čtvrtek 7. května 2015

Milujete sami sebe?

Zjistila jsem, že je jen jedna věc, která léčí každý problém, a to je: milovat sebe samé. Když lidé začnou milovat sami sebe každý den více, je kouzelné, jak se jejich životy zlepšují. Cítí se lépe. Dostávají zaměstnání, která chtějí. Mají peníze, které potřebují. Jejich vztahy se buď zdokonalí, nebo se ty negativní vytratí a nové začnou.
Milovat sebe samé je nádherné dobrodružství; je to jako učit se létat. Představte si, kdybychom měli my všichni moc kdykoli vzlétnout? Jak vzrušující by to bylo! Začněme milovat sami sebe právě teď.

Zde je 12 doporučení, která vám pomohou učit se milovat sami sebe:

Přestaňte vše kritizovat.
Kritika nikdy nic nezmění. Odmítněte kritizovat sami sebe. Přijměte se přesně takové, jací jste. Každý se mění. Když se kritizujete, vaše změny jsou negativní. Když se oceníte, vaše změny jsou pozitivní.

Odpusťte si.
Nechte minulost odejít. Udělali jste to nejlepší, co jste mohli v daném okamžiku se vším porozuměním, uvědoměním a vědomostmi, které jste měli. Nyní rostete a měníte se a budete svůj život žít jinak.

Neděste se.
Přestaňte se terorizovat svými myšlenkami. Je to děsivý způsob, jak žít. Najděte si v mysli obraz, který vás těší, a okamžitě přepněte své vystrašené myšlenky na ty, které vám přinášejí potěšení.

Buďte jemní, milí a trpěliví.
Buďte jemní k sobě samým. Buďte k sobě milí. Mějte sami se sebou trpělivost, když se učíte nové způsoby myšlení. Pečujte o sebe, jako byste pečovali o někoho, koho opravdu milujete.

Buďte milí ke své mysli.
Sebenenávist je jen nenávist k vlastním myšlenkám. Neciťte k sobě nenávist za to, že máte myšlenky. Jemně své myšlenky změňte.

Chvalte se.
Kritika sráží vašeho vnitřního ducha. Chvála ho pomáhá upevňovat. Chvalte se tak moc, jak jen můžete. Povězte si, jak dobře si vedete s každou jednotlivou věcí.

Podporujte se.
Najděte způsoby, jak se podpořit. Oslovte své přátele a dovolte jim, aby vám s tím pomohli. Je jen projevem síly, když je požádáte o pomoc, když ji potřebujete.

Milujte svá negativa.
Uznejte, že jste si je vytvořili, abyste naplnili nějaké své potřeby. Nyní si nacházíte nové, pozitivní způsoby, jak si dané potřeby naplnit. Proto s láskou nechejte své staré negativní návyky odejít.

Starejte se o své tělo.
Učte se o výživě. Který druh jídla vaše tělo potřebuje, aby mělo optimální množství energie a vitality? Poznávejte více o cvičení. Který druh cvičení máte rádi? Ctěte a opatrujte onu svatyni, v níž žijete.

Cvičte před zrcadlem.
Dívejte se často do svých vlastních očí. Projevte tento vzrůstající smysl lásky sami sobě. Odpusťte si, když se do zrcadla díváte. Mluvte ke svým rodičům, když se do něj díváte. Jim také odpusťte. A nakonec, jednoho dne, řekněte: „Miluji tě. Opravdu tě miluji!“

Milujte sami sebe… hned teď.
Nečekejte, až se zlepšíte, až shodíte váhu nebo až dostanete nové zaměstnání nebo až najdete nový vztah. Začněte teď – a udělejte to nejlepší, co můžete.

Bavte se.
Připomeňte si věci, které vám dělaly radost, když jste byli děti. Začleňte je do svého života teď. Najděte způsob, jak se bavit ve všem, co děláte. Dovolte si projevovat radost ze života. Usmívejte se. Smějte se. Jásejte, a Vesmír bude jásat s vámi!

- Louise L. Hay

Zdroj: http://www.healyourlife.com/author-louise-l-hay/2011/12/wisdom/inspiration/do-you-love-yourself

* * * 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.