pondělí 26. ledna 2015

Poselství archanděla Michaela o pasti nedůvěry

Vaše přesvědčení vytvářejí vaši realitu. Víme, že je vám tato skutečnost již známa, ale někdy si neuvědomujete, jak dalekosáhlý má tato pravda vliv na váš život a vaše zážitky. Proto bychom o ní chtěli pohovořit.

Vaše lidské ego se vás za každou cenu snaží udržovat ve falešném pocitu bezpečí a jistoty, která podle jeho vnímání spočívá v naprosté neměnnosti. Tudíž všechna omezení a utrpení, které jste dosud prožívali, jsou dle pohledu ega pořád lepší než nějaké neznámo, kde není nic jisté - a tedy ani bezpečné. Tímto falešným pocitem bezpečí vás však opakovaně chytá do pasti - a právě na tu bychom vás rádi upozornili, zvláště pokud patříte mezi ty, kdo si stěžují na stále se neplnící přání.

Jste-li chyceni v pasti svého ega a pociťujete tedy falešný pocit jistoty a bezpečí ve svých omezených návycích a způsobech, opakovaně si vytváříte tytéž omezující podmínky ve svém životě. Protože v omezení věříte uvnitř, vytváříte si pak odpovídající zkušenosti i ve vnějším světě - a přibývají další a další omezení - ze strany jiných lidí, kvůli nedostatku peněz či jiných věcí, apod. A když pak sbíráte tyto zkušenosti, logicky si vyvozujete závěr, že jste a budete stále omezováni a že bude dobré se na to připravovat. Tím si nejen vytváříte, ale i upevňujete negativní přesvědčení - které následně opět vytváří vaši realitu a - v tomto případě - opět další omezení. 

Jste-li chyceni v pasti ega, pak v sobě vyživujete omezující a negativní přesvědčení. Těmito přesvědčeními si vytváříte omezující a negativní realitu. A když pak zažíváte omezení a negativní zkušenosti, zpětně si tím potvrzujete, že máte pravdu, a ve svých omezujících přesvědčeních se ještě utvrdíte. A cyklus začíná znovu od začátku. A znovu. A znovu. A znovu.

Dokud si neuvědomíte, že za mnohými těmito zážitky stojí vaše vlastní omezená přesvědčení, kterým jste kdysi uvěřili, budete v této pasti chyceni stále a budete si opakovaně vytvářet tytéž nebo podobné zážitky a zkušenosti. Když si však uvědomíte, že jste to jen a jen vy, kdo může tento stav zvrátit, a to změnou svých přesvědčení, ego nad vámi ztratí svou moc a vy budete moci svobodně utvářet svou realitu tak, jak si to opravdu přejete. 
Ale připravte se na vnitřní bitvu. Půjdete totiž proti logice. Vašemu egu se to nebude líbit! Ego ví, jak na vás. Ví, že spoléháte hlavně na rozum a logické argumenty. Takže co udělá? Začne na vás používat logiku.

"Ale vždyť přece vidíš, jak to vypadá, tak jak můžeš věřit opaku?!
Jen se podívej, jak ti všichni ubližují a jaká jsi ubohá oběť! Nemůžeš si přece nalhávat, že jsi silná osobnost a že tě lidé mají rádi!
Jen se podívej, kolik vztahů ti přineslo jenom bolest! Když budeš čekat, že ti nějaký přinese štěstí, znamená to, že jsi naivní a doplatíš na to!
Jen se podívej, jak pořád musíš jenom něco platit! Jak bys mohl/a věřit, že je možné být bohatý/á?..."

Ego rádo DOKAZUJE. Ví, že na jasné a nevyvratitelné důkazy nemůžete nic říct. Ví, že když vám dokáže svou pravdu, nebudete ji moci vyvrátit a rozhodnete se ho poslechnout. To platí však pouze v případě, že se spoléháte výhradně na svou rozumovou logiku.

