úterý 1. listopadu 2022

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 31.10. do 6.11. 2022

Milí přátelé, 

nadchází nám dušičkový týden zasvěcený památce našich zesnulých blízkých a vzdávání úcty našim předkům. V keltské tradici je poslední říjnový den zvaný Samhain věnovaný rituálnímu rozloučení s obdobím aktivity a plodnosti, jímž bylo jaro a léto, a současně vstupu do období tichosti, introspekce a odpočinku. Během uplynulých měsíců jsme si všichni hodně zažili, ať již na osobní nebo globální úrovni, a i nadále cítíme, že je ve světě i kolem nás mnoho těžké energie. Nicméně právě proto jsme byli na tuto planetu sesláni - abychom jí pomohli svým vlastním prostřednictvím. Naši andělé nás vedou k pravidelné vnitřní očistě a uvolňování těžkých energií z našeho nitra ven. Způsob, jakým ze sebe tyto energie dostáváme, se může lišit u každého z nás - někdo se vypláče, někdo vše spálí při sportu, někdo se vypovídá dobrému příteli či svým andělům, někdo tyto energie vloží do tvorby umění, někdo rituálně spálí papírek se všemi starostmi v ohni, pošle ho po proudu řeky pryč, pohřbí do země nebo odevzdá roztrhané kousky větru. Někteří z nás mohou mít tendenci více jíst, utíkat k televizi nebo si hledat jiné způsoby, jak se procítění a uvolnění těžkých energií vyhnout - to nám však nepomůže a uchylování se k návykovým látkám či chování naopak ještě více prohloubí naše nepříjemné pocity. Dopřávejme si tedy pravidelně čas sami na sebe a na meditaci. Požádejme své anděly, aby nám pomohli propustit vše, co tížilo a doposud tíží naše srdce. Období Památky zesnulých se netýká jen našich zesnulých blízkých, ale také našich nenaplněných snů, zklamání, a všech forem ztrát, které jsme během svého života potkali, ať již dávno nebo nedávno. Dovolme si dát tomu všemu upřímné Sbohem, oplakat své ztráty a dopřát si tak prostor pro uzdravení a vnitřní smíření, které si k nám najde svou cestu, jakmile to připustíme. 

- Magda

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Magická poselství víl (Doreen Virtue)
  • Karty skryté moudrosti (Colette Baron-Reid)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *


Z Tarotu strážných andělů jsme dostali pro první listopadový týden kartu Otevřete se úspěchu. Říká nám, že si vedeme dobře (i když nám to tak možná nepřipadá), a že máme pokračovat s důvěrou kupředu. Je to také pozitivní znamení, pokud se právě potýkáme s nějakými překážkami, že se nám je podaří překonat. Často jsme to přitom my sami, kdo nám stojí v cestě - sami si klademe do cesty překážky ve formě negativních přesvědčení, pesimistických názorů a očekávání, odhánění pomocníků, neochoty přijímat, nedůvěry v dobro, apod. Touto kartou jsme vyzváni k tomu, abychom si v pohybu kupředu přestali bránit, přestali se ho bát a konečně se vydali směrem, kterým nás vede naše srdce. 
Touto kartou jsme také vedeni k tomu, abychom se postavili do pozice vítězů, nikoli obětí. Téma oběti se nám zde opakuje již déle. Přestože jsme v mnohých situacích opravdu mohli skončit jako oběti něčího jednání nebo nepříznivých okolností, nemusíme v této pozici setrvávat a ještě se v ní utvrzovat. Máme na to, abychom se opět postavili na nohy, a nedovolili tak osobám či okolnostem, které nás srazily na kolena, aby nad námi rozhodovaly i nadále. I když jsme se za svůj život opravdu mohli stát mnohokrát oběťmi, touto kartou nám Nebesa připomínají, že jimi nemusíme zůstat a že jsou připravena nám pomoci se z této pozice a přesvědčení vymanit. Čím více se litujeme a čím více rozebíráme, jak se máme špatně, tím hůř se cítíme a tento stav stále prohlubujeme. Cesta ven nespočívá ve falešné pozitivitě a předstírání, jak jsme v pohodě, když nejsme - ale v uznání toho, co se stalo, a uvědomění si, že je to minulost. Musíme si umět říci: "Ano, toto se mi stalo a bylo to hrozné, ale už je to pryč a já to chci nechat za sebou. Mám na víc než na tohle. Přestože mě tento zážitek změnil a možná i zlomil, jsem to stále já a budu také dál rozhodovat o tom, jak budu žít - ne moje minulost."
Jakmile projevíme svou ochotu vzdát se pozice oběti a přestaneme plýtvat energií na obviňování druhých lidí nebo okolností, vrátí se nám nazpět spousta síly, kterou pak budeme moci využít pro své uzdravení a nové dobro. 

