středa 28. srpna 2019

Novoluní ve znamení Panny

V pátek 30. srpna 2019 nastává novoluní ve znamení Panny, a to ve spojení s Marsem, planetou síly, odvahy a sexuality. Merkur a Venuše si budou s Měsícem v této fázi také blízko, čímž zkrotí agresivní stránku Marsu. Pomohou vám dostat se do kontaktu se svými nejvášnivějšími tužbami a s jejich sdílením.

Srpnové novoluní je tou nejlepší měsíční fází na dlouhý čas pro začátek něčeho nového nebo pro obnovu a nové posílení něčeho již existujícího. Obzvláště příznivé je pro romanci - můžete potkat partnera pro svou duši nebo uzavřít manželství. Protože je toto novoluní v dobrém aspektu vůči Uranu, přináší nám dodatečné nadšení a pozitivní změny. 

Novoluní představuje konec jednoho cyklu a začátek nového, který trvá 28 dní. Slunce v konjunkci s Měsícem nám poskytuje obrovský příliv energie a iniciativy. Je to proto perfektní čas pro nové začátky, obrácení listu a nové projekty. Rovněž nám pomáhá začít měnit staré nefunkční návyky, chování a přesvědčení, která nám neslouží, a nacházet nové, vynalézavé způsoby, jak pokročit dál. 

Měsíc ve fázi novoluní ve znamení Panny je v konjunkci s Marsem, což dodává této fázi obrovskou sílu, neboť Mars je planetou, která síle vládne, a konjunkce jsou ty nejsilnější planetární aspekty. Mars je obvykle považován za zlou planetu, neboť jeho energie bývá i agresivní, bojovná a destruktivní. Toto je však velmi přátelské novoluní díky láskyplnému vlivu Venuše a komunikační přízni Merkuru. Navíc je tu nejsilnější aspekt novoluní v trigonu s Uranem, což nám přináší vítané změny a vzrušení. 

Novoluní v konjunkci s Marsem přináší hojnost energie a iniciativy, kterou je třeba využít bezpečným způsobem. Je-li tato energie uzavřena v našem těle, může se pak nechtěně projevovat nekontrolovanou a destruktivní cestou, a tak může zranit nás nebo i druhé. 
Naštěstí nám nyní Venuše pomáhá usměrnit Marsovu agresi ve vášeň a kreativitu, a k tomu všemu přidává svou lásku a trpělivost. Merkur vám pomůže dříve myslet než jednat a také vyjádřit jakýkoli hněv prostřednictvím vhodně volených slov. Toto období je skvělé pro fyzickou aktivitu jako je sport, sex nebo boj. Venuše k tomu přidává také uměleckou činnost, sochaření nebo tanec. Merkur pak dodává intelektuální kreativitu, břitký rozum a schopnost debaty. Toto novoluní zvyšuje naši schopnost asertivity, iniciace a zaměření se na cíl, což z něj dělá výborné období pro započetí nových projektů. Zatímco novoluní pod vlivem pouhého Marsu by bylo velmi impulzivní, společně s vlivem Venuše a Merkuru nám přináší více harmonie a spolupráce. To je nápomocné pro obchodování i osobní vztahy. 

Slunce v trigonu s Uranem přináší pozitivní změny a vzrušující příležitosti. Zesílený pocit svobody a sebedůvěry nám umožní projevit více svou ulítlou a bláznivou stránku osobnosti. Je to výborný čas pro opuštění své komfortní zóny a rozšíření svého společenského kruhu nějakými zajímavými lidmi. Spolehlivá intuice a vhledy nás povedou k většímu vědomí si sebe samých, tvořivým vyjádřením a novým objevům. 

Mars v trigonu s Uranem dodává smysl pro dobrodružství, zvědavost a iniciaci. Můžeme se osvobodit od předchozích omezení nebo nudné rutiny prostřednictvím výbuchu odvážné energie. Zdravá míra riskování nás přivede k unikátním příležitostem zažít něco nového, ať už ve formě nových aktivit, pocitů nebo vztahů. 
Následujte svůj instinkt a věřte si, zatímco budete konat změny a začínat nové věci. Váš milostný život bude významně obohacen zvýšenou chutí na sex, fyzickou atraktivitou a otevřenou myslí. Randění vám nyní může přinést vzrušující novou romanci.

SHRNUTÍ
Novoluní 30. srpna je silné a sexy, neboť nastává pouhý jeden stupeň od Marsu. Venuše k tomu přidává náklonnost, obdiv a něhu, což v kombinaci se sexuální energií Marsu vytváří příznivé podmínky pro nalezení partnera duše. Merkur nám pomáhá si navzájem porozumět a sdílet své nejvášnivější pocity a přání. 
Měsíc v novoluní, Merkur, Venuše i Mars jsou všechny v trigonu s Uranem, což nám usnadní vyjádření sebe samých tak jako nikdy předtím. Můžeme sebevědomě ukázat světu své skutečné já a říct lidem, na čem nám záleží, co milujeme a co opravdu chceme. Novoluní v srpnu 2019 je perfektní pro konání změn a nové začátky. Následujte svou intuici a vystupte ze své komfortní zóny plni sebedůvěry. Rozhodněte se, co si přejete, a jděte si za tím. 
Vliv tohoto novoluní potrvá ještě následující čtyři týdny až do 28. září. Nejlepší čas pro nové začátky bude během prvních dvou týdnů. Měsíc bude v tomto období dorůstat až do úplňku, který nastane 14. září.


* * *

zdroj: https://astrologyking.com/new-moon-august-2019/
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.