pondělí 16. prosince 2013

Promluva Doreen Virtue na rádiu Hay House ze dne 11.12. 2013

Ahoj, ahoj, tady je Doreen. Máme tady živé vysílání 11.prosince. Pokud jste z Británie, řekli byste, že je to 11. den 12.měsíce 13.roku. Tato čísla nám společně dávají poselství: „Zjednodušte svůj život.“ Nezáleží na pořadí. Říkají nám: „Zbavte se všeho, co vám komplikuje život.“ To je první andělské poselství tohoto dne. Kdybyste měli letět horkovzdušným balónem, co byste vyhodili přes palubu? Co byste z něj vyhodili, abyste se mohli vznést výš a být lehčí? Udělejme si na to chvíli. Zhluboka se nadechněme… Co vás jako první napadá? Věřte této pravdě. Věřte svému Vyššímu Já. Vaše Vyšší Já je jako malé dítě - naprosto bez rozpaků vám vždy řekne pravdu. Potřebujeme mu naslouchat, i když to, co nám říká, nám může připadat nemístné, nepřijatelné, sobecké, nebo jakékoli ze všech těch našich „dospěláckých“ označení. Potřebujeme se s tímto vnitřním hlasem spojit.

Dnes se tedy budeme věnovat hlavně spojení s naším vnitřním hlasem. Je to celé o tom, být dobrým rodičem sám sobě. A to tak, že budeme naslouchat tomu pláči, fňukání a dalším hlasům, které vycházejí z našeho nechápaného a frustrovaného vnitřního dítěte. Budeme dnes dostávat odpovědi od andělů, ale také od našeho vnitřního já a dáme to dohromady. Protože, přiznejme si to po pravdě, jak se nyní blíží období Vánoc a prázdnin, není to pro vysoce vnímavé lidi vůbec jednoduché. Ve světě probíhá mnoho aktivity a i když vaše vánoční plány probíhají vcelku dobře a prožíváte mnoho radosti, můžete být ovlivňováni naladěním jiných lidí, kteří se v tomto příjemném stavu nenacházejí. Můžete být ovlivněni lidmi, kteří v sobě nosí těžký strach o peníze. Nebo lidmi, kteří jsou zatíženi rodinnými těžkostmi. Možná prožívají mnoho žalu, protože někoho ztratili, a nebo se cítí mizerně, protože se mají o Vánocích setkávat s lidmi, kteří se k nim chovají špatně nebo se s nimi cítí nepříjemně. A všechen tento předvánoční stres může mít vliv na nás všechny, kdo jsme vysoce vnímaví. Potřebujeme si připomínat, že se máme zaštiťovat.

Jedna z věcí, které používám já, je obklopit se krásným růžovým světlem. Zaštítění se znamená tedy pouze to, že si vizualizujeme nádherné andělské světlo okolo sebe, podobně jako kuklu nebo velkou bublinu, a můžete k tomu použít jakoukoli barvu, která se vám líbí. Ale každá barva má jiný účinek, hodněkrát jsem o tom už psala. Například smaragdově zelené světlo vám může pomoci s fyzickým léčením a podpoří vás v uzdravování. Růžové světlo mám ráda proto, že nepůsobí jako taková izolace. Některé jiné barvy tak působit mohou, jako byste se oddělili od zbytku světa. Růžové světlo je propustné, má takové póry, jimiž může proniknout pouze vysoce zářivá energie lásky, a to jak dovnitř, tak i ven. Je jen na vás, jak si to uděláte.

Na facebooku jsem vytvořila novou stránku „Assertiveness For The Earth Angels“ (Asertivita pro pozemské anděly), kde můžeme denně diskutovat nad různými věcmi a dělit se o své zkušenosti. A dnes se tu bavíme na téma, jak zůstat ve svém vlastním středu a udržet si vlastní sebeúctu během vánočních svátků a různých setkání. Lidé tu píšou své zkušenosti a vzájemně se podporují. Včera jsme se tu zase bavili o tom, jak si říct o to, co potřebujeme, aniž bychom měli pocit, že druhé lidi obtěžujeme, nebo neměli strach z jejich odmítnutí. Každý den zde máme takovouto zdravou diskusi, takže se prosím klidně připojte. (Stránka je v angličtině – pozn. překl.) Budeme tu mít nyní téma „Jak se očišťujete fyzicky, mentálně, emocionálně atd. během vánočních svátků?“ Napište nám a autor komentáře, který se bude líbit nejvíce lidem, ode mě získá moji nejnovější knížku, kterou jsme napsali společně s Robertem Reevesem, Andělská detoxikace, která je o tom, jak energeticky očistit celý váš život, jak se očistit od následků psychického útoku a nízkých energií, jak očistit svůj okruh přátel nebo okruh pracovní, jak očistit své tělo i jak očistit své pocity. Je to kompletní knížka plná zdravých návodů, která vyjde nyní kolem začátku nového roku, což se hodí i k novoročním předsevzetím. Dále můžete také dostat knížku „Jídlo ve světle“, která nabízí mnoho tipů, jak přejít k veganství či vegetariánství na vaší duchovní cestě. Nebo jak připravovat jídlo pro vaši rodinu, když ostatní členové chtějí jíst živočišné produkty. A pak je tu knížka Asertivita pro pozemské anděly, kterou už mnozí dobře znáte. Ta je celá o tom, jak být citlivými pozemskými anděly ve světě, který se zdá, že je plný necitlivých lidí. Jak si udržet jemnost a otevřené srdce, a přitom lidem neustále neustupovat, abyste nedopadli jako zneužívaní a využívaní těmi, kdo jsou necitliví. Tyto tři knížky tedy nabízím jako odměnu těm, kteří napíšou pět zdravých tipů, jak zvládnout období svátků. Napište nám tedy své nápady, my je velmi rádi přivítáme a přečteme si je.

