pondělí 17. listopadu 2014

Výklad tarotových karet strážných andělů pro týden od 17. do 23.11. 2014

Pro tento týden bych ráda poskytla dodatečný výklad karet, a to s Tarotovými kartami strážných andělů od Doreen Virtue a Radleighe Valentinea Všechny tři karty platí v průběhu celého týdne - nedělím je podle dnů v týdnu.

- Magda

* * *
Jako první nám pro tento týden vyšla karta OSLAVY. Je to karta, která nese příslib dobrých konců, příznivé budoucnosti a po těžkém období také světlo na konci tunelu. Vede nás k tomu, abychom se drželi naděje a víry v dobré konce a s vděčností přijímali nové příležitosti a zážitky do svých životů. Připomíná nám, že ne všechno je tak špatné, jak nám připadá, a že zítřky nám mohou přinést věci, jaké by nás dnes ani nenapadly. Jak se říká - během okamžiku může být všechno jinak. Protože však naše mysl nevidí víc než logicky odvoditelné možnosti, cítíme se omezení a vystrašení, když nevidíme na dohled žádné cesty, které by se nám zamlouvaly. Andělé je však vidí a touto kartou vám to připomínají. Nebojte se a místo strachu se držte naděje a víry. Povedou vás krok za krokem tak, aby vás co nejdříve vyvedli ze tmy na světlo. Všechno bude dobré.

Dále je tu karta POMOCNÍK HOJNOSTI. Ta může znamenat nějakého nápomocného člověka, který má velké srdce, smysl pro humor, je spolehlivý, důvěryhodný a trpělivý. Může to také znamenat, že máme takoví být my sami. Rovněž symbolizuje přítomnost našich strážných andělů.
Ohledně situace nám tato karta říká, že se máme odevzdat nějaké činnosti nebo práci na svých cílech, avšak nejprve si máme vše dobře promyslet, zorganizovat, nechat si poradit od zkušenějších osob a vše si připravit tak, abychom mohli následně stavět na pevných základech. Když si je takto připravíme, budeme se moci pustit bez okolků do práce.
Andělé také dodávají, že k této stabilitě a jistotě, kterou karta symbolizuje, patří i to, že si vymezíme zdravé a pevné hranice ve svých vztazích a že budeme asertivní. Řekneme Ano či Ne, když to tak budeme opravdu cítit a nebudeme se do ničeho nutit. Péče o svou duši i tělo je totiž také v jistém smyslu základem - pro to, abychom mohli konat své poslání a mohli se cítit dobře. Strádá-li naše duše nebo tělo v jakémkoli ohledu, věnujme se jim, i když to znamená odmítnout někoho nebo něco jiného. Je to "investice", která se nám poté bohatě vyplatí a přinese dobro nám i všem ostatním.

Nakonec je zde ČTYŘKA ČINNOSTI, která vypovídá o radosti, přijetí, přátelské atmosféře a vlídnosti. Andělé říkají, že je velmi důležité, abychom při svých těžkých obdobích neztráceli ze zřetele ty, jimž na nás záleží, abychom hned neodsuzovali celý svět a společnost jen kvůli několika jedincům nebo situacím, a abychom si ve svých srdcích zachovali vřelost i přes všechno nepříjemné, co se děje. Poukazují na to, že s chladem v srdci jen těžko dosáhneme štěstí a zlepšení své nálady nebo vztahů. Nemusíme se sice otevírat všem lidem za každou cenu, ale i kdyby to byl jeden jediný člověk, kterému se otevřete, pomůže to vám i jemu. Nejsme to jen my, kdo prožívá těžkosti. A i když to neomlouvá chování některých lidí, je dobré na to pamatovat a brát to v úvahu. I když nepřijmeme jejich činy, můžeme si k nim přesto uchovat soucit ve svém srdci. Tím navíc ulehčíme sami sobě, protože v sobě nebudeme přechovávat hněv a hořkost. A jak víme, tak dobré duševní rozpoložení napomáhá i dobrému zdraví. A tak buďme srdeční a vřelí, i kdyby to nešlo vůči všem a všemu

SHRNUTÍ: 
Tento týden nás vyzývá k tomu, abychom si uchovali otevřené srdce, a to i přes těžkosti, kterými si procházíme. Abychom láskyplně odmítli, když si něco nebudeme přát nebo něco nebudeme chtít dělat, a abychom vroucně přijali, když se nám dostane něčeho, co nám přinese radost. Připomíná nám, že jsme stále obklopeni láskyplnými lidmi, přestože nám zrak často padá hlavně na ty neláskyplné. Stejně tak se nám dostává velké pomoci a podpory ze strany našich strážných andělů, kteří rovněž patří mezi naše přátele. Nemáme zapomínat na to, že oni vidí dále než my a že vědí o cestách, o kterých my nic netušíme. Právě k nim nás vedou, přestože sami nevíme, kam přesně míříme. Mějme důvěru v jejich vedení a naslouchejme svému vnitřnímu vedení. Dobře se starejme o své tělo i duši. Ať už potřebujeme cokoli, je důležité si to dopřát ještě předtím, než se začneme věnovat někomu nebo něčemu jinému. Když si tuto péči dopřejeme, naše tělo bude dobře fungovat a naše duše se bude cítit dobře. Pak bude mnohem snazší vše vyřešit a vše důležité vykonat. Obecně nás v tento čas andělé vedou k péči o sebe a k trávení času se sebou samými, což ovšem neznamená izolovat se od lidí. Naopak, když si dovolíme otevřít svá srdce alespoň těm nejbližším, důvěryhodným lidem, přinese nám to mnohá obohacení - a stejně tak i jim. Není to čas pro úplnou samotu. Avšak budete-li cítit potřebu být o samotě, je to v pořádku, poslechněte své vlastní vnitřní vedení. Jde jen o to, abychom se srdcem úplně neoddělili od ostatních lidí a nepřidali si k momentálním těžkostem ještě pocity osamělosti nebo vyčleněnosti.
Vypadá to tedy na klidnější týden, kdy se však budeme vypořádávat se svým vlastním nitrem, se vším, co se v nás za poslední dobu nastřádalo, a také budeme urovnávat některé své vztahy, i kdyby jen vnitřně (tzn. že se s daným vztahem a jeho stavem vyrovnáme alespoň uvnitř, ve svém nitru, i kdyby se navenek nic nezměnilo). Všechna péče, kterou nyní potřebujeme a kterou si dopřejeme, se nám bohatě vrátí v podobě nové energie, díky které budeme snáze přijímat nové věci do svého života a s jejíž pomocí budeme více otevření důležitým změnám, na které jsme dosud pohlíželi se strachem a hořkostí. Andělé nám připomínají, že strach nám nikdy v ničem nepomůže a nemá nic společného se zodpovědností. Být zodpovědní můžeme být i bez zbytečných obav a starostí. Můžeme brát v úvahu všechny příjemné i nepříjemné možnosti, aniž bychom se přitom nechali ovládnout panikou a začali vyvádět zoufalé kousky. Na nic není třeba tlačit. Tento týden se má vše vyvíjet samo svým vlastním způsobem, a my se mezitím budeme starat hlavně o sebe a o vztahy se svými nejbližšími, od nichž se nám může dostat nečekané podpory. Budeme-li muset sami něco udělat, pocítíme k tomu jasné vedení. Když ho budeme poslouchat, všechno se vyvine nejlépe, jak jen to bude možné.

Přeji vám všem krásný týden :)

* * *


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.