úterý 9. září 2014

Astrologická předpověď na září 2014

Po intenzivním tlaku (jak pozitivním, tak i negativním), který mnozí z nás prožívali během srpna, bude září 2014 úlevou. Nabízí nám přestávku, během které můžeme popadnout dech, dopřát si nějaký čas na odpočinek a ustálit se v nových podmínkách. Co se týká energií, obecně probíhá období, které by se dalo nazvat jako "návrat všeho potlačeného". Znamená to, že se do našeho vědomí navracejí myšlenky, pocity a vzpomínky, které jsme si mysleli, že už jsme překonali a zvládli. Tento proces se často odehrává v časech intentzivních změn, především proto, že se nás naše podvědomí snaží odradit od zásadních životních změn. Během období, jako je to, které prožíváme již pár měsíců, se otevírají brány našeho podvědomí dokořán a odhalují potlačené strachy, popřené city a ignorovaná přání, která nám dosud bránila vystoupit z naší komfortní zóny. Zrovna když jsme si mysleli, že jsme se vypořádali se svým nedostatkem sebevědomí - bum! Sebenenávist vystrkuje svou ošklivou hlavu, se kterou jsme už nepočítali. Zrovna když jsme si mysleli, že deprese, s níž jsme se tak dlouho potýkali, byla již vyléčena, je tu zase, pronikající každým koutem svou těžkou, skličující přítomností. Zrovna když jsme si mysleli, že už jsme se statečně pobili s uměním soucitu, najednou nesneseme být v jedné místnosti s někým dalším, protože máme strach, že bychom mu utrhli hlavu! Můžeme mít pocit, že se vůbec nic nezměnilo a že jsme prostě pořád titéž lidé jako před rokem, dvěma, deseti nebo dvaceti lety!

Druhou stranou mince je rychlý povznes, který se odehrává v posledních měsících. U mnohých lidí se odehrál velký pozitivní pokrok, ale neobešlo se to bez stresu! Velké změny často přicházejí bez jakýchkoli záruk. Víme, co musíme udělat, a víme, že je to nyní nevyhnutelné, ale nevíme, jak to dopadne - víme jen, že tam, kde teď jsme, nemůžeme zůstat. Podnikáme skok víry a věříme v to nejlepší. Ať už se nacházíme v jakékoli fázi tohoto spektra prožitků, září nám skýtá příležitost zpracovat mnohem hlouběji všechno, co se v posledních týdnech přihodilo, a nalézt sebe samé uprostřed všech těchto změn.

V průběhu září dojde ke spojení mezi Saturnem ve Štíru a Severního Uzlu ve Vahách, které bude v pozadí ovlivňovat energie. Vybízí nás k tomu, abychom si přiznali své stinné stránky, které nám mohly způsobovat těžkosti, a dovolit jim, aby nám ukázaly, jak si je potřebujeme přizpůsobit, aby byly v souladu s proudem života v tomto období. Problém se stíny je ten, že jim dovolujeme, aby nás zanechávaly v zahanbeném tichu. Kvůli tomu je potlačujeme, popíráme své myšlenky a pocity, a to nás ještě více děsí. Hněv, zoufalství, nenávist, žárlivost, závist, strach, pocity odmítnutí nebo bezcennosti, všechny tyto pocity a mnohé další mohou nyní okupovat naše podvědomí, aby se nám nepletly do našeho každodenního vědomí a nekomplikovaly nám ho. Tento proces se zdá být v pořádku a účinný, ale v praxi to tak dobře nefunguje. Množství energie, které spotřebováváme na neustálé skrývání toho všeho, i když nevědomě, je energie, která nám pak chybí pro vaše vlastní zdraví. Je to jako nechávat zapnuté elektrické spotřebiče a využívat energii, když ji zrovna vůbec nepotřebujeme. Je to nákladné a nepotřebné. Energie je drahá. Vyžaduje respekt!

