neděle 6. října 2019

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 7. do 13.10. 2019

Milí přátelé,

druhý říjnový týden, který je před námi, pro nás bude krásnou ukázkou podzimu se vším, co k němu patří. Po teplejších slunečných dnech přicházejí ty chladnější a deštivé a učí nás tak přijímat všechny stránky tohoto období s vděčností a s vědomím, že každá z nich je pro něco dobrá. Opadající listí uvolňuje ve větvích stromů místo pro nové lístky, které vyraší na jaře. Během zimy se opadané listí stává součástí země, a tím ji vyživuje. Chlad a tma vedou přírodu i nás k tomu, abychom se uchýlili k odpočinku a introspekci. Po aktivním období jara a léta přichází pasivnější část roku, během které máme naopak přijímat a čerpat síly. Tento útlum, únava či netečnost, které možná nyní prožíváme, jsou v naprostém pořádku a v souladu s přírodními cykly. Bez ohledu na to, jak moc jsme se od přírody oddělili zdmi, stále jsme její součástí a její cykly proudí v našich tělech. Uzpůsobme tedy své životy těmto přirozeným cyklům, slaďme se s nimi a ony nám pomohou odnést vše, co nám již neslouží a uvolnit tak místo pro nový život, stejně jako nám pomohou uzdravit naše rány a projít regenerací. Všechno je tak, jak má být.

- Magda 


Pro výklad na tento týden jsem vybrala tyto sady:
  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue & Radleigh Valentine)
  • Magická poselství víl (Doreen Virtue)
  • Karty kouzelné mapy (Colette Baron-Reid)
 
* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla Trojka Činu, karta vybízející nás k optimismu a pozitivnímu náhledu na vývoj věcí. Bez ohledu na to, jak vypadá naše situace teď, je tato karta příslibem pozitivních změn a dobrých konců. Máme mít důvěru, že všechno se odehrává přesně tak, jak má, a následovat vedení svého srdce, které vždy ví, co je pro nás dobré v danou chvíli udělat (či naopak nedělat). Nemáme se nechat pohltit detaily a naopak se máme pokusit vidět všechno z vyšší perspektivy. Může to být těžké, zvláště když se jedná o něco velmi osobního, přesto jsme však vedeni k tomu, abychom si věci příliš nebrali, nebyli příliš vážní a dovolili životu, aby se odkrýval sám svým přirozeným tempem. Všechno bude dobré.

Z karet Magická poselství víl nám vyšla karta s názvem Dopřejte si více pohybu. Ta se týká zejména našeho fyzického těla a jeho zdraví. V tomto období, kdy se zkracují dny a mnohdy je po celý den šero, nám může chybět fyzická energie. Kvůli tomu pak můžeme utíkat k jídlu nebo jiným způsobům, jak si energii doplnit, což může mít za následek např. přibývání na váze, zdravotní problémy, apod. Touto kartou nám víly a andělé doporučují, abychom si našli formu cvičení, která nám pomůže uvolnit a rozproudit zablokovanou energii v těle. Když se pohybujeme, byť třeba jen pouhým jemným protahováním, zjistíme, že energii dávno máme, jen jsme ji v sobě necítili. Můžeme si také zatancovat na hudbu. Někdy se cítíme tak unavení, že nemáme ani pomyšlení na nějaký pohyb, avšak právě nedostatek pohybu může být příčinou této únavy. Je-li to tento případ, pomůže nám cítit se lépe už i protáhnutí a jemný strečink. Kdo se cítí na divočejší aktivitu, určitě by neměl váhat :)
Tato karta mívá kromě pohybu těla také druhý význam: Vypovídá o tom, že věci se dají do pohybu, zvláště ty ustrnulé, zaseknuté a zdánlivě bezvýchodné. Můžeme tedy očekávat, že pokud v našem životě něco stagnovalo, přivane do této oblasti čerstvý vítr.
Rozhýbání záležitostí v našem životě přitom může energeticky souviset i s rozhýbáním naší vlastní životní energie v našem těle nebo v domově (díky úklidu, aplikaci feng-shui, atd.)

