pondělí 28. července 2014

2. lekce andělů hojnosti: "JAK" je na Bohu

Nejčastějším blokem v hojnosti jsou starosti o to, JAK se vaše modlitby naplní. Všechna vaše dobrá práce, kterou děláte skrze modlitby, vizualizace a zhmotňování, je jako šlápnout na pedál plynu, a starostmi stejně tak šlapete na brzdu. A tak se ve výsledku nedostanete nikam.

Hlavní příčinou starostí je mysl ega (ta naše část, která ničemu nevěří a bojí se), která se snaží zjistit, "jak" se všechno vyvine a jak to dopadne. Mysl ega chce znát každý detail cesty, po které k nám hojnost přijde. Ego chce pevná řešení a ujištění, že všechno bude v pořádku. 

To se děje, protože ego chce mít naprostou kontrolu. Ego je skutečně základem všech problémů kontroly. Ego je opakem víry. Protože je Bůh čistou vírou a vy jste byli stvořeni k jeho obrazu, jste v duchovní pravdě rovněž čistou vírou. V duchovní pravdě nejste vaše ego, nejste svými starostmi a ani nemáte problém s kontrolou. Avšak ego umí být velmi hlasité a tíživé, kdykoli vycítí, že nad vámi ztrácí kontrolu. Ego se vám vždy začne snažit vymluvit víru, že se o vás a vaši rodinu Bůh postará.
To můžeme snadno odhalit, když si budeme afirmovat:
"Děkuji Ti, Bože, za to, že se staráš o mou rodinu i o mě a dáváš nám všechnu svou milující podporu."
Nyní si všimněte, jak se cítíte ihned poté, co jste na tuto větu pomysleli nebo ji vyslovili. Stáhnul se vám žaludek? To vypovídá o strachu a starostech. A nebo jste pocítil hřejivé teplo a štěstí u srdce? To vypovídá o víře. 
Dále si všímejte myšlenek, které se vám honí hlavou. Máte nějaké pochybnosti nebo starosti? Snažíte se odhalit logickou cestu, kterou by vám Bůh mohl přinést více hojnosti? To znamená, že se bojíte. A nebo máte chuť opěvovat Boha za to, že se o nás všechny dobře stará? To znamená, že věříte.

Logické a nelogické
Ego se snaží řešit problém užíváním logických scénářů. Chce všechno vědět předem a mít kontrolu nad výsledkem. A tak začnete přemýšlet "Co když se stane tohle?" a "Co když se stane tamto?" A tyto posedlé ustarané myšlenky vás ovládnou a obírají vás o čas i energii.
Může vám pomoci pomyslet na něco krásného a nečekaného, co se vám již v životě stalo. Pomyslete na chvíli, kdy jste byli příjemně překvapeni. A myslete na nepředvídatelné obraty, které se ve vašem životě udály poté. Věděli jste snad předem, že se tyto věci ve vašem životě stanou?
Pravdou je, že o všechny vaše potřeby je postaráno v průběhu celého vašeho života. Stále jste naživu, což je jasný důkaz toho, že vy i váš životní úděl jste v tomto světě stále potřební. Dokud žijete, všechny vaše potřeby budou naplňovány a budou vám poskytovány, neboť jste s Nebesy dokonale sehraným týmem.
To znamená, že dostanete Božské vedení k určitým aktivním krokům. Musíte si být vědomí tohoto vedení a také ho následovat, aby se mohly vaše modlitby naplnit. 
Samozřejmě že nastanou i chvíle přímých zázraků (jako ona 100dolarová bankovka, kterou jsem našla na zemi poté, co jsem se pomodlila za peníze na jídlo pro naši rodinu). Avšak ve většině případů budete  pozitivní výsledky, které jste si přáli, spoluutvářet.

Způsob, jakým se modlitby naplňují, přesahuje hranice logického chápání. Když se ohlédnete zpátky, zjistíte, že to bylo logické. Ale také nepředvídatelné. Nemohli jste vědět, jak se všechno obrátí a jak se vyplní vaše modlitby. To proto říkáme, že to JAK je čistě na Bohu. Bůh je mysl. Bůh je nekonečná inteligence. Bůh je všudypřítomný. Bůh je vševědoucí. A vaše skutečné já i vaše mysl jste s Bohem zajedno.

