středa 6. května 2020

Úplněk ve znamení Štíra 7.5. 2020

Úplněk ve znamení Štíra nastane ve čtvrtek 7. května 2020. Bude to první pozitivní úplněk po dlouhé době. Tento úplněk má duchovní, léčivý a soucitný vliv díky sextilu Merkuru a Neptunu. 
Květnový úplněk učiní lidi obecně více soucitnými a chápajícími. Můžete být také citlivější, což vám však umožní lépe porozumět svým protichůdným emocím. A co je ještě důležitější, umožní vám vidět jasnější budoucnost po všem tom utrpení a ztrátách v důsledku letošní pandemie. 

Při úplňku je Měsíc v opozici ke Slunci. V následujících dvou týdnech bude kladen důraz na na téma domova, rodiny a blízkých vztahů. Tyto protichůdné síly vynáší na povrch situace typu práce versus osobní život, to, co potřebujete versus to, co chcete, a to v nás může vyvolávat vnitřní napětí či pocit vnějšího tlaku. V důsledku těchto pocitů můžeme prožívat krize a konflikty, které nám ubírají energii. 
Měsíc souvisí s emocionalitou a instinkty, které v tomto období dosahují svého vrcholu. Využijme tedy svou emoční sílu a intuici k překonání jakýchkoli problémů ve svých vztazích. Naše podvědomá uvědomělost nám umožňuje vyrovnanější pohled na tyto vztahy. Jasněji vidíme jejich dynamiku i negativní pocity, které v nich způsobují disharmonii.

Úplněk v opozici s Merkurem činí pochopení a komunikaci o vašich pocitech hlavním tématem tohoto období. Mohou se objevit vnitřní konflikty mezi vašimi myšlenkami a pocity, které vám způsobí zmatenost, černobílé myšlení nebo úzkosti. 
Může také docházet k nedorozuměním a hádkám, avšak harmonický aspekt k Neptunu tato rizika snižuje. Toto je skvělý úplněk ke strávení času o samotě, v tichosti a sebereflexi, nebo k hovoru s důvěryhodným přítelem o svých pocitech, které jste v sobě drželi.

Trigon úplňku s Neptunem zesiluje vaše emoce, představivost a tvořivost. Zesílená intuice a psychická uvědomělost vám pomůže porozumět svým emocím. Tím se sníží vaše úzkost a také tím předejdete možným nedorozuměním. A i kdyby se nějaké hádky vyskytly, tento harmonický, soucitný a duchovní vliv vám pomůže ke kompromisu, spolupráci a odpuštění. 
Můžete v tomto období hodně snít o svém ideálním partnerovi či partnerce, ale stejně tak je nyní můžete i potkat. Vztahy, které vzniknou během této měsíční fáze, budou mít nádech duchovního partnerství. Mohou k vám přicházet přátelé, kteří budou potřebovat vaši útěchu nebo rameno na vyplakání. Vaše pečující, chápavá stránka je posílena, a tak je tento úplněk dobrým časem pro poskytnutí pomoci svým milovaným i širší komunitě. 

Sextil Merkuru a Neptunu nastane přesně pouhé 3 minuty před úplňkem. Tento pozitivní aspekt dalece převyšuje těžkosti úplňku v opozici s Merkurem. Lidé by měli být obecně chápavější a laskavější, s idealistickou vizí toho, jak by svět měl vypadat.
Stále budete extrémně citliví vůči veškeré energii druhých lidí i životního prostředí. Můžete však důvěřovat svým pocitům. Tento aspekt nám dává přesnou intuici a schopnost vnímání, stejně jako psychické schopnosti. Můžete obdržet duchovní moudrost či informace prostřednictvím snů, meditací, od svých duchovních průvodců nebo různých "náhod".
Vaše intuitivní schopnosti budou velmi prospěšné ve veškeré vaší komunikaci. Vaše vztahy budou mít z tohoto duchovního a soucitného vlivu velký prospěch. Vaše slova budou utěšující a mohou druhým pomáhat k uzdravení. I vaše ruce mohou léčit, a tak je tento úplněk příhodný pro romantické masáže. 
Tento úplněk je také vhodným časem pro kreativní činnost jako je literatura, poezie, divadlo, zpět, umění, design nebo móda. Také podporuje naši relaxaci, sledování filmů, cvičení jógy, astrologii, práci s tarotem, lucidní snění a meditace.

* * *

SHRNUTÍ
Úplněk, který nastane 7. května ve znamení Štíra, bude mít duševní, léčivý a soucitný vliv díky sextilu Merkuru a Neptunu. Napomůže k odbourání strachu, žalu a nemocí v souvislosti s nynější pandemií. 
Úplněk souvisí také s předchozím novoluním. Novoluní 22. dubna v konjunkci s Uranem a v kvadratuře se Saturnem přineslo nepříjemné změny, které byly omezující a depresivní. Nynější úplněk vám umožňuje se z toho všeho uzdravit, a pak začít snít o lepší budoucnosti. 
Vliv tohoto úplňku potrvá až do následujícího novoluní, které nastane 22. května

* * *

zdroj: https://astrologyking.com/full-moon-may-2020/
překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.