pátek 28. června 2019

Novoluní a sluneční zatmění 2.7. 2019

Druhý cyklus zatmění v roce 2019 začíná úplným slunečním zatměním a novoluním ve znamení Raka 2. července. Přestože je energie tohoto času intenzivní, zároveň je jako čerstvý vánek, který nám osvěžuje místnost. Pokud některé věci ve vašem životě vázly nebo se na vás lepily, toto zatmění je skvělou příležitostí, jak je ze sebe setřást a hnout se kupředu.
Toto zatmění při novoluní vám napomáhá ve změnách, a tak, pokud existuje oblast, ve které byste potřebovali zlepšení, dovolte této energii, aby vás vedla. Příležitosti vám budou klepat na dveře, a tak mějte otevřeno! 

Protože toto novoluní a zatmění Slunce nadcházejí ve znamení Raka, bude pro většinu z vás prioritní téma domova a rodinného života. Mohou se objevit problémy v těchto oblastech nebo můžeme mít problém vybalancovat potřeby své a potřeby naší rodiny. Možná pocítíme touhu vymezit si nové hranice nebo udělat takové změny, které nám umožní soustředit se více sami na sebe a na zdravou sebelásku a péči o sebe. 
Rak je rovněž znamení Boží Matky a přestože mnozí z vás neměli to štěstí poznat, jaké to je být svou matkou milováni, opečováváni a chráněni, přesto tuto sílu starat se, pečovat, chránit, vyživovat a milovat sebe samé mají úplně všichni. My všichni máme sílu a schopnost postavit se za to, co potřebujeme, a ctít a oslavovat ty naše části sebe samých, které jsou pečující, starostlivé, intuitivní, vnímavé a milující. 
Energie Raka zahrnuje toto všechno, a tak, pokud jste se zatím o sebe dost dobře nestarali a ignorovali volání svého srdce, toto zatmění vás k tomu může důrazně vyzvat. 

Zatmění jsou úžasnými branami ke změnám. Jsou to milníky v rámci roku, během nichž nám může Vesmír pomoci vrátit se zpět na svou cestu a pokračovat dál tím správným směrem. Události, které se dějí v období zatmění a okolo něj, jsou považovány za osudové a mají nám pomoci sladit se se svou pravou cestou, životním posláním a vyšším voláním. Protože nám toto zatmění bude přinášet mnoho příležitostí, zároveň nám bude pomáhat vyklízet cestu tak, aby k nám tyto příležitosti mohly přijít. 

Nebojte se učinit ve svém životě změny. Nebojte se oživit svou rutinu, nastavit si nové hranice nebo se postavit sami za sebe a za své potřeby. Přestože to na vás může zprvu působit děsivě, je to důležitý a odvážný krok, díky kterému do vašeho života začne proudit více toho, co si přejete. 

Budete-li v tomto období prožívat nějaké problémy, dobrou technikou, která vás jimi provede, je položit sami sobě otázku: Kým chci být v této situaci?
Kdykoli vás něco tíží nebo kdykoli se máte rozhodnout, jak budete jednat nebo jak se zachovat, položte si nejprve tuto otázku. Často se stává, že když si ji položíte, dovede vás k upřímnosti vůči sobě samým a k uvědomění si, jaké jednání, myšlení či vyjadřování jsou v souladu s osobou a s realitou, kterou si přejete prožívat a utvářet. 

Témata a lekce tohoto slunečního zatmění a zatmění, které nastalo v lednu, jsou úzce spojena. Vzpomeňte si, co jste v lednu řešili a jací jste byli, a podívejte se, kam vás nyní Vesmír zavedl, čím vším jste se propracovali a jak moc jste mezitím vyrostli. Uvědomte si cestu, kterou jste od té doby ušli, a vězte, že ať už vás nyní trápí cokoli, odpověď na otázku "Kým chci v této situaci být?" vás dovede na druhý konec. 

Současně se slunečním zatměním nastává také silně nabité novoluní, které nám rovněž přináší mnoho příležitostí a inspirace. Bude však také dobré udělat si čas na vyjasnění si nových záměrů nebo na popřemýšlení o tom, co byste si přáli, aby se hnulo vpřed. Vypište si svá přání, vytyčte si své záměry, a pak dovolte Vesmíru, aby se postaral o zbytek. Dovolte Vesmíru, aby přejal vaše přání a našel vám tu nejlepší cestu k jejich splnění. Dovolte mu, aby vaše přání přizpůsobil tak, aby vyústila v ten nejdokonalejší výsledek, který bude tím nejlepším pro vás i vaši duši. 

Zatmění s námi hýbají a někdy otřásají. Přemisťují nás tam, kde máme být. I toto zatmění nám otevře bránu, je však na nás, abychom se odvážili a učinili ten první krok skrze ni. Pak budeme moci pokračovat dál. 

Přestože energii zatmění můžete pociťovat již teď, jak se k němu blížíme, je možné, že budete muset vyčkat až do měsíčního zatmění v Kozorohu, které nastane 16. července, abyste mohli opravdu rozluštit, co pro vás Vesmír má. Avšak bez ohledu na to, pokud jste potřebovali nějaký čerstvý začátek, čerstvou energii k vymetení pavučin, vyzkoušet něco nového nebo si vytvořit novou rutinu, která vás bude více naplňovat, dostanete od tohoto červencového novoluní a slunečního zatmění spoustu příležitostí. 
Jste připraveni? 

* * *

zdroj: https://foreverconscious.com/intuitive-astrology-july-new-moon-solar-eclipse-2019
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.