neděle 21. prosince 2014

Karetní výklad strážných andělů pro týden od 22. do 28.12. 2014

Milí přátelé, máme tady vánoční týden, který v mnohých z nás probouzí silné emoce, a i na něj bych tedy obzvláště ráda udělala výklad s Tarotovými kartami strážných andělů od Doreen Virtue a Radleigho Valentinea, abychom věděli, na co se zaměřit, tak abychom svátky prožili skutečně v klidu, míru a lásce. Karty nejsou chronologicky seřazeny - všechny platí v průběhu celého týdne.

- Magda

* * *

Jako první zde máme opravdu krásnou a pro Vánoce velmi příhodnou kartu Obejměte své blízké. Je to karta sounáležitosti a blízkých vztahů s lidmi, kteří nás přijímají takové, jací jsme, milují nás a sdílí s námi příjemná i nepříjemná období. Andělé říkají, že se v tomto období máme zaměřit na lidi, kteří nás milují, a přestat se ubíjet myšlenkami na ty, kteří nás rádi nemají nebo kteří nám ublížili. V tento čas nemáme řešit trampoty ani konflikty. Rovněž se to týká našich milovaných zesnulých blízkých, které můžeme v duchu přizvat do své společnosti a těšit se ze svátků společně s nimi. Můžeme jim také poslat do Nebes duchovní dárky, budeme-li chtít, nebo něco pěkného vykonat na jejich počest a památku. V tento čas se nemáme trápit. Máme se zaměřit na to krásné a obklopit se laskavými a hodnými lidmi, kteří o naši společnost skutečně stojí a kteří nám opravdu rozumí. I my můžeme svou společností těšit druhé. Vánoce jsou o lásce a vzájemném potěšení nejen ve formě dárků, ale i blízkosti a vřelých slov a objetí.

Další kartou pro náš vánoční týden je Posel Citů. Je to nádherná karta vypovídající o našem vnitřním citovém prožívání. Můžeme prožít nějaký nový impuls lásky, který nás posune dál v našich rozhodnutích ohledně budoucnosti a našich kroků v ní. Někdo se nám může z lásky vyznat nebo můžeme někomu vyznat lásku my sami. Můžeme lásku přímo vysílat do světa v myšlenkách či představách. Můžeme dávat lásku naší Zemi i Vesmíru ve formě modliteb a vizí. Tato karta vypovídá o láskyplných setkáních a vyjádřeních. To zahrnuje i přijímání omluv a odpuštění. Odpuštění je velmi posvátné a očišťující. A kdy jindy bychom měli odpouštět, když ne o Vánocích, dnech lásky a radosti? Kdy jindy bychom měli zapomenout na nesváry a těšit se z toho hezkého, co máme? V tento čas máme skutečně prožívat lásku a s tím také vyléčit bolesti, které jsme prožívali kvůli minulým událostem či zážitkům. 
V souvislosti s předchozí kartou andělé dodávají, že se nám také bude dostávat znamení od našich zesnulých milovaných blízkých, a že si jich máme všímat. Právě v čase hromadných oslav lásky se k nám připojují duše ze všech rovin bytí, a tak je přivítejme mezi sebe a dívejme se, co nám chtějí sdělit všelijakými tvořivými způsoby (např. ptáček, který nám ráno přilétne zazpívat na okno, nebo pěkná slova, která nám přijdou do schránky na obyčejném letáku z obchodu). Rovněž se nám mohou ozvat lidé, od nichž jsme byli dlouho odděleni, s nimiž jsme dlouho nemluvili nebo s nimiž jsme se někdy dávno nepohodli a rozešli se ve zlém. V tomto ohledu je pro nás tento čas příležitostí uvolnit stará pouta hněvu, vyslovit dosud nevyslovené, odpustit dosud neodpuštěné a vykročit dál bez zbytečných břemen z minulosti.

Třetí kartou pro tento týden je Osmička Citů, která vypovídá o potřebě smysluplnosti. Říká nám, že hluboko uvnitř toužíme po něčem mnohem víc. Že nejsme naplnění, přestože bychom zdánlivě "měli být". Máme toho přece tolik! A přece nejsme šťastní. Ve které oblasti života jsme nespokojení a nenaplnění? Zapomeňme na chvíli na svůj rozum a na všechny racionální důvody, proč bychom se měli cítit jinak, a buďme k sobě zcela upřímní. Někde v nás leží zapomenuté přání nebo přehlížený sen, který touží po svém naplnění. Který to je? Co v sobě skrýváme? Ve které oblasti života toužíme učinit změny, které naši duši naplní štěstím? Náš rozum nám brání v těchto změnách, protože ukazuje na všechny "dostatečně ucházející" věci, které "by nám měly stačit", a vnucuje nám názor, že chtít něco víc už by bylo přehnané nebo že bychom zbytečným riskováním jen přišli o to dostatečně pěkné, co máme teď. Myslí si, že naše pocity jsou zcela nepatřičné. Možná máme pocit, že při tom všem, čeho se nám dostává, jsme až drzí, že chceme ještě něco víc. Ale tak to není. Andělé říkají, že tento hluboký pocit touhy po něčem větším je přirozenou touhou naší duše a jako takový je součástí našeho vnitřního vedení, které nás směřuje k naplnění svého životního poslání. Nemáme se bát ho přijmout a přestat ho ignorovat. Nemáme se bát přiznat si vše, co si přiznat potřebujeme, a podle toho se také rozhodnout ke změně přístupu, náhledu na věci nebo k novým volbám. Protože karty na tento týden vypovídají o velkém množství lásky a také vzájemné mezilidské podpory, je velmi příhodné období k tomu, abychom projevili lásku a úctu také sami sobě, a to tím, že si konečně dovolíme vynést na světlo své sny a vydat se ke hvězdám - i kdyby zatím jen v myšlenkách nebo představách.

SHRNUTÍ
Tento týden je velmi citový a budeme v něm pohlceni spoustou hromadné energie lásky a sounáležitosti. Budeme citliví a budeme silně vnímat lásku, která je všude kolem nás. Bude to období, kdy budeme chtít dát spory a nedorozumění stranou a zaměřit se místo nich na to, na čem nám skutečně záleží. Toto období pro nás bude velkým učitelem lásky. Když si uvědomíme, jak krásná a léčivá je skutečná láska, nebudeme už tolik chtít lpět na starých zklamáních nebo zraněních, naopak se budeme chtít z lásky těšit ještě víc, a to nejen o Vánocích. Tyto svátky jsou pro nás připomínkou toho, jak velkou moc má skutečná láska a jak nedůležité naše vnitřní či vnější konflikty ve skutečnosti jsou. Tento čas je pro nás velkým požehnáním. Udělejme si ho krásný a pomozme také dalším lidem, aby se z něj mohli těšit s námi. Nemusíme těšit návštěvou pouze své blízké, ale také třeba lidi v nemocnicích, domovech, nebo i zvířátka v útulcích. Můžeme projevit svou laskavost všelijakými způsoby, ať už slovy, objetím, úsměvy, psaníčky, materiálními dárky nebo jinými láskyplnými činy. Fantazii se meze nekladou. Je to čas lásky, která je pro svět lékem a která pomáhá k uzdravení i našich vlastních srdcí. Využijme ho tedy tak nejlépe, jak jen budeme umět, abychom jeho smysl naplnili s těmi nejkrásnějšími pocity. Naši andělé jsou s námi a v našich záměrech nám pomáhají. Kdykoli se na ně můžeme obrátit s žádostí o podporu a lásku. 

Krásné Vánoce nám všem

* * *


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.