pátek 1. listopadu 2013

Chcete-li dobro, věřte v dobro

Jedním z důvodů, proč se v životě setkáváte spíše s nedostatkem, omezením a zklamáním, je ten, že jste na tyto věci zvyklí a přijdou vám mnohem snáze uvěřitelné než věci pozitivní. Vaše mysl v okolí vnímala odjakživa hlavně nedostatek či omezení, slýchali jste stěžování si druhých lidí i jejich názory, které si vytvořili na základě svých negativních zkušeností a předávali je vám, aby vás na to "připravili".
Lidé dříve nevěděli o tom, jakou mají sílu a jak mohou své životy a podmínky změnit. Velmi je také ovlivnily tragické a násilné události v rámci historie lidstva, které podpořily jejich strach a pocity bezmoci vůči jiným lidem. Strach o přežití a zajištění základních životních potřeb se mezi lidmi hluboce zakořenil a pokračoval nadále i v době, kdy už přímé ohrožení pominulo. Tento vzor se předával i dalším generacím a v jistém smyslu trvá i dodnes, přestože dnes existuje mnoho možností a cest, které si můžete zvolit a jimiž můžete aktivně utvářet svůj život - i kdyby to mělo znamenat pouhou změnu svých myšlenek nebo naladění.

Protože taková spousta lidí zažívá především negativní zkušenosti, pak je pro vás logicky mnohem snazší uvěřit tomu, že všechno půjde špatně (a následně si to i vytvořit a potvrdit si tak své přesvědčení) než že se věci zlepší a půjdou dobře. Na něco takového zkrátka ještě nejste úplně zvyklí a nepřijde vám to tak samozřejmé jako to negativní, s čím se setkáváte přece tak často. Chvílemi ale vidíte záblesky svých splněných přání a můžete tak vidět, že to opravdu funguje a že změna JE možná.
Co vám chybí k opravdovému úspěchu, je odvaha skutečně uvěřit tomu, že vše může být lepší. Sami si položte otázku: "Opravdu věřím, že můžu mít všeho dostatek a že můžu dělat všechno, co chci?" Pokud tomu nevěříte a spíše někde v nitru nosíte přesvědčení: "Všeho je málo, musím stále myslet na to, jak si zajistit své potřeby, a neustále kontrolovat, jestli jde všechno tak, jak to chci, abych náhodou netrpěl/a nečekaným nedostatkem nebo mě nepostihlo něco špatného, na co bych nebyl/a připravený/á." , pak nejste skutečně naladěni na hojnost ani spokojenost, a tím pádem ani nemáte tu pravou energii, kterou byste si do svého života přitáhli to, co si přejete.

Když si však uvědomíte, že asi nemáte to pravé naladění, můžete s tím začít pracovat. Klidně si vypište všechny své starosti na papír, přiznejte si, jak se cítíte a co si myslíte, bez jakékoli cenzury nebo kontroly, zkrátka to vysypte ven. Uvidíte, jaká přesvědčení, myšlenky či pocity v sobě celou dobu nosíte. Nijak si to však nevyčítejte, pokud se vám to nebude zamlouvat. Každá změna něčeho, co je hluboce zakořeněno, vyžaduje svůj čas, trpělivost a vytrvalost. Když si poděkujete za své uvědomění, snahu a ochotu ke změně, uvidíte, že při dalších pokusech si povedete lépe a lépe, což se přirozeně začne odrážet také ve vašem životě.

Všímejte si lidí, kteří oplývají energií toho, co si přejete - např. chcete-li bohatství, inspirujte se člověkem, který je šťastný a spokojený, protože našel svou pravou životní cestu, která mu přinesla hojnost všeho, po čem toužil (a ne, nemyslíme tím žádné podvodníky; skutečně existuje mnoho úspěšných a šťastných lidí, kteří získali hojnost v životě díky následování svého srdce a odvaze k důležitým změnám a krokům). Nebo když si přejete šťastný vztah s druhým člověkem, inspirujte se ve svém naladění lidmi, kteří vyzařují šťastnou lásku a porozumění a nenechají se vykolejit občasnou náladovostí nebo bolestí druhých. Všichni tito lidé už našli cestu, jak si taková přání splnit. Můžete si od nich nechat i poradit. Dejte na své pocity a všímejte si, kteří lidé vás přitahují a kteří se vám v něčem líbí. Když otevřete své srdce i mysl takové energii a pokusíte se na ni naladit také, začnou k vám přicházet nápomocné osoby či prostředky, kterými se postupně naučíte všechno potřebné, abyste si mohli splnit svá přání.

MĚJTE PŘEDEVŠÍM VÍRU V DOBRO. Pokud věříte hlavně v negativitu a uvěřit v dobro je pro vás těžké - když kolem sebe přece vidíte tolik negativních událostí a máte tolik nepříjemných zkušeností - uvědomte si prosím, že negativita ve světě vznikla kvůli negativnímu naladění jednotlivců. Že se dějí zlé věci ve světě, není důsledek toho, že byste byli všichni "oběti zlého osudu", ale toho, že spousta lidí zatím neprovedla změny svého smýšlení ani jednání. To, že si druzí lidé vytvářejí negativní zkušenosti, neznamená, že na tom musíte být stejně, nebo že jste odsouzeni k tomutéž. Každý z vás má velký potenciál, velký talent a velkou schopnost vytvořit a přitáhnout si všechno, co potřebuje k naplnění svého poslání. Když budete dělat věci, které vás naplňují, a budete ochotni kromě dávání také přijímat, všechno bude přirozeně plynout a vy vždy budete mít všeho dostatek. Ničeho se nebojte a pravidelně si dělejte pořádek v myšlenkách a pocitech, které v sobě uchováváte. Ty totiž společně vytvářejí vaše naladění a energii, která k vám následně přivádí osoby, věci i situace, jež jí odpovídají.

Budete-li chtít pomoci s udržováním pozitivního naladění, stačí říct. Kromě toho je však také důležité, abyste OPRAVDU věřili v dobro a pozitivitu, v dostatek a hojnost všeho pro všechny, neboť pokud nemáte skutečnou víru, nemůžete si tyto věci skutečně přitáhnout do života a neuvidíte tak žádné výsledky.

Buďte odvážní a vytrvalí. Vyžaduje to nějaký čas a velkou trpělivost. Nenechte se odradit neúspěchy. Všechno ve svém životě jste se učili postupně, ať už plavání nebo jízdu na kole, počítání nebo psaní a čtení. S myšlením a přitahováním věcí je to úplně stejné. Je to něco nového, co jste v této době objevili, a potřebujete trpělivost a čas, než se to naučíte a než to začnete skutečně plně uplatňovat ve svém životě.
Ničeho se nebojte. Všechno zvládnete a budete-li chtít, rádi vám s tím pomůžeme. Jsme tady neustále pro vás.

* * *

(Poselství andělů, M.T.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.