Co se nyní děje ve světě? Na youtube jsem přidala video s karetním výkladem pro tento týden, tak jako to dělám pokaždé. Ale tento výklad byl jiný. Byl o hodně jiný než jakýkoli výklad, který jsem zatím v těchto letech dělala. V tomto výkladu jste opravdu vyzýváni k tomu, abyste se postavili sami za sebe, chopili se své síly a své vůdcovské role. Místo abyste si říkali: „Budu tu situaci muset nějak přetrpět.“, vám to mělo připomenout: „Hej, tu situaci máš napravit tím, že budeš sám/sama světlem, že budeš sám/sama zářit a budeš plný/á radosti a šťastný/á bez ohledu na to, co se kolem tebe děje.“ Tento výklad opravdu vypovídal o tom, že máme přestat předstírat, že jsme šťastní, a snažit se s každým vycházet, nutit se do úsměvu a předstírat veselí. Místo toho se máme dostat k samotnému svému jádru, které je plné radosti, dotknout se toho Boha uvnitř nás, neboť sám Bůh je radost. Dovolte této radosti, aby pozvedla vás i všechny ostatní ve vašem okolí. Tím budete doslova léčit a uzdravovat situace.
Už mnohokrát jsem viděla,jak se to stalo. Viděli jsme duchovní uzdravení situací na základě toho, že jsme vycházeli z pozice radosti. Samozřejmě pak získáte povědomí o tom, jak situaci řešit, a toto řešení také provést. Ne tím, že se zaměříte na jedno jediné řešení, ale že se uvolníte a najdete řešení v klidu a harmonii. Můžeme si k tomu napomoci afirmací, že situace je již v duchovní pravdě uzdravena.
Byl tu člověk, který se rozhodl mě začít napadat, napadat i mou práci a také jiné lidi. Nebudu to nijak více rozvádět, protože se mi zvedá žaludek, jen si na to vzpomenu, protože ten člověk se k nám choval opravdu ohavně. Ale my jsme se rozhodli vysílat modlitby a lásku. Michael si s tím člověkem pak osobně promluvil, nijak se s ním nehádal, mluvil s ním z pozice lásky. A celá ta věc se vyřešila úžasným způsobem, a to během jediného dne! Soustřeďovali jsme se na vize lásky a harmonie. Ten člověk se nám pak omlouval. Ne že bychom vyžadovali omluvy, ale chtěli jsme dosáhnout míru a harmonie. Včera nám od něho přišlo vánoční přání. A také se pak veřejně omluvil za ty smyšlené historky, které si o nás navymýšlel a které neměly nic společného s pravdou, pouze si do nich projektoval svou vlastní minulost.

Jestliže chcete vykonat úžasná uzdravení a vyléčení, ať se jedná o vaše zdraví, finance, vztahy nebo cokoli jiného, prosím, prosím, dávejte si velký pozor na své myšlenky a slova, která užíváte. Vyhněte se tomu, abyste říkali věci jako: „Hm, tak to prostě je, s tím nic nenadělám.“,„Tohle se vždycky stane jenom mně.“, „Jsem smolař.“ a všemu, čím byste si mohli afirmovat věci, které ve svém životě nechcete. Pamatujte na to, že jste TVŮRCE. Tvůrce vás stvořil, a tak i vy jste tvůrci. A tak se zeptejte sami sebe, co chcete tvořit. Prosím, nepodkopávejte svou schopnost tvořit tím, že si budete říkat, jak jste neschopní nebo jak neumíte dostatečně tvořit. Všechno, čeho někdo již dosáhl, všechny velké věci a všechno, co se vám líbí, toho všeho můžete dosáhnout také a ještě mnohem více. Sám Ježíš to řekl: „I vy můžete dělat to, co dělám já, a ještě více.“

