sobota 15. února 2014

"Valentýnka pro vás" od Louise Hay

Mí drazí,

láska v této éře je už jiná než ta v minulosti. Dnes se učíme, že všechno ve vnějším světě je zrcadlem toho, co probíhá v naší mysli. Chceme-li najít lásku a přijetí, pak to musíme nejprve dát sami sobě. Většina z nás má dlouhé seznamy důvodů, kvůli kterým věříme, že nejsme hodni lásky. Tento seznam obvykle obsahuje věci, které si neseme z našich rodin nebo od učitelů, kteří nám je řekli, a když je slyšíme pořád a pořád dokola, začneme jim věřit. Nebo máme ve svém seznamu přesvědčení, která jsme získali z rané náboženské výchovy, nebo obecně zažitých konceptů a stereotypů. Kdykoli se rozhodneme přijmout tyto názory jako pravdu, vzdáváme se naší vlastní síly a žijeme život ve strachu a omezení.

Pamatujte, že láska k sobě samým nemá nic společného se sobectvím nebo arogancí - tyto emoce jsou pouhými projevy strachu. Když milujeme sami sebe, oslavujeme a oceňujeme ty zázračné bytosti, kterými jsme. Láska k sobě samým nám vytváří život plný radosti a naplnění.

Pro druhé lidi je těžké vás milovat, když sami sebe nemilujete. I když vás někdo druhý skutečně miluje, často si to shazujete a podceňujete otázkami "Jak by mě mohli milovat? Co na mně vidí?" Když sami sebe nemilujete, je pro vás těžké uvěřit, že si zasloužíte v životě dobré věci. A proto k vám pak nepřichází ona hojnost, která je vám přitom k dispozici.
Toto je má valentýnka pro vás: Přestaňte se kritizovat - nyní a navždy. Milujte se a přijímejte sami sebe takové, jací jste, právě teď. Když to uděláte, budete rozkvétat způsoby, jaké si ani neumíte představit. Láska vás uzdraví a vyléčí, to vám sliuje. Vaše láska k sobě samým vytvoří ve vašem životě zázrak.

Zde je 10 afirmací, které vám pomohou více se milovat a vnášet do svého života více lásky

1. Rozhoduji se, že se budu na vše jasně dívat očima lásky. Miluji vše, co vidím.
2. Láska skutečně existuje! Propouštím nyní zoufalou potřebu lásky a namísto toho jí dovoluji přijít ke mně v pravém okamžiku.
3. Láska je všude kolem, na každém rohu, a radost naplňuje celý můj svět.
4. Dnes pamatuji na to, že život mě miluje a odměňuje mě.
5. Život je velmi jednoduchý. Vše, co vydávám, se mi vrací nazpět. Dnes si volím dávat lásku.
6. Raduji se z lásky, kterou každý den dostávám.
7. Jsem obklopen/a láskou.
8. Cítím se dobře, když se dívám do zrcadla a říkám si: "Miluji tě. Opravdu tě miluji."
9. Přitahuji lásku a přijetí do svého života, a přijímám je právě teď.
10. Láska je vším, co existuje!

Šťastný Valentýn vám všem!

S láskou,
Louise


* * *

zdroj: louisehay.com
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.