Člověk, který naslouchá srdci, je vůči této argumentační taktice odolný. Možná má pochybnosti, ale uvnitř ví, že na tom nezáleží. Uvnitř cítí, že bez ohledu na to, co prožívá nebo prožil, skutečnost může být i jiná. A že když zapracuje sám na sobě, na tom, čemu věří, na tom, jak vnímá své zážitky a jak se k nim staví, že tím vším může změnit i to, co si v životě vytváří. Uvěřit něčemu, co není logické, je pro ego nepředstavitelné. A je-li to nepředstavitelné i pro vás (např. že byste mohli najít ten nejkrásnější vztah na světě, dosáhnout nějakého velkého úspěchu, změnit zdánlivě neovlivnitelnou situaci apod.), pak vězte, že jste chyceni v pasti svého ega a jeho argumentačních bažin. Ego vás bude utápět svými argumenty, dokud se sami nezačnete spoléhat na nelogické, avšak přesně zacílené a jasné vedení svého srdce. Když nasloucháte svému srdci, je jedno, co vám ego říká a jak logické se to zdá být. I když míříte do neznáma, do nepoznaných oblastí, a vaše ego vříská, jak je to strašně nebezpečné a vyjmenovává vám všechny logické důvody, proč to nedělat, a všechno špatné, co se vám může stát, s vedením svého srdce půjdete vždy správně - a co víc, budete růst, rozvíjet se a nakonec budete schopni přijmout štěstí, které jste si tak dlouho přáli. To nebude možné, dokud nevykročíte ven z pasti ega. 

Nemůžete dosáhnout naplnění svých snů, když nevěříte, že je to možné. Jste-li přesvědčeni, že "to se nikdy nestane" nebo "to není možné", činíte to svou realitou. A ano, pak je to pravda! Ale jen proto, že tomu věříte! Tuto "pravdu" můžete kdykoli změnit pouhou změnou vašich přesvědčení a přístupů! Brát své omezující a negativní zážitky jako důkazy, že v ně máte věřit a nadále si je opakovaně vytvářet, je naprosto absurdní! Zamyslete se nad tím na chvíli: 

Omezujícím přesvědčením si vytváříte omezení, a pak toto omezení využíváte k tomu, abyste se zpětně utvrdili ve svém omezujícím přesvědčení.  

Je to nekonečný začarovaný kruh! A tak vás prosíme, vystupte z něj! Přestaňte se sami odsuzovat k věčnému nenaplnění! Vaše "komfortní zóna" vám žádnou jistotu nedává! Jediné, čím si v ní můžete být jistí, je to, že se nikdy nedostanete dál, než jste teď. To chcete?

Vězte prosím, že v bezpečí jste VŽDY. Nasloucháte-li svému srdci a své intuici, pak reálné nebezpečí rozhodně poznáte a budete se před ním moci ochránit. Není třeba se nechat neustále "preventivně" strašit svým egem, které vidí ohrožení ve všem, co vás odvádí od něj samého! Ego budete mít jako lidé vždy. Je však ve vašich možnostech rozhodnout se, že mu nebudete naslouchat a že budete následovat jasné vedení svého srdce. To vás nikdy nepovede špatně! Ano, některé zážitky vás bolí, ano, některé zážitky nejsou příjemné, ano, někdy to bývá těžké. Ale to neznamená, že si kvůli tomu musíte bránit v naplňování svých snů a nikdy se nepohnout z místa! Chcete-li se cítit jistě, zvykněte si být flexibilní a dovolovat životu, aby vás vedl, kudy potřebujete jít, přestože tomu třeba někdy sami nerozumíte nebo nevíte proč a přestože vaše cesta nemusí vést růžovým sadem. 

Přestaňte spoléhat výhradně na rozum a logiku a dejte prostor svému srdci. Nebojte se uvěřit tomu, čemu jste dosud nevěřili kvůli svým zkušenostem, které jste si přitom sami vytvořili svým přesvědčením! Možné je opravdu všechno, ale abyste to mohli opravdu zažít, musíte tomu nejprve uvěřit. Jste ochotni překročit bažiny logických argumentů svého ega a přejít na druhý břeh, kde vás čekají vaše splněné sny? Vaše víra vám přes tuto bažinu vystaví pevný a neotřesitelný most. Bez ní to nepůjde. Chcete-li se dostat na druhou stranu - ke svým splněným přáním - musíte skutečně uvěřit. S touto vírou pak budete moci bezpečně kráčet až do samotného cíle, bez ohledu na to, co vás během ní potká. 

Nikdy nebudete sami a nikdy nezůstanete na holičkách. Vesmír vás miluje a vždy vám zajistí všechno, co potřebujete. A že to nezažíváte? Pak tomu skutečně nevěříte ;) A tak uvěřte, a uvidíte ♥

* * *

(M.T.) 

Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥

* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.