Z Karet kouzelné mapy nám vyšla Proměna. Další znamení týkající se pohybu kupředu a s tím souvisejících změn. Tato karta nám říká, že abychom se mohli stát motýlem, musíme za sebou zanechat formu housenky a vyklubat se z kukly. Znamená to, že abychom se mohli stát někým novým, kým si přejeme být, musíme za sebou zanechat to, kým jsme byli doposud. Nemusí to být všechno - stačí propustit konkrétní věci, které nám nesloužily. Myšlenkové návyky, způsoby vnímání, tendence lpět na starých emocích a vyživovat svá zranění, nedůvěra v Nebesa a v Život, různé formy závislosti, nezdravý životní styl... to všechno můžeme nechat za sebou. Nynější období je k tomu jako stvořené.
Přestože v nás mnohé změny vyvolávají strach, že něco ztratíme, příroda nám nyní připomíná, že nic není nikdy ztraceno a že vše, co odchází, je vždy nějakým způsobem vynahrazeno. Změna tedy ve skutečnosti nikdy není ztráta, ale výměna. Tak jako staré, mrtvé listí opadá, aby přes zimu vyživovalo zemi a napomohlo na jaře vyrůst novým lístkům, i všechno to, co propustíme, pomáhá něčemu novému, aby vyrostlo a vykvetlo v našem životě. Nikdy neztratíme nic, co je pro nás důležité, a vždy o nás bude postaráno.

* * *

SHRNUTÍ
Tento týden je o proměnách, rozhýbávání ustrnulých energií a o důvěře v moudrost Života. Slibuje nám, že všechno dopadne dobře, ať už to nyní vypadá jakkoli. Důvěra a optimismus nám pomohou k těm nejlepším výsledkům. Jsou to velmi zdravé náhledy a nemají nic společného s naivitou nebo "růžovými brýlemi". Možná jsme byli v minulosti zklamáni, když jsme v něco věřili, a ono se to nestalo, a tak máme strach věřit čemukoli. Avšak negativita, úzkost a pesimistická očekávání nám vždy pouze škodí, nikdy nám nic dobrého nepřinesou ani nám v ničem nepomohou. Naopak, mohou nás dovést až k samotnému zhmotnění věcí, kterých jsme se báli (a utvrdí nás v přesvědčení, že jsme měli pravdu, když jsme se rozhodli nevěřit). Rozhodnout se pro víru místo strachu je vždy dobré. Neznamená to, že všechno bude přesně podle nás, ale rozhodně to bude tak, jak je to pro nás i pro všechny ostatní nejlepší - a to si přece sami přejeme.
K pozitivním proměnám nám pomůže rozhýbání stagnujících a zablokovaných energií v našem těle. Jak už víme, náš vnější svět zrcadlí to, co se děje uvnitř nás. Když si tedy dopřejeme zdravou formu pohybu, budeme se cítit lépe, budeme šťastnější, a tato nová, živá energie se pozitivně odrazí také v oblastech našeho života. My sami budeme mít jasnější mysl a snáze přijdeme na řešení záležitostí, která by nás předtím nenapadla.
Nemáme se bát změn, které nyní přicházejí, neboť proměny jsou přirozenou součástí našeho života. Tak jako se nám líbí podzimní barvy, když listy opadají, můžeme stejně vřele vnímat také ty části naší osobnosti či našeho osobního světa, které odcházejí, aby uvolnily místo něčemu novému. A stejně jako víme, že za nějaký čas přijde jaro a nový život, můžeme si být jisti, že i po propuštění toho, co nyní odchází, k nám přijde něco nového, co bude vzkvétat a přinášet nám sladké ovoce. 

* * *


* * *

Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.