středa 25. prosince 2019

Novoluní a zatmění Slunce v Kozorohu 26.12. 2019

Ve čtvrtek 26. prosince 2019 nastane novoluní a sluneční zatmění ve znamení Kozoroha. Toto prosincové sluneční zatmění roku 2019 je velmi šťastným, neboť Slunce i Měsíc jsou v jedné linii s Jupiterem, planetou růstu, hojnosti a štěstí. Dobrý aspekt k Uranu k tomu všemu přidává pozitivní změny a vzrušení.
Heslem tohoto novoluní a slunečního zatmění je tedy ŠTĚSTÍ. Trigon s Jupiterem a Uranem přináší nečekané štěstí a šťastné okolnosti i tam, kde byste to nejméně čekali. Toto zatmění je také požehnáno šťastnou hvězdou Polis, a tak je tak šťastné, jaké jsme dlouho nepamatovali.

Význam slunečního zatmění
Sluneční zatmění je stejně jako novoluní časem, kdy Měsíc prochází mezi Zemí a Sluncem. Sluneční zatmění je však mocnější, neboť Měsíc zakrývá Slunce. Sluneční zatmění v prosinci 2019 je pouze částečným, a tak nebude zakryto celé Slunce. V tomto typu částečného zatmění je poměr Měsíce zdánlivě menší, a tak se kolem Měsíce objeví kruh slunečního světla. 
Nejsilnějším a nejdůležitějším astrologickým aspektem je konjunkce Slunce a Měsíce. Znamená to, že jsou nám k dispozici všechny příležitosti a můžeme se tak rovnou pustit do nových plánů pro budoucnost. Toto je ideální čas pro nové, čerstvé začátky, a tak si vypište na papír své nové cíle. Zapřemýšlejte nad svými starými návyky, chováním a přístupy, a zvažte jejich nahrazením nějakým novým a vynalézavým způsobem, abyste pokročili vpřed. 

* * *

Aspekty slunečního zatmění
Konjunkce slunečního zatmění s Jupiterem přináší štěstí, optimismus, štědrost a požehnání, společně s příležitostmi k osobnostnímu, profesnímu i duchovnímu růstu. Dává nám upřímné nadšení a odhodlání učinit všechno, co bude v našich silách, abychom roztáhli křídla a prožívali život v celé jeho plnosti. Tato expanze se vztahuje na všechny oblasti našeho života, od vztahů až k bohatství.
Toto je vynikající čas pro studium a učení se nových věcí a na dlouhé cesty. I vztahy, investice, podnikání či právní záležitosti budou ovlivněny touto vysokou šancí na úspěch. Sluneční zatmění ve spojení s Jupiterem podporuje duchovní rozvoj a poznávání i pochopení sebe samých. 

Trigon slunečního zatmění s Uranem přináší vzrušení, příjemná překvapení a potěšení. Zvýšené vědomí si sebe samých zesiluje také naši intuici a vhledy. Tyto vhledy společně se zvýšenou sebedůvěrou a smyslem pro dobrodružství vám umožňuje vyjádřit ty bláznivější stránky své osobnosti. Zvýšená osobní svoboda, kreativita i zvědavost činí toto zatmění skvělým časem pro opuštění své komfortní zóny a vyzkoušení něčeho nového. Náhodná setkání mohou vést ke stálým novým vztahům. Je to také skvělý čas pro změny ve vašem životě, neboť budou plynout jemně a nezpůsobí tolik neklidu, kolik byste si mysleli. 

Trigon Jupiteru s Uranem přináší šťastné změny a vzrušující setkání. Měli byste se cítit méně zdrženliví a naopak více optimističtí a dobrodružní a ochotní riskovat, aniž byste museli být vzpurní. Pokud jste stydliví či konzervativní, pak vám tento aspekt pomůže se uvolnit a následovat své instinkty. 
Pokud váš život stagnoval, nabídnou se vám vzrušující příležitosti k nové cestě kupředu a k uspokojení vaší potřeby pozitivní změny. Můžete se velmi rychle učit prostřednictvím zážitků, jako například nový cizí jazyk, umění, hudbu či tanec. Duchovní praktiky jako meditace či astrologie povedou k duchovnímu povznesu a rozšířenému vědomí. 

* * *

SHRNUTÍ
Toto novoluní je současně slunečním zatměním, a tak jeho vliv bude trvat ještě půl roku místo obvyklých čtyř týdnů. To je velmi dobře, neboť toto je nejšťastnější sluneční zatmění, jaké pamatujeme. Je tolik šťastné díky Jupiteru, nejšťastnější ze všech planet. Jediný další aspekt, který hraje roli, je šťastný trigon s Uranem, který přináší pozitivní změny a vzrušení. Toto sluneční zatmění se rovněž připojuje ke šťastné hvězdě Polis, která přináší vysoké ambice a úspěch.
Toto je tedy perfektní čas k novým začátkům, započetí nových projektů a cílů, obzvláště těch vzrušujících. Heslem tohoto zatmění je ŠTĚSTÍ. Znamená to hlavně to nečekané, dobré štěstí a šťastné shody okolností. Můžete najít práci svých snů či potkat svou životní lásku, aniž byste je vůbec hledali. 

Toto sluneční zatmění zakončuje celý jeden cyklus, který začal slunečním zatměním 2. července 2019. Zároveň vymezuje začátek cyklu nového, který potrvá šest měsíců, až do 5. června 2020.

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/solar-eclipse-december-2019-2/
překlad: Magda Techetová





Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.