Nejpodivnější věcí na našem podvědomí je to, že v něm máme všichni totéž a většinou obsahuje stejné věci jako podvědomí ostatních lidí. Detaily se mohou lišit, ale ve své podstatě mají společný základ v hněvu, touze, závisti, strachu, atd. Jednoduše skrýváme to, co všichni sdílíme, ale nějakým způsobem jsme získali dojem, že jsme jediní, kdo tyto pocity má, a že musíme zařídit, aby to nikdo nezjistil, jinak se dostaneme do potíží! Tímto si kolektivně bráníme v přiznání si pravdy a zajišťujeme si tak, že nikdo nepoukáže na to, co se děje v lidské mysli. 

Proč o tom mluvím? Protože září je velkým měsícem normalizace toho, co všichni sdílíme; je to měsíc přijetí skutečnosti, že my všichni máme tyto podivné a někdy problémové sklony a že je to součástí lidskosti, nikoli nějaký příšerný rozdíl, který zatěžuje jen nás. Hněv, žárlivost, deprese, nenávist, zoufalství, násilné sklony, touha, cokoli, co se bojíme si přiznat, je totéž, co se bojí si přiznat tisíce dalších lidí! Tyto věci nás dělají lidmi! Nemusíme z toho dělat velké drama. Prostě přijměme, že když si v sobě uklidíme všechen tento nepořádek, můžeme se zbavit velké bolesti a stresu! Září může být měsícem "vystupování z komory nevědomí" a pokud toho využijeme, budeme se na konci měsíce cítit o mnoho lépe!

Po prvním týdnu měsíce, během něhož jsme se mohli zaplést do menších dramat typu "tak to prostě je", nastává úplněk v Rybách, který je v konjunkci s Cheironem. Toto je mocný léčivý úplněk, ale také na pár dní silně zvyšuje naši citlivost. Zajistěte si na toto období více času pro odpočinek a vyhněte se stresujícím prostředím a aktivitám. Je-li Cheiron v tomto spojení s úplňkem, má obzvláště silnou léčivou moc, ale než nás toto léčení dovede zpět k naší celistvosti, dost se zviditelní vše, co bylo v nerovnováze. Je dobré pamatovat si, že energie je pouze energie, ani dobrá, ani špatná, prostě neutrální, a tak cokoli může být přeměněno v něco jiného, co nás vyléčí, když to dovolíme. Pokud se však až příliš silně ztotožňujeme s bolestí a utrpením, velmi to tím utvrzujeme a vytváříme energetické struktury, které je mnohem těžší přeměnit a povznést.

Tento úplněk vypovídá o potřebném léčení po dlouhém období potlačování těžkých emocí. Nerovnováha, kterou je třeba napravit, vzešla právě z popření. Žádá se od nás, abychom plně procítili všechno, co nyní vyvstává, bez ohledu na to, jak moc si myslíme, že nás to přetíží. Nepřetíží. A připuštěním si svých pocitů a jejich plným procítěním bez jakéhokoli souzení zveme do svých životů léčení a dovolujeme mu, aby znovu obnovilo rovnováhu v naší energii a pomohlo nám k většímu souladu. Toto je čas, kdy je dobré sledovat své myšlenky s odstupem a odmítnout uvěřit tomu, co nám o nás vykládají. My nejsme naše myšlenky ani naše pocity, ale něco celkově stálého, co je dalece přesahuje. Jsme bytostmi, které mohou sledovat myšlenky i pocity přicházet a odcházet, životní síla, která jemně žije za vším dramatem, vášněmi, zoufalstvím, radostí nebo hněvem. Tento úplněk nás všechny volá k tomu, abychom se s touto životní silou ztotožnili namísto své mysli, a uvědomili si, že jsme něčím mnohem víc.