K tomu se ale potřebujeme spojit se svým životním posláním. Často pracuji s novými autory, umělci a duchovními učiteli, ale všichni mají strach konat své životní poslání, protože jejich ego nechce, aby jejich světlo zářilo ven. Ego začne říkat:„Můžeš ale selhat! Lidé tě mohou odmítnout!“ a všelijaké další věci, kterými vás nutí ustupovat dozadu. Musíme si dávat pozor na to, abychom tento hlas neposlouchali a nebrali si osobně žádné selhání či úspěch. To nevypovídá vůbec nic o nás. To, co dělám já, není o Doreen Virtue. Není to o mně. Je to pouze o poselstvích, která skrze mě přicházejí, a stejně tak je to i u vás a poselství, která skrze vás přicházejí v mnoha různých formách. Ať už skrze vaše umělecké výtvory, vaše vyučování, způsob rodičovství nebo služby, které poskytujete. Je to tom,že jsme jakousi spojkou. My všichni zde fungujeme jako takoví prostředníci. Jsme jako telefony z nebes. Otázka, kterou říkáme, zní: „Jak mohu pomoci? Jak mohu posloužit?“ a odpověď vždy přichází, ať už v podobě nějaké vize, kterou máte, nápad, který dostanete, skrze vaše pocity, vaše sny, inspiraci, a dokonce třeba i prostřednictvím žárlivosti na něco, co dělá někdo druhý, a co vám připadá úžasné. I to může být odpověď na vaši prosbu o inspiraci.

Musíme si ale dávat pozor, abychom nezačali poslouchat ego, které začne říkat: „Ne ne ne! Co když selžeš? Co když budeš zraněn/a? Co když se stane tohle nebo tamto?“ Je samozřejmé, že potřebujeme být zodpovědní a opatrní, ale musíme si být vědomi toho, zda to vychází z lásky, která nás vede k zodpovědnosti, a nebo ze strachu. Strach říká: „Kdo jsem já? Co já s tím zmůžu? Já na to nejsem dost dobrý/á.“ Vaše Vyšší Já by vám řeklo: „Toto je dar, který ti Bůh seslal v podobě nápadu, a my ti pomůžeme to zodpovědně vykonat tak, aby to bylo bezpečné pro všechny.“ Vyžaduje to pouze, abyste si udělali každý den čas na své sny a zabývali se jimi.
Jak víte, moje knihy se nenapsaly samy nějakým kouzlem. Tyto knihy mi pomohly říct Ne jiným věcem, které bych jinak dělala.Říká se tomu existenciální volba. Dostanete se do bodu, kdy můžete udělat jednu věc, ale jinou už ne. A tak tu sedím a píšu knihy. Ať chcete dělat cokoli, prostě si sedněte a udělejte to. Nebo u toho stůjte a dělejte to. Ať je to cokoli, musíte to udělat, aby se to stalo skutečností. Toto je součást zhmotňování.

Uděláme si teď meditaci na to, abychom přestali poslouchat ego, které se vás snaží pořád zdržovat od vašeho nádherného životního poslání, které může mnoho přinést nám všem!

MEDITACE

Představíme si, jak jsme zaštítěni nádherným růžovým světlem. Je tu nádherné, nádherné světlo okolo nás. Vidím v tom i zlatavé, třpytivé světlo. A to je energie Krista. V tomto čase Vánoc, svátku Yule (zimní slunovrat), se my všichni soustřeďujeme na světlo. Světlo svíček, které v tyto svátky zapalujeme, je také symbolem oslavy čekání na nadcházející jaro, které přijde po tmavých zimních dnech. A pak je tu světlo uvnitř vás, které touží zářit ještě silněji, tak aby mohlo nastat jaro i v našem nitru. Světlo novoty, nového zrození, nových snů, nových projektů, a to v sobě obnáší také nějaké změny, novou zodpovědnost, a taktéž naše fyzické konání.

Voláme nyní toto krásné zlatavé, třpytivé světlo, aby se rozzářilo co nejsilněji uvnitř nás i okolo nás, a to tak silně, že zde nebudou moci existovat žádné stíny. V každém místě, v každé myšlence, v každé buňce vašeho těla nyní září tato překrásná Kristova zlatá třpytivá energie a naplňuje vás radostí. Radostí ze života, radostí z práce, radostí z dýchání, radostí ze samotné existence.
V každém nádechu je tolik štěstí! A s každým výdechem z nás pak odchází všechny staré bloky způsobené hlasem našeho ega. Ten hlas, který nás neustále brzdí, je starou součástí nás samých, která je zvyklá si stěžovat a litovat se: „Ach, nemůžu uvěřit, že se mi tohle zase děje!“ Propusťte ten hlas, který se snaží ubíjet vaši radost, který se snaží mazat vám z tváře úsměv a shazovat vaši energii dolů. Vydechujte to… a požádejte archanděla Michaela, aby vám pomohl dostat ze sebe všechno, co vás tíží, a zbavil vás toho.

