pátek 5. prosince 2014

Vše se děje pro vaše vyšší dobro

Vše, co se vám děje, je pro vaše vyšší dobro. Vesmír pracuje dokonale.

Každá situace nabízí příležitost k růstu. Vše, co se přihodí, vám dává možnost najít v sobě novou sílu, stát se moudřejšími a láskyplnějšími. Vše, co se vám stane, slouží vašemu vyššímu dobru. Některé situace nabízejí příležitost odpoutat se nebo nechat odejít emoce, které vám už neslouží. Otevřít dveře svému vyššímu dobru znamená hluboko uvnitř vědět, že jste v bezpečí a milovaní a že vaše vyšší já pro vás neustále pracuje.
Začněte si ode dneška říkat, že vesmír je dokonalý a že vše, co uděláte a co se vám přihodí, je dokonalé. S postupujícím duchovním růstem budete stále lépe chápat, proč se věci dějí, až dospějete do stádia, kdy ve všem uvidíte dokonalost. Ohlédněte se za svou minulostí z pohledu dneška. Možná uvidíte, že věci, které jste tenkrát považovali za negativní, vám vlastně nabídly růst a možnost začít znova.

Důvěřujte, že také činy druhých lidí přispívají nějakým způsobem vašemu vyššímu dobru, i kdybyste zatím nechápali jak. Ať se stane, co se stane, říkejte si: "Vesmír je dokonalý a vše, co se děje, je dokonalé." Pokud se vám nesplní nějaké vaše přání, věřte, že se splní něco ještě lepšího. Nenuťte své vyšší já, aby vytvářelo věci přesně takové, jaké si představujete, že by měly být. Mějte na paměti, že vyšší moudrost pracuje bez ustání. Vaše vyšší já vám dává vždycky tolik dobra, kolik si ho do svého života vpustíte.
Kdybyste se tak pustili do všech akcí, do kterých vás vede vaše vnitřní vedení, a vzdali se své potřeby neustále vše řídit a hlídat! Váš intelekt chce neustále směrovat běh věcí určitým směrem, chce být kapitánem lodi. Stanovení cílů je v pořádku, důvěřujte ale svému vyššímu já, že vám přinese esenci toho, co chcete, v pravý čas a dokonalým způsobem. Skutečným "kapitánem" je vaše vyšší já, které vás přivede vždy do dokonalých okolností.
Donutit svět, aby fungoval podle vašeho intelektu, vyžaduje velké množství energie. Zbavte se břemene plánování do nejmenších podrobností. Nemusíte hlídat všechny detaily a neustále se přesvědčovat, jestli všechno jde, jak má. Jednoduše dávejte pozor na všechny vnitřní zprávy, které dostanete, konejte podle nich a zůstaňte ve vyšším proudu. Věci se pak vyvinou lépe, než jste si sami dokázali na začátku představit.
Svůj život naplníte větším dobrem také tak, že budete rozdávat dobro druhým lidem. Cokoliv dáte, se vám mnohonásobně vrátí zpět. Rozdávejte úsměvy, lásku a dobrou energii všude, kudy jdete. Rozdávejte to, co byste rádi dostávali. Dávejte svobodně, bez záměru dostat něco na oplátku. Chcete-li více lásky, dávejte lásku. Chcete-li více úcty a podpory, dávejte ji nezištně ostatním a uvidíte, že se k vám vrátí.

* * *
- z knihy Duchovní růst, Sanaya Roman

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.