neděle 5. května 2024

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 6. do 12.5. 2024

Milí přátelé, 

v tomto týdnu nastává novoluní ve znamení Býka, a to 7. května. Novoluní je tradičně časem věnovaným kontemplaci, sebereflexi, přehodnocování a změnám svého směru nebo vytváření nových záměrů. Po vyčerpávajících přílivech a odlivech různých energií v uplynulých týdnech a měsících se nám dostává příležitosti se zklidnit, obnovit svou vnitřní rovnováhu a objevit v sobě nový optimismus. Býk je zemské znamení a jeho energie tak přeje zejména zhmotňování a uvádění našich přání a cílů do reality prostřednictvím praktických kroků a změn. Abychom však mohli svou realitu utvářet tak, aby se nám líbila, potřebujeme si nejprve takovou energii/prostředí vytvořit sami v sobě - neboť realitu kolem sebe spoluutváříme svým vlastním prostřednictvím. Nechť je tedy náš příspěvek co nejkrásnější.

- Magda

* * *

Pro tento týden jsem použila tyto karetní sady: 

  • Tarot strážných andělů (Doreen Virtue a Radleigh Valentine)
  • Karty skryté moudrosti (Colette Baron-Reid)
  • Orákulum jednorožců (Oracle of the Unicorns; Cordelia Francesca Brabbs) 

Jako vždy platí, že kromě vedení ve formě výkladů a všelijakých předpovědí má každý svou vlastní intuici, a toto individuální vedení má vždy přednost. Pokud tedy budete vnímat některé věci jinak, napadne vás k tomu ještě něco dalšího, nebo budete mít pocit, že konkrétní část výkladu se vás osobně netýká, je to v pořádku, poslechněte svou intuici 

* * *

Z Tarotu strážných andělů nám pro tento týden vyšla Osmička Myšlenek, kterou nás Nebesa vedou k tomu, abychom si dali pozor na omezené myšlení a přesvědčení, která nás brzdí nebo nám stojí v cestě k pohybu kupředu. Každý z nás si občas říká: "Nemůžu tohle či tamto, protože..." Nicméně i když můžeme mít aktuálně v životě mnohá omezení, ne všechna jsou trvalá a ne všechna jsou dokonce skutečná. Mnohdy si sami nevědomě klademe do cesty překážky, protože máme strach ze změn, byť si je přejeme. Toužíme změnit svůj život k lepšímu, ale zároveň máme strach vystoupit z toho, co je nám známé - byť nás to svazuje, omezuje nebo nám to ubližuje. Jako kdybychom v autě šlapali zároveň na brzdu i plyn; nepohneme se takto nikam. Je samozřejmě moudré jet opatrně, ale nepohnout se raději vůbec z místa jen kvůli strachu, nás nikam nedovede. Touto kartou jsme vedeni k překonání vlastního strachu a k odmítnutí nechat si jím ovládat svůj život.
Pocit "svázaných rukou", s nímž se můžeme v tomto období potýkat, z velké části vychází z našich vlastních omezených přesvědčení o tom, co je nebo není možné, a způsobu našeho myšlení.
I když můžeme mít v životě různá reálná omezení, s nimiž momentálně nemůžeme hnout, se svými myšlenkami pracovat můžeme. Začněme tedy u nich. Omezení vnější se pak začnou rozplývat společně s těmi vnitřními, rozhodneme-li se je propustit a otevřít se novým možnostem a nové svobodě, které se možná podvědomě bráníme, protože na ni nejsme zvyklí. Ovšem ne všechno, na co jsme zvyklí a v čem se cítíme "jistě", je pro nás dobré - a na to bychom měli pamatovat.

Z Karet skryté moudrosti nám vyšla Stínová královna, která nám radí, abychom si před vykonáním nějakých rozhodnutí a změn ještě dopřáli nějaký čas a upřímně zvážili, zda tato rozhodnutí činíme opravdu od srdce, a nebo ze strachu; zda si je upřímně přejeme my sami, a nebo jsme do nich tlačeni někým jiným (nebo svým vlastním strachem). Je důležité, aby naše motivy byly opravdu čisté a založené na lásce a pravdě. Také nám říká, že ještě nemáme pohromadě všechny potřebné informace a že je v pořádku si na ně počkat, pokud si nejsme zatím jistí, co dál. Můžeme si také nechat poradit od někoho moudrého, kdo nám na danou záležitost poskytne jiný náhled. Konečné rozhodnutí však bude vždy pouze na nás.
Vypovídá také o práci s našimi stíny, kterým se potřebujeme postavit čelem, uznat je a vzít je na vědomí, tak aby nás přestaly ovládat z našeho nevědomí, hlásit se o slovo a zasahovat nám do života, když to nejméně potřebujeme.

Z Orákula jednorožců nám vyšla karta Cykly, která nám říká, že je v pořádku, když po období nadšené aktivity nastává zase útlum, odpočinek nebo období čekání. Neznamená to, že je něco špatně; je to přirozené. Buďme v souladu s přírodními cykly růstu a odpočinku, aktivity a pasivity, vydávání energie a jejího přijímání.
Také je to poselství o započetí nového cyklu ve smyslu nových začátků v jakékoli podobě, přičemž bývá důležité zároveň propustit to, co svůj cyklus již završilo a dále již nepokračuje.
Karta Cykly vypovídá také o Božském načasování a o tom, že není kam spěchat. Všechno má svůj čas a sami jasně poznáme, kdy bude třeba, abychom sami něco podnikli.

* * *

SHRNUTÍ
V tomto týdnu se zdá, že narazíme na zeď svých myšlenek a přesvědčení, která máme dlouho zažité a která nám brání v postupu vpřed. Minulý týden přinesl novou energii, která nás povzbudila ke změnám a novým začátkům, jenže někde uvnitř se jim bráníme, i když si to třeba neuvědomujeme. Než se tedy pohneme dále (a než to zkoušet na sílu a popírat přitom své obavy), máme se nejprve obrátit do svého nitra, a tam si udělat pořádek. Pokud tuto fázi přeskočíme a vydáme se dál i s nedořešenými "kostlivci ve skříni", jednoho dne na nás tyto přehlížené a vyhýbané strachy vyskočí a mohou napáchat zbytečné škody.
Jsme vedeni k práci se svými stíny, obavami, starostmi, pesimismem, negativitou a různými škodlivými myšlenkovými návyky a přesvědčeními. Mohou nám v tom pomoci naše modlitby, pozitivní afirmace, deník vděčnosti, vědomé zaměřování se na to dobré, čeho se nám dostává, a zejména je důležité, abychom byli OCHOTNI tyto staré myšlenkové návyky propustit - a uvědomili si, že nám nikdy nic dobrého nepřinesly a není tedy důvod se jich držet.
Pokud cítíme, že nastává období zpomalení či útlumu, je to v pořádku. Má nám posloužit k vnitřnímu přeuspořádání, úklidu a proměně, abychom později, když se opět vydáme kupředu, měli čistou hlavu, jasnou mysl, otevřené srdce a zdravou, hojnou energii, která nám pomůže plnit naše přání a cíle.

* * *


Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.