Několik dní po úplňku vstoupí Mars do znamení Střelce (během 13.-14.září) a nabízí nám povznes a pozitivní energii, která nás na naší cestě posílí. Tento povznes Marsu přichází s inspirací a motivací. Léčení z období úplňku je opravdu znát a my se hneme kupředu, aniž bychom byli bržděni starými energiemi, které s námi již nebyly v souladu. Mars zůstane ve Střelci až do konce října, takže budeme mít dobrého spojence, který nám bude pomáhat v obdobích útlumu a pomůže nám zůstat soustředěni na své cíle i tehdy, kdy se setkáme s překážkami. 

16.září nám přináší další podporu ve formě spojení Uranu, Cheirona a Jupiteru, které vytrvá až do začátku října. V tomto období je ve vzduchu rozhodně svoboda, pokud si ji zvolíme. Je to však na naší volbě a my tuto volbu musíme následovat, i když to může být těžké! Tato svoboda bude něco stát. Tato svoboda bude za cenu pocitů bezpečí, jistoty a předvídatelnosti. Ztěžuje nám naše předpoklady a přerušuje pouta, která bychom si raději ještě ponechali. Ale pokud si dovolíme tato pouta přerušit a udržet si víru v něco mnohem většího, co do našeho života vstoupí, pak druhé dva zářijové týdny budou stavět základy pro následující dvě zatmění, kdy během toho prvního (zatmění Měsíce 8.10.2014) zažijeme osvobozující průlom!

22.září bude Pluto přímo v Kozorohu. Od poloviny dubna se nachází v retrográdní fázi, což mohlo odkrýt některá temná a bolestivá místa, jak v osobní, tak i kolektivní rovině. Záležitosti moci a ovládání, odplaty, odporu a nenávisti jsou poměrně časté, stejně jako posílení těch, kteří jsou připraveni podívat se utrpení do tváře a prohlédnout skrz na druhou stranu, do jasnosti a svobody. Pluto v tomto měsíci přidá váhu celému našemu tématu normalizace stínů, které bychom si všichni měli přiznat. Není třeba se stydět nebo bát, pokud se necítíme na to převzít za ně zodpovědnost a začít s nimi vědomě pracovat a poznávat svou vlastní mysl na hlubší a mnohem osobnější úrovni. Mnozí z nás vyhledávají intimní spojení s druhými, obzvláště s tím "pravým" či tou "pravou", ale s intimitou vůči sobě samým máme prvořadý a ten největší problém. Nebesa nás v tento měsíc volají k intimitě vůči sobě samým, a to před vším ostatním: k ochotě vzdát se hanby a přijmout všechno, čím jsme a co můžeme s druhými sdílet. 

Novoluní v druhém stupni Vah 24.září zahajuje období zatmění, které potrvá až do konce října. V tomto období dojde ke zvýšení frekvence světla a ke zlepšení vibrací. Je velmi povzbuzující vidět tento stupeň zvěrokruhu zesílený v tomto období, při tématech tohoto měsíce. Síla sebepřijetí vás rozzáří a rozsvítí! Toto novoluní nám jasně ukáže, k čemu všemu byla ta těžká práce, kterou jsme museli podstoupit.

Měsíc se uzavírá ve spojení Slunce a Neptunu od 26. do 30.září, a spojuje božskou vůli s naší osobní vůlí. Toto spojení se neobejde bez těžkostí, jak můžeme zjistit zejména tehdy, kdy nejsme ochotni odevzdat Vyšší Moudrosti, protože dáváme přednost své vlastní! Ale žádné starosti: můžeme dojít jen tak daleko, jak můžeme, a pokud chceme zůstat tam, kde teď jsme, je to také v pořádku. Období zatmění vždy přichází se zastávkami a pokračováními, a pokud je toto zastávka, pak dříve, než se nadějeme, bude následovat pokračování. Ať už se tedy nacházíme kdekoli, na konci měsíce si budeme jisti hlavně jedním: časy se mění a my s nimi. 


- Sarah Varcas

* * *

zdroj: http://astro-awakenings.co.uk/september-2014-astro-energy-report
překlad: Magda Techetová

Naiad Bathing

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.