neděle 3. července 2022

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 4. do 10.7. 2022

Milí přátelé,

tento rok nás vede k mnoha hlubokým uvědoměním, přehodnocením našich hodnot a priorit a také k rozhodnutím změnit sebe samé i svůj život na základě těchto našich uvědomění. Léto je obdobím velké hojnosti a produktivity, a přestože se můžeme cítit unavení, v našem nitru se odehrává mnoho důležitých změn a růstu - obdobně jako když mladý stromek střídá období svého vnějšího vzrůstu s obdobím, kdy navenek neroste, ale uvnitř jeho těla probíhá proces výživy a upevňování vnitřní stavby, bez kterého by dále růst nemohl. Ať už se nacházíme v období viditelného růstu a produktivity, a nebo právě procházíme fází své vnitřní výživy a doplňování sil, v každém případě si máme být jisti, že jsme právě tam, kde máme být, nemáme nikam spěchat a máme vědomě prožívat vše, co se v našem životě nyní objevuje. Pokud se nám právě velmi daří, užívejme si to plnými doušky. Pokud se nám právě příliš nedaří, přijměme toto období takové, jaké je, usmiřme se s tím, že ne vždy všechno vychází podle našich představ, a pohlédněme do svého vlastního nitra, zda v nás nynější situace neprobudila nějaké nedoléčené bolístky či nedořešené záležitosti z minulosti, které se nám pouze zrcadlí, abychom si je uvědomili a dořešili. Abychom mohli konat své poslání v tomto světě, musíme nejprve my sami dobře fungovat a dobře se o sebe starat. Naše utrpení nám ani jiným nijak nepomůže. Potřebujeme se nejprve uzdravit. Až budeme znovu plni sil a energie, můžeme s radostí pokračovat v čemkoli, k čemu se budeme cítit vedeni.

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Moudrost orákula (Wisdom of the Oracle; Colette Baron-Reid)
  • Květová terapie (Flower Therapy Oracle Cards; Robert Reeves)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů jsme dostali na tento týden Osmičku Činu. Ta nám zvěstuje nějaké dobré zprávy a kýžený posun kupředu v nějaké záležitosti, která mohla být i dlouho ustrnulá. Je to karta velké aktivity a velkých změn, které jsou ale pozitivní a které nám dávají příležitost znovu se pro něco nadchnout nebo něco konečně uskutečnit. Dostane-li se nám této činorodé energie, neváhejme ji využít a pusťme se do toho, k čemu budeme vedeni. Nechme se inspirovat k pozitivním změnám, a to i tím, co nás třeba zranilo nebo naštvalo. I bolestné emoce nám mohou posloužit jako hnací síla, která nás popožene kupředu a dodá nám odvahu vykonat kroky, ke kterým bychom se jinak možná neodhodlali. Svezme se na vlně této energie a důvěřujme přitom svému vnitřnímu vedení, které nám dá v pravou chvíli vědět, co a jak máme udělat.

Ze sady Moudrost orákula jsme dostali kartu s názvem Nic pro vás. Vypovídá o zklamáních, která jsme si prožili, kdy nám něco bylo sebráno, upřeno či znemožněno. Můžeme mít dosud pocity ukřivděnosti a bezpráví, ať už jsme se opravdu stali oběťmi okolností nebo činů jiných lidí, a nebo nám to tak pouze připadá. Nebesa nám touto cestou připomínají, že i když se cítíme zklamaní nebo dokonce podvedení (že jsme věřili něčemu, co se posléze rozplynulo jako vzdušný zámek), existují dobré důvody, proč se tyto věci nesplnily; proč se nesplnily nám; proč se nesplnily tehdy, kdy jsme si to přáli. V žádném případě to neznamená, že se některé z těchto přání nemohou naplnit v jiný čas, za jiných podmínek, s jinými účastníky. Nic není ztraceno. Nepříznivé podmínky a okolnosti nám nejčastěji pomáhají přesměrovat naše kroky jinudy, lepší a bezpečnější cestou. Jistě jsme všichni už v životě zažili situaci, ve které jsme byli právě nějakou nepřízní dovedeni někam, kde nás čekalo něco nového, lepšího, nové zkušenosti, pochopení, moudrost, růst. Mohli jsme onemocnět, abychom se naučili vážit si svého těla a přestali ho zanedbávat. Mohli jsme dostat výpověď v práci, jen abychom nalezli své skutečné poslání a dostali se na nové místo, kde si nás druzí váží. Nebo jsme zjistili, že námi milovaný člověk, který nás opustil a pro kterého jsme ronili slzy, se ve skutečnosti změnil v někoho, koho bychom už v životě mít nechtěli, a jen tak uvolnil místo pro někoho nového, kdo si naší lásky upřímně váží. Ať už nás potkalo cokoli, co nás zklamalo, neberme to jako důvod přestat věřit. Je to jen přesměrování, podobně jako výstražná značka na silnici, která nás navádí na náhradní pruh, abychom nehavarovali na tom původním. Přijměme vše, co nás zklamalo, jako prostý fakt, ať už hlubší důvody chápeme či nikoli, a pohněme se dál. Uvolněme své pocity, které s danou záležitostí souvisejí, ať jsou čerstvé či dávné, a dovolme si osvobodit se od minulosti.

