neděle 19. dubna 2015

Milujte se takoví, jací jste

"Skutečně věřím, že neexistují žádné chyby. Když jsou naše srdce zavřená a my cítíme odpor, hněv a smutek, je těžké vidět cokoli dobrého. Avšak když jsou naše srdce otevřená, negativita se jako by vypaří a my jsme schopni tyto staré myšlenky propustit a znovu se probudit do radosti. V nitru každého z nás spočívá radost. A my si potřebujeme uvědomit, jak dokonalí jsme takoví, jací jsme.
Bez ohledu na to, jaký zmatek se může odehrávat kolem nás, bez ohledu na to, kolik věcí může jít špatně nebo jinak, než jsme chtěli, bez ohledu na to, co vyvádějí naše těla - můžeme milovat a přijímat sami sebe. Neboť pravdou každého z nás - pravdou našich samotných bytostí - je, že jsme věční. Vždy jsme byli a vždy budeme. A tato část nás samých bude navždy pokračovat. Radujte se z toho, že to tak je. Když milujeme a přijímáme sami sebe přesně takové, jací jsme, je pro nás snažší procházet takzvanými těžkými časy. Už se sebou nebojujeme. Přijímáme. Stáváme se něžnějšími. Pečujeme o sebe. Utěšujeme se a usnadňujeme si to. 
Dívejte se na sebe do zrcadla, dívejte se do svých očí a řekněte si: "Miluji tě a přijímám tě právě takového/takovou, jaký/á jsi." a dýchejte. Dovolte si cítit vše, co cítíte. Nemusíte být dokonalí. Už jste dokonalí: Vy jste vy. Jste přesně tím, co jste si vybrali, že budete v tomto životě. Ze všech těl a ze všech osobností, které se nabízejí, jste si vybrali být právě tím, kým nyní jste - abyste mohli zažít tento svět, tento život, prostřednictvím vašeho těla a vaší osobnosti. Milujte tedy svou volbu, protože je součástí vývoje vaší duše."

- Louise L. Hay


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.