středa 3. září 2014

Muž ve znamení Berana - Osobnost a vlastnosti

Světák a útočník

Muž narozený v Beranu je v podstatě plný protikladů. Je ranní ptáče - nechce zaspat nejkrásnější chvíli dne,
jíž je pro něj právě ráno - zpívá si při holení a energicky přistupuje k činu, u snídaně však zleniví. Nejraději si ji nechá přinést a plně ji vychutnává. Nenávidí zahálčivost, když však žvýká, popíjí kávu a čte noviny, zcela
se tomu odevzdává a zdá se, že s ním nic nepohne. Navenek působí Beran perfektně, jeho byt je však učiněné provizorium. Po útulnosti ani stopy, hlavně že interiér slouží svému účelu. Kdyby šlo jen o něj, dokázal by žít i ve stanu - ovšem za podmínky, že by tam byla prostorná skříň na jeho garderobu. Vrací se z joggování nebo z fitness centra a narychlo zhltne hamburger. Opravdu nelze tvrdit, že by se osaměle žijící Beran stravoval zdravě. Když mu chutná, spořádá jídlo vmžiku. Od jeho stravovacích zvyklostí lze odvodit paralely k jeho sexuálnímu životu. Beran má rád ostrá vydatná jídla, například steak na pepři, k tomu silné červené víno a potom espreso. Něco kořeněného a co se rychle sní, důležitý je efekt, požitek v koncentrované podobě. A ženy? Nejraději je konzumuje jako ten steak, rychle a bez velkých drátů, protože musí především uspokojit svou chuť, nic víc. Tyto okamžiky však mohou být i přes svou krátkost velkým požitkem.
 
V profesionálním životě se Beranově výkonnosti jen tak někdo nevyrovná. Je to vůdčí povaha. Proto se také
pohybuje v horních šéfovských poschodích, v co možná komplikovaných a náročných funkcích a odvětvích, jako je manažer v ocelářském nebo chemickém průmyslu, případně předseda automobilového koncernu. Je zvyklý jít svou cestou, a je-li třeba, bez ohledu na kolegy. Nezachází s nimi také právě jemně, což vede k prudkým střetům na pracovišti. Díky svému rétorickému talentu se vyzná v tom, jak vlastní chyby shodit na jiné, a udělá to tak obratně, že i postižení jsou přesvědčeni, že má pravdu. Je tak sebejistý, že se sporů neleká. Nedělá si nic z toho, když je občas osobně napaden, kritiku si vyloží tak, že se ho už netýká. Není ovšem mstivý, a pokud někoho seřve, příští den už o tom neví.

V důsledku svého postavení umí Beran vydělat mnoho peněz, ale neumí s nimi vždy dobře nakládat, protože jeho výstřednost vyžaduje vyšší rozpočet. Utrácet peníze je pro Berana také možností, jak předvádět svou moc. Beran, ať už je to obchodník, nebo intelektuál, většinou vystupuje nenucené a s nedbalou elegancí. Obléká se sportovně a vkusně, počíná si jako sebejistý světák. Je to zajímavý muž, muž činu, plný aktivity a energie. V diskusích září svou rychlou chápavostí a bleskovým reagováním. Jeho reakce ostatně patří ve zvěrokruhu k nejrychlejším a mnohé to již vyvedlo z míry, protože umí slovo každého protivníka obrátit. Jeho výřečnost je nepřemožitelná, intelekt břitký a přesný. Občas ho přepadne agresivita, tu a tam má sklon k cholerickým výbuchům, avšak právě to zřejmě některé ženy v jeho okolí fascinuje. Tento muž totiž vyzařuje sexualitu a umí toho dovedně využívat. Sedí-li Beran právě ve společnosti a nějaká žena upoutá jeho pozornost, nedá to hned na sobě znát. Dál se blýská svou rétorikou a imponuje světáctvím, a přitom onu ženu koutkem oka pozoruje.

* * *

- z knihy Astrologie lásky, Chi An Kuei

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.