pátek 3. října 2014

Nepřebírejte negativitu druhých do své reakce na ně

Když vám lidé způsobují bolest nebo se zlobí, uvědomte si, že si říkají o vaši lásku. Nechtějí, abyste se znovu stáhli, zlobili, urazili nebo se bránili. Dokonce i téma hovoru je pro ně často zcela nepodstatné. Mají svou vlastní bolest, která s vámi často nemá moc společného. I když vám svou bolest dávají za vinu, jde o jejich vlastní vnitřní bolest, pocházející z míst v jejich srdci, která ještě nejsou otevřená.

S rostoucí schopností telepatie budete vnímat bolest druhých ještě zřetelněji. Proto potřebujete být co nejčastěji ve svém srdci. Až se podíváte na lidstvo z nadhledu, z vyšších realit, uvidíte mnoho bolesti, zloby a negativity. A zároveň uvidíte spoustu dobra. Až si budete více uvědomovat energii kolem sebe, začnete si být více vědomi také vlastní energie. Uvidíte v sobě věci, které chcete změnit. Je důležité se za ně neodsuzovat, protože jinak vám je duše přestane ukazovat. Uvědomte si, že jste tyto oblasti objevili, abyste do nich mohli vnést světlo vědomí a lásku srdce.

Když se na vás lidé rozzlobí, držte se zpátky. Pochopte, že nevědí, jak jinak se zbavit své bolesti, než se z ní vykřičet. Říkají-li vám, že jste něco pokazili, že jste špatní nebo že jste je zranili a způsobili jim smutek, nepřipoutávejte se k jejich slovům. Uvědomte si, že obviňování druhých je jejich osobitý způsob, jak se zbavit svého vlastního vnitřního pnutí. Nepřebírejte za to zodpovědnost. Za svou zlobu nebo smutek jsou zodpovědní oni sami. Možná jste zapůsobili jako katalyzátor, ale oni už měli předtím svou bolest ve svém nitru. Takže když dají průchod svému hněvu, nezačněte hned argumentovat nebo se bránit. Prostě mlčte, mějte srdce otevřené a soustřeďte na ně svou lásku.

Až ze sebe všechno vymluví, nenechte se strhnout a nevysvětlujte jim, jak se mýlí, že jste neudělali to, z čeho vás viní. Zadržte svá slova a uvidíte, že si za to budete nakonec vděční. Nechte je vyjádřit svoji energii, aniž byste se za to na ně zlobili. Až skončí, budete se cítit v rovnováze a dobře. Tak zvládnete jednu z nejsložitějších lekci - udržet si rovnováhu tváří v tvář zlobě a bolesti.

* * *

- z knihy Osobní síla skrze uvědomění, Sanaya Roman

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.