čtvrtek 14. května 2015

Čekání na splnění snů

"Není nic horšího, než si zvolit sen a pak se cítit mizerně, protože se ještě nevyplnil. Stejně jako musíme klidně čekat v restauraci, až bude objednané jídlo připraveno a přineseno, musíme se obrnit trpělivostí i tehdy, když identifikujeme nějaký životní cíl a čekáme, až přijde. Objednávky v restauraci však budou splněny dosti rychle, nezávisle na našem chování, a proto si při čekání na objednávky od života musíme najít něco, čím bychom se zabavili - zvláště když nelze očekávat, že by naše žádost byla splněná v dohledné době. Musíme se rovněž postarat o to, abychom zůstávali v období čekání přitažlivými pro sen, protože jinak k nám nebude přitahován, změní svou dráhu a nikdy se neukáže.
Abychom dosáhli tohoto cíle a zůstali při čekání na splnění snů pro ně přitažliví, učí nás delfíni si při čekání na sny HRÁT. Nábadají nás, abychom nejen něco radostného dělali, ale zajistili si tím také v období čekání i neustálou přitažlivost a radost. Učí nás rovněž, abychom se těšili ze života, dokud nedosáhneme svých cílů, protože nás to vycvičí ve využívání hry jako odměny a integrální a důležité součásti radosti ze života, aniž bychom k tomu potřebovali nějaký důvod, to znamená tak, jak to dělají delfíni.
Nepodlehneme tak odpuzujícím, netrpělivým nebo zklamaným přístupům při čekání na splnění snu a chráníme naši přitažlivost tím, že obrátím pozornost k relaxaci a hře. Tento šťastnější, uvolněnější stav rovněž vede k vytvoření láskyplnější a radostnější podoby receptorů, které pak přitáhnou a udrží esenci milujících a radostných prožitků, po kterých toužíme."

* * *

- z knihy Tajemství delfínů a jejich radostný život, Bobbie Sandoz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.