Vaše skutečné já si nikdy nedělá starosti, protože - stejně jako Bůh - zná pouze lásku, zdraví, hojnost, radost a mír. Vaše skutečné já proto může již vidět řešení k jakémukoli zdánlivému problému, který se objevil. 
Když zůstanete plni víry, můžete snadno slyšet své Božské vedení. Budete přesně vědět, které kroky máte podniknout. Ale pokud budete následovat mysl svého ega, které špiní vaše myšlení starostmi, neuslyšíte své Božské vedení, které je odpovědí na vaše modlitby, snadno. Božské vedení je opakující se informace, která k vám přichází ohledně nějakého činu, který máte vykonat. 
Božské vedení mohou být například:

  • Myšlenky a nápady
  • Intuitivní nebo fyzické pocity
  • Znamení z nebes

Když dostanete nějaký nápad, myšlenku, pocit nebo znamení více než třikrát během krátého času, je to pravděpodobně Božské vedení. Znamení je něco, co upoutá vaše fyzické smysly. Například vám může být třikrát doporučena nějaká kniha. To může být znamení, že si máte tuto knihu přečíst.
Božské vedení vás ponouká k tomu, abyste podnikli pozitivní a zdravé kroky, které vám i vašim milovaným rozhodně prospějí. Božské vedení také podporuje vaše životní poslání, takže napomůže i tomu, aby z vaší mise měli prospěch i vaši klienti a další lidé. 

Někdy si lidé stěžují na to, že se cítí zablokovaní a nevnímají žádné vedení. To obvykle znamená, že jsou rozptylováni stresem, škodlivými látkami nebo strachem. Své kanály pro přijímání a porozumění Božství můžete otevřít tím, že se budete vyhýbat škodlivinám a naučíte se zvládat stres aktivitami jako jsou modlitby, denní fyzické cvičení, úprava jídelníčku, trávení času v přírodě nebo meditace. 
Samozřejmě nemusíte vyznávat dokonale zdravý životní styl, abyste mohli slyšet hlas Boha a andělů. Cokoli, co je v souladu s vyrovnaným životem, vám pomůže zlepšit vaši schopnost přijímat Božské vedení.

Skutečné vs. falešné vedení
Jak poznáte, zda opravdu přijímáte Božské vedení, nebo zda si to jen představujete? Jak víte, že to není jen zbožné přání - nebo ještě hůř, nízké energie, které se vás snaží podvést a navést špatným směrem? Možná jste v minulosti své vedení následovali a nakonec se to nevyvedlo, a tak jste ztratili víru ve svou intuici. Jsou to oprávněné otázky a nemusí nutně vycházet ze strachu ega. Je dobré být opatrní, než se pustíme do velkých životních změn. A tak si všímejte znamení, která vás budou ujišťovat, že opravdu slyšíte posly z Nebes.

Příklady Božského vedení
Poté, co se pomodlíte za pomoc, dostanete opakující se nápady, myšlenky, pocity, vize nebo znamení, které vás povedou k nějaké akci, např.:

  • Zavolej určité osobě nebo společnosti
  • Změň své stravování nebo cvičení
  • Přečti si určitou knihu nebo článek
  • Připoj se ke skupině
  • Udělej výzkum
  • Jdi na seminář
  • Piš
  • Jdi na výlet
  • Přestěhuj se do jiné oblasti
  • Pracuj na emocionálním léčení
  • [...atd.]

Božské vedení se vždy zaměřuje na aktivní kroky, které potřebujete udělat právě teď a které zlepší vaši budoucnost. Možná vám neukáže celý obraz o vaší budoucnosti, ale povede vás krok za krokem, aby se naplnily vaše modlitby.
Vše, co musíte udělat, je následovat každý krok!

* * *

- z knihy Andělé hojnosti, Doreen Virtue (z anglického originálu Angels of Abundance) překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.