středa 20. srpna 2014

6.lekce andělů hojnosti: Dělejte, co je třeba!

Zhmotňování hojnosti znamená nést svou váhu a vykonat svůj podíl jako tým s Nebesy. Často se tomu říká "spolutvoření".
Nestačí jen sedět a pozitivně myslet. Ano, pozitivní myšlenky k vám přitáhnou úžasné příležitosti. Ale stále je třeba také projít jejich dveřmi.
Velmi nás rozčilují knihy, které lidi učí, že tajemstvím ke zhmotňování je pouze pozitivní myšlení. To lidem přináší mnoha zklamání! Ztrácejí víru v pozitivní myšlení, protože to nefungovalo tak, jak knihy slibovaly! Skutečné tajemství je, že pozitivní myšlení je pouze jednou z ingrediencí v rámci celého receptu zhmotňování. Ostatní jsou uvedeny v této knize. Také byste nečekali, že upečete vynikající koláč pouze z mouky jako jediné ingredience, avšak spoléhání se pouze na pozitivní myšlení je přesně totéž.

Toto poselství od andělů hojnosti odkazuje na to, že je třeba dělat i naše vlastní lidské kroky. Například: Abychom mohli napsat tuto knihu, museli jsme si sednout a fyzicky tato slova napsat. Kniha se nezhmotnila jen tak zázračně z nějakého obláčku z Nebes. Bez ohledu na to, jak moc jsme si představovali dokončenou knihu, a na to, jak pozitivní jsme měli myšlenky, tyto stránky by tu nebyly, kdybychom neuskutečnili fyzické lidské kroky v podobě vlastního psaní. A toto psaní také znamenalo říct Ne všemu odrazování ega, které se nás snažilo zdržovat od dokončení knihy.

Odkládací taktiky
Andělé nás učili o způsobech, jakými se nás ego snaží zdržovat od našeho životního poslání. Andělé tomuto procesu říkají "odkládací taktiky".
Odkládací taktiky jsou jakékoli chování, které vás obírá o čas a energii, kvůli němuž pak nemáte dost času ani energie na to, abyste se soustředili na své skutečné priority. Odkládací taktiky jsou obvykle taková chování, která vás neodolatelně bez ustání zaměstnávají, a tím kompenzují vaše obavy.
Těmi nejčastějšími jsou:

  • Přejídání
  • Zneužívání návykových látek
  • Návykové surfování po internetu
  • Nutkavé nakupování
  • Dělání si starostí

Dobrá péče o sebe samé zahrnuje také to, že se minimálně jednu hodinu denně, bez výjimky, budete odevzdaně věnovat svým vášním, prioritám a životnímu poslání (což je obvykle vše jedno a to samé). K tomu je třeba mít odvahu postavit se svým závislostem a jiným odkládacím taktikám. Pokud jste nad svou závislostí zcela ztratili kontrolu, vyhledejte odbornou pomoc, včetně online nebo osobních bezplatných setkání v podpůrných skupinách jako jsou Al-Anon a Anonymní alkoholici. Tato setkání 12 kroků jsou téměř pro každou závislost včetně poruch přijímání potravy, nutkavého utrácení, spoluzávislých vztahů a zneužívání návykových látek. Mnohá z těchto návykových chování obvykle vycházejí z pokusů dosáhnout většího štěstí a míru. Ego vám namlouvá, že když si dáte ještě jednu sklenku alkoholu, ještě jednu cigaretu, koupíte jedny další šaty, navážete ještě jeden nový vztah, atd. atd.... pak budete konečně šťastní a v míru.

Buďte k sobě upřímní a přiznejte si, že vám ve skutečnosti vaše odkládací taktika pomohla k přesnému opaku a vaše štěstí, zdraví i životní poslání pouze narušila. Promluvte si se svou odkládací taktikou a rozlučte se s ní. Buďte ochotní si odpustit a odpustit také všem, kdo vám tuto odkládací taktiku umožnili.

Každý zážitek, který jste kdy prožili, vám posloužil jako učitel i jako příležitost se něco naučit a vyrůst. A tak všechny odkládací taktiky, ve kterých jste uvízli, vás mohly také něco naučit a přinést vám požehnání, i když je v nich třeba teď nevidíte.
Účelem odkládacích taktik je zdržovat vás od pohybu kupředu. Představují způsob, jakým se vás vaše nevědomá mysl a ego snaží ochránit přes zklamáním a odmítnutím, s respektem k vašim snům. Odkládací taktiky umožňují vašim snům, aby stále setrvávaly ve stavu možného naplnění, aniž byste přitom museli čelit bolesti v případě, že by se nesplnily, kdybyste se za nimi vydali.

Zariskujte a překonejte strach
Neustále odkládáme aktivní kroky, protože naše ego nám namlouvá, že jít za svými sny je nebezpečné. Říká, že selžeme, že budeme zesměšněni nebo odmítnuti, a že možná přijdeme o všechno a o všechny. 
Ale naše sny, podobně jako lístky do loterie, mohou uspět jedině tehdy, když jim dáme šanci a vsadíme si na ně. Pravdou je, že každý úspěšný člověk prožíval a stále prožívá pocity nejistoty. Nikdo nemá rád selhání nebo odmítnutí! A přesto všichni úspěšní lidé museli podniknout citový, finanční a někdy i fyzický risk k tomu, aby si své sny naplnili.
Maloobchodníci musejí riskovat své peníze, když otevírají nový obchod. Autor knih musí riskovat odmítnutí a ztrátu času, který strávil během mnoha hodin psaním a rozesíláním svých materiálů nakladatelstvím. Umělec riskuje ponížení, když ostatní neocení jeho dílo. A aktivisté riskují, že budou označeni za konspirační teoretiky, negativní nebo paranoidní, protože promlouvají o sociálních problémech otevřeně.

Hra na jistotu vás v životě nikam nedostane. Hra podle pravidel vám v životě nepřinese žádnou jedničku s hvězdičkou. Na Nebesích není nikdo, kdo by neustále hodnotil každý váš čin.

Na cestě zhmotňování budete zažívat nezdary a chvíle, které nebudou příjemné. I my jsme museli přetrpět mnoho lidí, kteří se nám vysmívali nebo hůř. Být veřejně známí znamená i být otevření domácím kritikům.
Ale víte co? Každý z těchto zážitků byl pro nás cennou životní lekcí. A pro vás je to tímtéž. Pokud vás někdo kritizuje, znamená to jen, že on nebo ona mají mnoho přebytečného času, kterým plýtvají na souzení druhých. Tento čas by daná osoba mohla věnovat svému vlastnímu životnímu poslání, nemyslíte?

Každý den věnujte alespoň jednu hodinu realizaci svých snů. Nezáleží na tom, co děláte, ale jen na tom, že děláte něco - cokoli - pro své sny... a hojnost pak bude přirozeně následovat.



* * *

- z knihy Andělé hojnosti, Doreen Virtue (z anglického originálu Angels of Abundance)
překlad: Magda Techetová


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.