pátek 10. července 2015

Jak se dostat do souladu se Zdrojem, když žijeme v disharmonickém prostředí

Jerry: Kdybyste byli dítě, které se narodí do disharmonického prostředí, nebo například zaměstnanec v nepříjemném pracovním prostředí, jak byste si v takové situaci udržovali pozitivní naladění, aniž byste odtamtud odešli?

Abraham: V první řadě je dobré být v jistém smyslu nenápadný. Co nejméně disharmonii vnímat. Samozřejmě nejvhodnější by bylo disharmonii vůbec nevnímat, protože tak byste v sobě disharmonické vibrace vůbec neaktivovali a zákon přitažlivosti by vás nespojil s ničím disharmonickým.
Pokud však nepříjemné jevy nedokážete odfiltrovat - chcete potlačit nespravedlnost tím, že na ni upozorňujete - potom v sobě aktivujete vibrace, které vás stále více vtahují do nepříjemných situací. Pokud na základě svého úhlu pohledu uvidíte něco nesprávného a upozorníte na to, pak to pouze posilní ty, kteří se podle vás chovají špatně. Začnou s vámi bojovat a přesvědčovat vás, že naopak váš názor je špatný. Tím se postavíte proti sobě, posilníte nesoulad a ani jedna strana nedojde k trvalému řešení. 
Každý rozpor  vede k žádostem všech zúčastněných o něco lepšího, jenže všichni tvrdohlavě vzájemně bojují, a proto jim uniká řešení, které je možná docela blízko.

Dívat se na to, co nechcete, až dokud se to nedá vydržet, a pak od takové situace utéct pryč nevede k trvalému řešení, protože samotný nepříjemný důvod vašeho odchodu se stal vaší dominantní vibrací. A to znamená, že se do vašeho života blíží jen víc takových scénářů, jako byl ten, od něhož jste právě odešli. 

Jinými slovy tím, že jste se přestěhovali, změnili práci nebo si našli nový vztah, nezměnili jste potenciál toho, co přitahujete.

Možná to zní dost zvláštně, ale nejrychlejší způsob, jak situaci vyřešit, je smířit se s ní. Udělejte si seznam těch nejlepších věcí, které se na vaší aktuální situaci dají nalézt, a pak přestaňte klást odpor lepším věcem, které už na vás čekají. Jestli však stále rozhořčeně bojujete proti nynější křivdě, udržujete si vibrační soulad s tím, co nechcete, a tedy se nemůžete posunout směrem k lepší situaci. To je v rozporu se zákonem přitažlivosti.

Jelikož v nepříjemných situacích se vždy rodí silná touha po něčem lepším, větší část vašeho Já už získala užitek z kontrastů, které jste zažili, takže i vy jako fyzická osoba můžete z takové zkušenosti vyzískat užitek. A dokonce hned a daleko snadněji, než si většina z vás myslí. Možná to zpočátku není vždy lehké, ale ve skutečnosti nejde o nic jiného než jednoduše o snahu vidět na situaci, v níž právě jste, to nejlepší. 
Každá částečka vesmíru obsahuje to, co je žádoucí, a zároveň nepřítomnost toho. Vy se musíte rozhodnout, že se budete orientovat na vyhledávání toho žádoucího, toho, co chcete, takže změníte vibrační vzorce odporu a už nebude možné, abyste zůstali příliš dlouho v nežádoucí situaci.

* * *

- z knihy Klíč ke všem vztahům, Esther a Jerry Hicks 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.