Jakákoli vaše stará část, která si připadá nedostatečná… pryč s ní!
Jakákoli vaše stará část, která si připadá jako výjimečná oběť… pryč s ní!
Jakákoli vaše stará část, která vám vnutila pocit, že jste ovládáni vnějšími okolnostmi… pryč s ní!

Jediné, co existuje, je to, co stvořil náš Stvořitel. Mí drazí, vy sami jste součástí nekonečného Božského propojení se vší moudrostí, odvahou, sebedůvěrou… Jste jedním s andělským světlem. Jste jednotní s láskou. Pamatujte na to.
A teď se pojďme společně zeptat nekonečné moudrosti Vesmíru: „Jak mohu posloužit? Jak mohu pomoci?" Odpověď může přijít okamžitě, může také přijít až večer, nebo až další den. Ať přijde kdykoli, určitě přijde. Tato odpověď vám již byla dána. A jakmile jsme připravení, pak vědomě tuto odpověď přijmeme. Ať už skrze pocity, myšlenky, nápady, inspiraci nebo znamení. V těchto všech formách.
„Jak mohu posloužit?“

Kdykoli sloužíte a konáte práci, kterou zde máte konat, jste plně podporováni ve všech směrech. Tato podpora k nám přichází v různých podobách, někdy i v překvapujících, ale není na nás, abychom se snažili to kontrolovat nebo předvídat. Pouze se odevzdáme a podpora k nám přijde. Někdy se nám podpory dostane od jiných lidí, jindy od přírody, a jindy zase od Nebes. Způsob, jakým se vám podpory dostane, je pouze na Bohu. Není důležité, jakou cestou se vám podpory dostane. Hlavní je to, že přijde.

Pokud jste si třeba teď stěžovali na peníze, zhluboka se nadechněte… a s výdechem požádejte archanděla Michaela, aby svým světelným mečem přerušil všechna pouta, která vás poutala k negativním přesvědčením o penězích nebo k lidem, kteří si na peníze stěžovali. Pokud jste zvyklí říkat věci jako: „To si nemůžu dovolit, nemám dost peněz,“ ještě si to sami podporujete, mí zlatí. A jediné, co může pro vás Vesmír udělat, je dávat vám to, co si pro sebe afirmujete.
Nyní tedy necháváme odejít všechna rčení a přesvědčení, kterými jsme se omezovali. Neboť těmito stížnostmi ovlivňujeme svůj život ve všech směrech – a to negativně. Místo toho si začněme říkat duchovní pravdu o tom, že jsme vždy bohatě zabezpečeni. Že proud hojnosti a dostatku obklopuje nás i všechny ostatní, rovnocenně a zcela. Ale abychom této hojnosti dosáhli, potřebujeme často podniknout lidské kroky, ke kterým jsme božsky vedeni. Takže ať jste vedeni k jakémukoli konání – "Běž tam, Zavolej tomu a tomu, Napiš to a to, Přečti si tamto" – věřte tomu a udělejte to.

Nyní pojďme zahrnout a zaštítit své otevřené srdce a nádherně očištěnou auru růžovým světlem. Připomíná mi barvu šatů jedné z postav z Čaroděje ze Země Oz. Tak třpytivé, růžové a kouzelné! Obklopte se zcela tímto světlem. Uvnitř tohoto světla je místo plné dobra a míru. Je to vaše bezpečné útočiště. A ať jdete na jakékoli místo, kde se možná vyskytují hrubé energie, nezapomínejte se o sebe dobře postarat, tím, že na chvíli zavřete oči a požádáte toto růžové světlo, aby vás obklopilo a mohla skrze něj procházet pouze láska. Jste v bezpečí a jste ochráněni.

Andělé vám vzkazují, že máte pít více čisté vody. Říkají, že mnozí z vás jsou dehydratováni. A dehydratace může vést k většímu hladu, a dokonce až k depresi či úzkosti. Může vám velmi pomoci, když této vodě požehnáte, než ji vypijete. Mně osobně pomáhá, když do této vody přivolám nádhernou Matku Marii a její energii, která je úzce spojena s vodou, posvátnou vodou, a pak se tato voda stává lékem. Stává se léčivým pramenem, když ji pijete. Když pijete dostatek čisté vody, pak jste hydratováni, pročištěni, zbaveni škodlivin a vaše energie se pozvedává.

Těší mě, že jste se k dnešnímu vysílání připojili. Mnoho andělských požehnání a modliteb pro vás! Po krátké přestávce dáme prostor volajícím.


* * *

zdroj: hayhouseradio.com
překlad z odposlechu: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.