úterý 22. října 2013

Pozemští andělé a jejich podřizování se druhým lidem

Jako mírumilovné, něžné osoby jste se možná naučili vyhýbat se konfliktům za každou cenu. Raději následujete něčí špatný nápad, než abyste se mu postavili a riskovali argumentování. Tento způsob života vám pak ovšem dává pocit, že váš život je kontrolován ostatními lidmi, neboť hluboko uvnitř víte, že s nimi ve skutečnosti nesouhlasíte. Je to jako kdybyste žili dva životy: jeden navenek, se svým přístupem a chováním; a druhý pod tím, s vašimi skutečnými pocity a názory.

V některých případech se pozemští andělé natolik zmatou, jen aby se zavděčili ostatním, že se naprosto oddělí od svých vlastních názorů. Nevědí, jak se vlastně cítí nebo co si o čemkoli myslí, protože jsou natolik navyklí dělat, cítit a myslet si jen to, co jim řeknou druzí. To se někdy bohužel stává i kvůli situaci, v níž jsou zneužíváni a bojí se o své fyzické bezpečí, a tak naplňují přání těch, kdo je zneužívají, aby přežili.

Jiní pozemští andělé mají fobii z konfliktů kvůli tomu, že jsou stydliví a nechtějí na sebe upoutávat pozornost. Raději by zůstali neviditelní, a tak skoro nikdy nemluví sami za sebe. A když ano, lidé je neposlouchají nebo si jich nevšímají.

Problém je v tom, že pokud nedáte lidem vědět, jak se cítíte, budou si nesprávně myslet, že je všechno v pořádku. Lidé nepoznají, jak se skutečně cítíte nebo co si opravdu myslíte, pokud jim to neřeknete.

Asertivita znamená, že jste jasní, čestní a upřímní vůči druhým lidem. Pouhé narážky na to, jak se cítíte, a doufání, že ostatní vaše náznaky pochopí, nikdy nefungují. Takto se odsuzujete k tomu, že se budete vždy cítit přehlížení a nepochopení. Namísto pouhého naznačování komunikujte jasně a vyjádřete své pocity.

Možná se bojíte, že když budete mluvit pravdu, lidé vás opustí. Ve skutečnosti to však budete vy, kdo odejde, pokud neseberete odvahu k tomu, abyste byli upřímní. Pokud druhé osobě neříkáte, jak se cítíte, váš vztah bude nevyrovnaný a nezdravý, a vy - jako vysoce citlivý člověk - nebudete chtít ve vztahu zůstat.

Když se budete bát konfliktů, můžete si také zablokovat cestu k naplňující a velmi důležité božské misi, pro kterou jste se narodili! Abyste mohli naplnit své poslání plné světla, potřebujete se opět probudit a chopit se své síly!

I když vám to možná zní děsivě nebo nebezpečně, prosím, stejně čtěte dál. Strach vychází z vašeho ega a z minulých zkušeností. Naštěstí ale není založen na skutečnosti a nesouvisí s vaší budoucností ani s vaším Božským úkolem.

Pamatujte, že kdyby byla Země dokonalá, vy ani já bychom zde nebyli potřební ve fyzické podobě. Mohli bychom zůstat na nebesích a sesílat každému své modlitby. Ale lidé jen zřídka slyší své anděly, a pokud ano, bojují se sebezpochybňováním. Byli jsme proto sesláni na Zemi, abychom promlouvali a podnikali potřebné kroky k naplnění Boží vůle míru. Být pasivní není v našem popisu práce.

Mír je naším úkolem. A být mírumilovní je něco úplně jiného než být pasivní.

* * *

- ukázka z knihy Asertivita pro pozemské anděly (v originále Assertiveness for Earth Angels; vydaná zatím pouze v zahraničí), Doreen Virtue

zdroj: FB Doreen Virtue
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.