neděle 25. února 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 26.2. do 3.3. 2024

Milí přátelé,

pozvolna vplouváme do třetího měsíce tohoto roku a vítáme také první dny zvěstující příchod jarního období. Podobně jako jarní slunce napomáhá rozpouštět zbytky sněhu a zahřívat promrzlou půdu, nová energie napomáhá rozpouštět zamrznuté emoce, myšlenky, vzpomínky či návyky v nás. Je přirozené, když se s novými světlejšími dny současně vynoří nejrůznější smutky, bolístky a únava. Naši andělé nás vedou k soucitnému přístupu vůči sobě samým i vůči druhým lidem - všichni máme něco, s čím se nyní potýkáme, ať už je to vidět navenek či nikoli.
Nedávný úplněk nás měl vybídnout k propouštění obsahu našeho nitra, aniž bychom se tento proces snažili kontrolovat. I nadále nám prospěje uvolňovat ze svého nitra vše, co odejít chce. Pomůže nám pravidelná meditace, psaní deníku, relaxační cvičení a důkladný odpočinek. Buďme na sebe hodní a nevyvíjejme na sebe tlak.
Očistný efekt na nás bude mít také jarní úklid v našem domově či na pracovišti. Věci, jimiž se obklopujeme, nás zpětně ovlivňují, a provedeme-li změny ve svém okolí, přirozeně ovlivní také nás samotné a napomohou změnám uvnitř nás.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Magická poselství víl (Doreen Virtue)
  • Orákulum jednorožců (Cordelia Francesca Brabbs)

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *


Z Tarotu strážných andělů nám vyšla Desítka Myšlenek, což je pro nás dobrou zprávou, snažíme-li se za něčím udělat tlustou čáru a už se k tomu nevracet. Tématem posledních týdnů bylo mimo jiné naše uvíznutí v minulosti, a tak je toto dobré znamení, že se nám zjevně konečně podaří se od něčeho nadobro oprostit a dosáhnout nové svobody. Stejně tak se to týká překonání závislostí nebo jiných škodlivých návyků, opuštění toxických vztahů či zaměstnání a úlevy, kterou nám to přinese, konečné uzavření některých zdánlivě nekonečných záležitostí, které z nás vysávaly sílu, aj.
Pokud je pro naše dobro důležité se něčeho vzdát a my se tomu bráníme, je možné, že k tomu budeme dotlačeni - vlastní rostoucí frustrací, bolestí či vyčerpáním, a nebo to z našeho života samo odejde. I když ne všechny změny vítáme rádi, jednoho dne za ně rádi budeme.

