sobota 13. června 2015

Odchod z dané situace nic nezmění, nezměníte-li své naladění

Vše, čemu věnujete pozornost, má svou vibrační frekvenci. A pokud tomu věnujete pozornost delší čas, tato frekvence se aktivuje i ve vás. Podstatné je, že pokud je ve vás nějaká vibrace aktivní, fyzická vzdálenost ji z vašeho života neodstraní. Lépe řečeno, akt odchodu z nežádoucí situace neobsahuje dost energie na to, aby anuloval přitažlivost vašich myšlenek.

Jestliže něco označíte silným výrazem, například slovem "strašné" nebo "nesnesitelné", zřejmě to už dlouho sledujete a vypěstovali jste si tedy určitý vzorec myšlení a vibrací odporu, což znamená, že si takovou skutečnost dost výrazně přitahujete. Přestože podniknete takové kroky, abyste se nepříjemné situace fyzicky zbavili (například požádáte o přeložení na jiné pracovní místo, dáte výpověď nebo si najdete jiné zaměstnání), ať půjdete kamkoli, sami sebe si berete s sebou.
To, že odejdete, neznamená, že se změní vaše vibrace. Většinou je to tak, že i když už člověk nevidí nežádoucí chování bývalého šéfa, stejně vzpomíná na to, co zažil, vysvětluje, proč "musel" změnit práci, pořád o tom mluví, a tak v sobě udržuje odpovídající aktivní vibrace.
"Strašné", "nesnesitelné" chování v rámci určitého vztahu pro vás mělo nesmírný význam (přestože si to pje člověk jen málokdy schopen uvědomit během oné nepříjemné situace), protože v těch nepříjemných chvílích, kdy je vám naprosto zřejmé, jaké zacházení se vám nelíbí, jak se rozhodně nechcete cítit, jak nechcete být podceňovaní, ponižovaní nebo nepochopení - během těchto zážitků jste vysílali rakety touhy, co byste chtěli a jak byste chtěli, aby s vámi lidé jednali. Jinými slovy, tyto nepříjemné zážitky byly odrazovým můstkem pro nové, lepší zážitky. 

Vždy, když se vám stane něco, díky čemu z vás vystřelí raketa touhy, větší vaše část - váš Zdroj, vaše vnitřní bytost - následuje onu raketu, rozpíná se a připravuje vám lepší zážitek. Zůstává jediná otázka: Jaký máte k této expanzi vztah? Představujete si něco lepšího a jste přitom vděční za onen kontrast, díky kterému si onu představu lepšího uvědomujete a toužíte po ní? Těšíte se optimisticky na lepší zážitek? Anebo stále vypravujete, jakých se vám dostalo nespravedlností, čímž nejste v souladu s onou novou expanzí, k níž vás daný vztah vyprovokoval? 
Negativní pocity znamenají, že vás život ponouká k rozvoji, jenže vy se tomuto růstu v dané chvíli bráníte. Je to tak bez výjimky vždy, když máte negativní pocit. Bez ohledu na to, proč si myslíte, že se cítíte špatně (je nám jasné, že si své špatné pocity omlouváte, vždyť jistě byste se cítili lépe, pokud by se ti druzí chovali lépe), vaše negativní pocity znamenají, že bráníte svému vlastnímu růstu. Tečka.
Kdyby vás nepříjemný šéf neinspiroval k touze zažít něco lepšího nebo něco víc, sice byste neměli nepříjemné pocity, ale ani byste nerostli.

Takže to nejlepší řešení, které hledáte, je takovéto: Snažte se smířit s tím, kde se zrovna nacházíte, třeba tak, že akceptujete, že vám daná nepříjemná osoba pomohla ujasnit si, jak chcete, aby s vámi druzí jednali a jak vy sami chcete jednat s druhými. Namísto toho, abyste bojovali s nežádoucími aspekty daného vztahu, hledejte to pozitivní.

Stačí se trošku uvolnit a třeba i svému vedoucímu přiznat nějaké kladné stránky. Je to mnohem snazší, než si myslíte. Váš odpor poleví a vy si pak dovolíte kráčet směrem k novým možnostem. Pokud vás život přinutil chtít něco lepšího - ať je to cokoli - a vy si dáváte pozor, abyste stále nevysílali myšlenkové vibrace, které vaše přání popírají, to, po čem toužíte, k vám musí přijít. Není ale možné udržovat v sobě vibrační vzory toho, co nechcete, a přitom získat to, co chcete. Bylo by to v rozporu se zákonem přitažlivosti. 

* * *

- z knihy Klíč ke všem vztahům, Esther a Jerry Hicks

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.