydáváte. Všimněte si, kdy cítíte radost a kdy ne. Utrácíte teď své peníze jen z nutnosti, a nikoliv pro radost? Nekritizujte se, když třeba přijdete na něco, za co utrácíte peníze jenom proto, že "musíte", bez potěšení. Prostě se zaměřte na ty okamžiky ve svém životě, kdy utrácíte s chutí. Když stále častěji utrácíte své peníze za něco, co vám přináší radost, pak stále méně utrácíte z povinnosti.

Věci, které si pořizujete, také hned ukazují vašemu podvědomí, že věříte tomu, že si zasloužíte je mít. Kupujte si jen ty věci, které opravdu chcete. Kupte si raději jedny kvalitní šaty, v nichž se budete cítit fantasticky, než několik levnějších věcí, které se vám ve skutečnosti příliš nelíbí. Tím říkáte svému podvědomí, že skutečně můžete mít to, co chcete; podvědomí vám pak hned obratem přináší ještě víc. Místo abyte se zaměřili na to, kolik peněz můžete ušetřit, když si koupíte něco, co vás příliš nenadchne, si raději kupte takovou věc, která vám poskytne spoustu oživení a příjemných chvil; příjemných pro vaši mysl, vaše tělo a vaše emoce. Samozřejmě, že můžete-li si něco koupit levněji, a přitom z toho budete mít stejnou radost, udělejte to - cena není to nejdůležitější. Důležité je, abyste milovali to, co si pořídíte.

A když už jste si koupili něco, co pro vás opravdu hodně znamená, pořádně si to užijte. Hrajte si s tou věcí jako dítě, které dostane nějakou hračku, o níž už dlouho snilo. Mějte rádi to, co vlastníte, a dobře se s tím seznamte; slaďte se s tím, snažte se o té věci dozvědět co nejvíce. Zabývejte se tím celý den, týden nebo měsíc, dokud si k té věci nevytvoříte hluboký vztah a nesladíte s ní svou energii. Sladěním vaší energie s novou věcí se završuje váš vztah k věcem, které si koupíte. Pomáhá vám to cítit mnohem větší uspokojení, kdykoliv si něco pořídíte.

Obklopuji se věcmi, které odrážejí můj život a energii.

Věci mají svou energii. Na jemnějších rovinách ji kolem sebe cítíte, a tak se obklopte jen takovými předměty, které milujete a s nimiž se cítíte spojeni. Poškozené či nepoužitelné věci rozptylují vaši energii; moudřejší je udržovat věci kolem sebe v dobrém stavu, takže pak máte ve svém okolí řád a harmonii.

Jedna žena se rozhodla, že se zbaví všech věci, které se svým manželem nahromadili za dlouhá léta a už je nechtěli. Zvažovala každý předmět ve svém domě a nechala si jen ty, k nimž měla hluboký vztah - věci, které milovala, líbily se jí a používala je. Ty ostatní prodala. Bylo neuvěřitelné, jak se potom cítila lehce a plná energie. Bylo to, jako by odhodila závaží - energetické závaží. Měla mnohem více energie a cítila se lépe než kdykoliv předtím. Obklopujte se jenom takovými věcmi, kterých si vážíte a ceníte, protože pak vám budou odrážet zpět vaši vlastní vnitřní energii.

Na chvíli se rozhlédněte po svém domě. Máte tam předměty, které vám již neslouží? Vyberte si jednu takovou věc a nechte ji z vašeho života odejít - dejte ji příteli, recyklujte ji nebo prodejte. Právě tím jste vytvořili prostor, aby vám do vašeho života přišlo něco ještě lepšího.

Uznávám a líbí se mi všechno, co jsem, a všechno, co mám.

Všichni jste už někdy slyšeli větu: "Děkuj a buď vděčný/á." Jaký je skutečný význam vděčnosti? Vděčnost vyzdvihuje vaši sílu a schopnost tvořit. Zaměřuje vaši pozornost na to, co máte; samozřejmě, že to, čemu věnujete pozornost, se dále zvětšuje a roste. Vděčnost vám pořád připomíná, že ve vesmíru je hojnost a že se můžete spolehnout na nekončící proud energie. Vděčnost je stav mysli, který vám magnetizuje peníze a hojnost.

Myslete na své podvědomí jako na malé dítě. Všimli jste si někdy, jak děti reagují, když je třeba pochválíte? O co víc se pak snaží, jak se jim radostí rozjasní tváře a rozsvítí oči? Pokaždé, když sami sobě poděkujete za něco, co jste vytvořili, tohle malé dítě uvnitř vás samých se rozzáří a rozsvítí a chce vám toho přinést ještě více. A pokaždé, když říkáte: "Tak tohle se mi moc nepovedlo, mohl/a jsem to udělat lépe", se tohle malé dítě stáhne. Stejně jako kárané dítě ztratí i vaše podvědomí sebedůvěru a odvahu. Uznávání sebe sama a děkování vesmíru motivuje to dítě uvnitř vás, aby vám vytvořilo ještě více dobra ve vašem životě.

Uznání se odráží i ve vašich přístupech; vaše přístupy mohou peníze přitahovat nebo odpuzovat. Možná jste si všimli, že mnoho úspěšných šéfů posílá děkovné dopisy a dary těm, kdo mu asistují v práci. Děkujete-li vesmíru za svou hojnost, třeba když si v duchu nebo nahlas řeknete "děkuji", zmnohonásobujete svou prosperitu.

Uznávám sebe sama. 
Děkuji za svůj nádherný život.

Pokaždé, když si říkáte "díky", vléváte důvěru ve svou schopnost tvořit si věci, které chcete. Začněte vesmíru děkovat za každou - třeba i malou - věc, která vám přijde do cesty. Uznejte, jak daleko už jste došli a čeho všeho jste dosáhli; předejdete tak svým obavám a pochybnostem. Poděkujte za všechny věci, které máte vždycky nějak zajištěny - místo, kde žijete, přátele, kteří vás milují, jídlo na vašem stole. Na to, co teď máte, se nedívejte jako na nedostatečné, a raději za to začněte vesmíru děkovat.

Kdykoliv vám do cesty přijde něco, co se vám líbí, můžete si toho snadno vytvořit ještě víc, "zesílit" si to. Řekněme například, že jste dostali nějakou věc nebo se vám přihodilo něco, čeho byste si přáli vytvořit ještě víc. Zastavte se na chvíli a dovolte si, aby vaše radost z této věci dále rostla a zesilovala se. Ve svém těle, v emocích a v mysli prociťujte uspokojení. Pak se ztište a představte si, jak tuto energii dále zesilujete. Představte si, jak vaše pocity rostou po spirále energie; tato spirála vychází z vašeho srdce a zvětšuje se až na velikost vašeho těla nebo ještě více. Tím si napříště dokážete magnetizovat další dobré a příjemné věci. Stačí jen zesilovat si své pocity uspokojení a štěstí a mít v úmyslu si do života přitáhnout ještě více dobrých věcí.

* * *

- z knihy Tvoření peněz, Sanaya Roman


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.