Ze sady Magická poselství víl nám vyšla karta s názvem Změna stravy. Tou jsme doslovně vedeni k tomu, abychom dopřávali svému tělu i duši zdravou výživu a vyvarovali se přemíry. Pokud máme zažívací potíže, trpíme závislostí, emočním přejídáním či jiným problémem souvisejícím se stravováním, je nyní vhodný čas začít ho řešit, ideálně s pomocí odborníka v této oblasti. Vše, co do sebe přijímáme, nás ovlivňuje jak fyzicky, tak energeticky. Můžeme vyzkoušet nový styl stravování - např. veganství/vegetariánství, přerušovaný půst nebo něco jiného, co nás oslovuje. Naslouchejme svému tělu - samo nám řekne, co potřebuje a co mu vyhovuje. Odlehčení naší stravy nám napomůže k odlehčení naší mysli i srdce, neboť se možná prostřednictvím jídla, stimulantů či návykových látek podvědomě snažíme přebíjet myšlenky a emoce, jimiž se nechceme zabývat. Omezením nebo úplným vypuštěním těchto nezdravých návyků (viz. první karta) můžeme docílit toho, že konečně odblokujeme něco, co jsme těmito návyky doposud potlačovali, a zbavíme se tak velkého břemena - a dosáhneme nové osobní svobody a lepšího zdraví.
Strava se samozřejmě netýká jen fyzické potravy, ale i té duševní. Co během svých dní sledujeme či posloucháme? Čím krmíme svou mysl, srdce, duši? Co přijímáme do své energie, ať již vědomě či nevědomě? Opravdu potřebujeme sledovat nejrůznější dramata a zanášet si svou už tak těžkou energii ještě další tíhou? Opravdu potřebujeme věnovat pozornost věcem, které nám nijak nepomáhají a nic neřeší, a jen nás okrádají o energii? Začněme sledovat (a ideálně si alespoň nějaký čas i zapisovat), čemu všemu během dne věnujeme pozornost - a jaký to má vliv na nás a naši energii. I to, že "jen" procházíme sociální sítě, kde je polovina příspěvků jen reklama a zbylé příspěvky automaticky vybírané a "servírované" podle naší návštěvnosti různých stránek, zanáší naši energii a plýtvá naším časem. Samozřejmě můžeme na internetu najít spoustu užitečných informací, článků či hezkých obrázků a videí, která nás potěší, avšak měli bychom si je vědomě vybírat. Kolik opravdu takto přínosných příspěvků uvidíme, zatímco posouváme dál a dál a díváme se, co nám sociální média zrovna nabízejí? A kolik času takto strávíme? A kolik energie ztratíme, zapojíme-li se do negativních diskuzí nebo se rozčilujeme nad příspěvky či komentujícími? I to stojí za zvážení.
Nakonec je také třeba si uvědomit, zda sami sebe "nekrmíme" zlobou a nenávistí, sebekritikou, sebeshazováním a ponižováním, sebeobviňováním nebo něčím jiným, co nám naši energii pouze ubíjí a nic neřeší. Je-li tomu tak, využijme toto období ke změně a rozhodněme se tohoto zlozvyku zbavit.

Z Orákula jednorožců jsme dostali kartu Léčitel. Tou nám Nebesa připomínají naši vlastní léčivou sílu, kterou můžeme užívat k uzdravování sebe samých i druhých a našeho světa... což jen těžko můžeme efektivně dělat, pokud se potýkáme s nějakými dramaty, vnitřní tíhou nebo máme své vnímání "zalepené" jídlem či návykovými látkami (viz. předchozí karty). Jsme vedeni k odblokování své síly prostřednictvím lepší péče o své fyzické i duševní zdraví. Jakmile se dáme do pořádku my sami, budeme schopni lépe pomáhat i dalším.
Je to také pozitivní znamení o našem vlastním uzdravování, ať už se to týká fyzického léčení nebo duševního. (K tomu nám mimo jiné může dopomoci právě změna stravy nebo celkově životního stylu.)
Jsme voláni k tomu, abychom konali své poslání a léčili náš svět... avšak abychom tak mohli činit, potřebujeme se oprostit od všeho, co nám brání být sami sebou a co nás obírá o energii.

* * *

SHRNUTÍ
Tento týden bychom mohli doslovně nazvat "týden detoxikace". Ať už se jedná o náš jídelníček nebo věci, jimiž krmíme svou duši, máme si všímat obsahu této stravy a vědomě si vybírat, co do sebe pojmeme a co nikoli. Nebojme se odmítat to, co nám neslouží či dokonce škodí. Nenechme si zabírat mentální, emocionální ani fyzický prostor zbytečnými věcmi. Dovolme energii přicházejícího jara, aby vnesla do našeho nitra i našeho života čerstvý vítr. Nechme ho odnést vše, co již nepotřebujeme. Tento proces můžeme podpořit i jarním úklidem.
Jsme podporováni v oprošťování se ode vší zbytečné tíhy a břemen, která jsme si na sebe nabrali nebo která v sobě nosíme možná i velmi dlouho. Nemějme strach se změnit; změnit svůj život. Chceme-li něco nechat konečně za sebou, máme k tomu ideální podmínky a velkou nebeskou podporu.
Mějme na paměti, že cokoli dobrého uděláme pro sebe, děláme zároveň i pro druhé. Je načase vymanit se z našich osobních dramat a nezdravých vzorců, a stát se konečně těmi, kým opravdu jsme - milujícími mocnými léčiteli a posly a tvůrci míru.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.