Ze sady Magická poselství víl nám vyšla karta Nový domov. Ta může mít doslovný význam ve smyslu stěhování na nové místo nebo nejrůznější úpravy a záležitosti týkající se našeho fyzického domova. Pokud uvažujeme o stěhování či jiné změně týkající se bydliště, nebo cítíme nutkání k pořádnému úklidu doma, je tato karta potvrzením, že jdeme správným směrem a že nám chystané změny prospějí.
Pokud momentálně necítíme žádné vedení ohledně domova ve smyslu bydlení, vypovídá tato karta o našem pocitu domova. Říká se, že domov není místo, ale pocit. Domov pro nás znamená, že se cítíme v bezpečí, že můžeme být bez obav sami sebou, že jsme milováni a přijímáni... a právě toto bychom měli vybudovat ve svém vlastním nitru. Naučit se mít rádi sami sebe bez ohledu na naše chyby nebo omyly, umět si odpustit, přijímat se i s tím, co se nám na nás nelíbí... a tím zároveň získat tuto schopnost také vůči druhým. Čím lepší máme vztah sami se sebou, tím lepší jsou přirozeně naše vztahy s ostatními lidmi. Navíc je tak osvobodíme od zodpovědnosti, kterou na ně klademe za svůj pocit přijetí a milovanosti. Čím méně se máme rádi my sami, tím více se upínáme k druhým a k jejich projevům lásky k nám. Tak vzniká nezdravý tlak a závislost, která v harmonických vztazích nemá co dělat. Místo abychom tedy vyčítali druhým, že se k nám nechovají tak či onak nebo že nám něco nedávají (nebo toho nedávají dost), zapracujme na tom, abychom si to napřed uměli dát my sami. Zjistíme, že když se naučíme cítit se dobře sami o sobě, nezávisle na druhých, našim vztahům se uleví a zcela přirozeně začnou odrážet pocit domova, který jsme si vybudovali ve svém nitru. 
Pokud se tedy v tomto období zabýváme svými vztahy, toto je téma, na kterém můžeme zapracovat - zlepšit své vztahy tím, že si nejprve sami v sobě vybudujeme pocit přijetí, lásky a bezpečí. 

Z Karet skryté moudrosti nám vyšla Našeptávačka ducha, což je karta, kterou nám Nebesa připomínají, že nejsme sami a že jsou tu stále pro nás, kdykoli potřebujeme poradit, kudy dál. Během tohoto týdne můžeme očekávat nějaké náhlé pochopení, nápad, vhled do situace a nové informace, které nám pomohou se rozhodnout, jaké další kroky podnikneme. 
V souvislosti se vztahy nám tato karta připomíná, že druzí lidé jsou pro nás učiteli a že se díky nim dozvídáme spoustu věcí o sobě samých. Obdobně však, když věnujeme čas vlastnímu sebepoznávání a práci na sobě, přirozeně přechází tato naše vnitřní pozitivní změna i do našich vztahů. Oboustranně si tak můžeme skrze naše vztahy mnohé předat a navzájem se významně posunout. 

* * *

SHRNUTÍ
Pro tento týden nám Nebesa vzkazují, že je v našich silách pohnout se kupředu a učinit ve svém životě změny, které si přejeme - jen si to musíme dovolit a musíme uvěřit, že je to možné. Máme se přestat vymlouvat na různé okolnosti nebo jiné osoby a soustředit se místo omezujících aspektů na to, co dělat můžeme. Místo rozebírání problémů a stěžování si na ně, se soustřeďme na řešení; pozvěme ho do svého života, a ono se objeví. Sami přijdeme v pravý čas na to, co bychom mohli udělat pro vyřešení problémů nebo zlepšení svého života (i životů jiných). Klíčem je pro nás uvědomit si, že vše, co potřebujeme, máme již v sobě - a to, co nemáme, jsme schopni si zajistit, ať už sami nebo s pomocí někoho dalšího. 
V tomto týdnu se máme soustředit na obnovu své vnitřní stability, sebedůvěry, sebeúcty a lásky k sobě i k druhým. Cokoli, co uděláme pro sebe a svou vnitřní harmonii, zcela přirozeně prospěje také našim vztahům. Jakmile se začneme cítit lépe a budeme ve větším klidu, snadno k nám pak začnou přicházet poselství, která nás navedou k dalším krokům. 

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.