Výklad nám krásně korunuje karta ze sady Květové terapie, a to Emocionální léčení. Doplňuje poselství předchozích dvou karet, které nám říkají, že nastal čas přestat se užírat minulostí a vším, co se nám nevydařilo, a propustit všechny tyto energie plné bolesti, zklamání, hořkosti, ukřivděnosti, hněvu a bezmoci. Přestože jsme mohli v životě zažít opravdu ošklivé věci (nebo jsme jich byli svědky), nijak nám nepomůže, když se jimi budeme stále zaobírat, neustále je rozpitvávat a sypat do svých ran sůl. Ani hledání či obviňování původce těchto ran nám nepomůže. Jediné, co potřebujeme, je dopřát si své vlastní uzdravení. Možná nejsme zodpovědní za své utrpení, ale jsme zodpovědní za to, zda se z něj vyléčíme. My jsme ti, které naše duše i tělo potřebují a kdo může zajistit naplnění jejich potřeb. Pokud potřebujeme plakat, dopřejme si to; pokud se potřebujeme vyvztekat, najděme si bezpečný způsob, jak ze sebe hněv dostat; potřebujeme-li více spánku, dejme si ho. Dejme si cokoliv, o co si naše duše a tělo říkají.
Pokud bojujeme se závislostí na jídle nebo návykových látkách, vyhledejme odborného poradce, který nám pomůže dostat závislost pod kontrolu a najít místo potlačování svých pocitů cestu, jak je uvolnit a zdravě se s nimi vyrovnat. Návykové látky, přejídání, workoholismus i další formy závislostí jsou formou úniku, nikoli řešením. Nikdy nám nepřinesou skutečnou a trvalou úlevu, jen dočasný únik. Neváhejme se zaměřit na změnu těchto návyků coby jednu z prvních věcí, k jejichž odhodlané proměně nás vede nynější energie (viz. první karta). Sami jistě víme, jakými návyky (fyzickými, myšlenkovými, emočními či behaviorálními) si škodíme - a které bychom tedy rádi změnili pro dobro své i našich blízkých. Toto období je k tomu ideální. Nastal čas přestat odvracet zrak od našich bolístek a postavit se čelem k jejich uzdravení. Projevíme-li ochotu tak učinit, Nebesa nám začnou poskytovat vše, co k tomu budeme potřebovat.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu máme možnost nadále prolamovat zažité a zakořeněné návyky ve svém chování, myšlení, vnímání či vyjadřování a otevřít se novým věcem. K těmto změnám můžeme být "popostrčeni" nějakým novým zážitkem, náhlou inspirací nebo nám jednoduše dojde trpělivost s něčím, co se nám neustále opakuje a co už nadále nejsme ochotni trpět.
Máme si přiznat, v čem všem se cítíme zklamaní, a to se týká i léta starých záležitostí, na něž bychom si možná ani nevzpomněli. Udělejme si chvíli pro sebe a sepišme si seznam všeho, co (a kdo) nás v průběhu života zklamalo - a ani na vteřinu své vzpomínky nezkoušejme soudit. Jednoduše to všechno nechme vysypat na papír, ať je to cokoli. Nezáleží na tom, co si o tom myslí naše mysl - musí to ven. Nesnažme se své pocity kontrolovat, začnou-li se vyplavovat na povrch. Tuto očistu potřebujeme. Dostaňme ze sebe všechno, co jsme v sobě zadusili a potlačili. Je úplně jedno, kdo a co je příčinou, prostě nechme ze svého nitra odejít vše, co bude chtít ven. Uvolněné místo, které takto vznikne, k nám začne přitahovat nové, naplňující zážitky, které nejen podpoří naše léčení, ale budou odpovídat zcela nové energii, která z nás začne vyzařovat. Nebesa nám pro tento týden vzkazují, že pustíme-li se toho, co pro nás nebylo to nejlepší (i když jsme si to moc přáli), pak se k nám to nejlepší dostane.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.