čtvrtek 16. ledna 2014

Vše je dokonalé

"Zatímco pro strom je dřevokazný hmyz zkázou, datel v něm má svou potravu. Je-li strom požírán brouky, přiletí k němu tento ptáček, který se jimi nasytí a zároveň tím pomůže i stromu.
V přírodě je vše dokonale propojeno a vše má svůj smysl. A stejně tak je to i u vás. Co jednomu škodí, druhému pomáhá. Všechno do sebe zapadá. Pro každého existuje místo, které mu přesně pasuje, a cesta, která je přesně pro něj ta pravá. Jste-li na takovém místě a kráčíte-li po takové cestě, pomáháte tím nejen sobě, ale i druhým.
Práce, která jednoho člověka ubíjí, může být pro druhého vysněným zaměstnáním. Partner, s nímž jeden člověk nalézá jen bolest a trápení, může být pro jiného člověka naprosto ideální.
Není nic špatného na tom, že vám některé věci vyhovují a jiné zase ne. Stejně tak není nic špatného na tom, že něco umíte a něco neumíte; že s něčím si poradíte a s něčím zase ne. Neboť právě v tom je ona dokonalost. Právě díky tomu se všichni navzájem dokonale doplňujete a propojujete v jednotě, v dokonalém celku, jako jednotlivé dílky puzzle, které společně tvoří jeden krásný obraz.
Jednáte-li v souladu se svým srdcem a konáte tak dobré věci pro sebe samé, konáte tím zároveň dobro i pro druhé. A stejně tak, cokoli uděláte pro druhé, děláte zároveň i pro sebe. Následujete-li tu pravou cestu svého srdce, pak se vám dostává zcela přirozeně všeho, co na ní potřebujete, nyní a vždycky."

* * *

(Poselství stromů, M.T.)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.